search

Stugor i Listed

Avkopplande Bornholmssemester vid havet

På Bornholms nordöstra kust hittar du den lilla hamnstaden Listed. Detta idylliska resmål är perfekt för dig som vill ha en semester en bit bort från de större turistorterna. Här kan du tillbringa din lediga tid i vacker natur och färgglada omgivningar.

En stuga i Listed är en bra bas för utflykter till andra ställen på Bornholm. Du behöver dock inte resa långt för att upptäcka intressanta sevärdheter. Listed är granne med både Bölshavn, Gudhjem och Svaneke och här hittar du också en mängd olika aktiviteter och sevärdheter. 

Stuga i Listed på Bornholm

Upplev en semester i Listed

Listed har varit ett fiskeläge sedan 1300-talet och dess invånare har gjort mycket för att hålla staden levande. Här hittar du bland annat ett litet fiskemuseum, antikaffär och krog. Ibland verkar det som att tiden står stilla i Listed vilket ger upplevelsen en stor portion charm. Strosa runt genom staden och stanna till vid rökeriet för en smak av det autentiska Bornholm. Stämningen här är avslappnad och utan stress och krångel.

Nere vid hamnen hittar du en vackert belägen lekplats där barnen kan leka. I Listed finns det också en strand, vackert belägen mellan klipporna. Inte långt från Listed finns det fler fina stränder - perfekt för en dag under danska solen.

Aktiviteter och attraktioner

Ett semesterhus på Bornholm ger bra tillfälle att vara aktiv i naturen och Listed är inget undantag. Låt tankarna vandra medan du promenerar längs stranden innan du går tillbaka till din stuga. Om du tar på dig joggingskorna kan du ta dig till bautastenen Hellig Kvinde, som ligger väster om Listed.

Ta en tur till Svaneke som bara är en kort bilresa bort. 2014 röstades Svaneke fram till Danmarks vackraste köpstad och här finns mycket att uppleva. Till exempel kan du besöka öns största mikrobryggeri eller passa på att köpa handgjord lakrits och vingummi.

Genom en kort bilresa från Listed kommer du till Gudhjem, vilket är ett populärt resmål. Här kan du till exempel ta båten till Christiansö där du kan lära dig mer om Christian V’s gamla fästning. Dessutom kommer du att upptäcka att faunan där ute är mycket speciell. Resan tar ungefär en timme.

Stuguthyrning i Listed med omnejd

På NOVASOL kan vi idag erbjdua dig ett brett utbud av semesterlägenheter och semesterhus över hela Danmark och Bornholm är ofta en favorit bland oss svenskar. När du väl har spenderat en semester här kommer du att förstå varför! Den vackra naturen, de inbjudande stränderna och den avslappnade atmosfären är bara några av de saker som gör Bornholm till ett semesterparadis.

För att hyra någon av våra stugor i Listed så är du välkommen att se utbudet här på hemsidan där du också genomför din bokning. Självklart är du välkommen att också ringa eller maila till oss om du behöver hjälp med att boka boende på Bornholm. Eller om du bara har någon fråga. Som stugförmedling har vi varit aktiva i Danmark sedan 1968 och har bland annat servicekontor över hela landet, bland annat på Bornholm. Detta som en extra service bland annat för dig som valt att hyra stuga i Listed.