search

Stugor i Arvika

Starka traditioner och 365 sjöar

Varmt välkommen att hyra stuga i Arvika – en kommun med ett rikt utbud för dig som besökare. Här bjuds du in till ett rikt kulturliv med bland annat konst, hantverk och evenemang. Samtidigt erbjuder den värmländska naturen på möjligheter till fantastiska upplevelser – eller vad sägs om 365 sjöar? Här finns tillräckligt med sjöar för att kunna uppleva en varje dag av året.

Vill du hyra stuga i Värmland för semestern, är Arvika ett utmärkt resmål. Alla våra lediga stugor i Arvika, finner du här på vår hemsida där du också bokar ditt boende – direkt online. Givetvis går det också bra att ringa eller maila till oss, om du vill ha hjälp med att boka. Tack vare vår sökfunktion med möjlighet till filtrering, kan du enkelt hitta en stuga eller semesterlägenhet som passar just dig. Om du till exempel reser med hund, vill du nog bara se stugor som välkomnar husdjur. Vill du kanske fiska och/eller bada under semestern? Välj då hur nära sjö ditt boende ska ligga. Välkommen till NOVASOL stugförmedling och våra stugor i Arvika!

Sjö i Arvika kommun

Upplev kommunen

Arvika kommun ligger i Värmland och gränsar i norr till Norge. I kommunen finns inte bara centralorten Arvika utan även ett antal mindre orter – alla med något nytt att uppleva. Här finns Jössefors där den aktive kan ta sig ut i motionsspår, eller ta en tur på mountainbikebanan. I närheten av Edane, ligger Arvika Golfklubb där den som vill kan spela golf under sin semester i Värmland. Slå ut på 18-hålsbanan efter någon hink på driving rangen och finslipande på puttinggreenen. 

Den lilla orten Sulvik är belägen vid Glafsfjorden. Här kan du njuta av fiske men det finns också badplats vid Kolsjön. Även Klässbol ligger vid Glafsfjorden och har såväl gästhamn som badplats. I Glava finner du Glava kyrka från 1700-talet. Ett stenkast därifrån ligger orten Glava glasbruk vid sjön Stora Gla. Glava glasbruk har fått sitt namn från företaget och glasbruket med samma namn.

Njut av naturen i Arvika

Många som vävljer att hyra stuga i Arvika, gör det för att upptäcka den vackra naturen. Här finns utmärkta möjligheter till friluftsliv. En höjdpunkt är Glaskogens Naturreservat som bland annat erbjuder över 280 kilometer av vandringsleder samt flera kanotleder. Glaskogen är det största naturreservatet i Värmland.

Överlag finns det också mycket bra fiske i kommunen. Välj mellan stora och små sjöar, fiska från land eller ut med båt. Arter du finner i sjöarna här är både abborre och gädda, men också öring och röding. Kom dock ihåg att kontrollera vilka fiskeregler, till exempel fiskekort, som gäller för den sjö du önskar fiska i. Är det istället bad i sjö som står på önskelistan, finns det gott om badplatser också. 

Gott om sevärdheter och upplevelser

Arvika är som sagt känt för att bjuda på en stor portion kultur för sina besökare. Musik, konst, hanterverk, evenemang… det finns mycket att uppleva för den som önskar. Några attraktioner som lockar besökare är Rackstadmuséet, Gammelvalaveckan och Klässbols linneväveri. Linneväveriet har bland annat gjort dukarna till Nobelfesten och flera ambassader.

Boka stuga i Arvika till semestern i Värmland

Ditt boende i Arvika kan du boka här hos oss på NOVASOL. Vi arbetar med uthyrning av kvalitetssäkrade, privatägda stugor i Värmland. Detta innebär att varje stuga har besökts innan den har tagits in i sortimentet. När du väljer att hyra stuga i Arvika – eller någon annan plats – direkt genom oss, gör du det tryggt i vetskap om att vårt Trygghetspaket ingår automatiskt i din bokning. I den finns bland annat avbeställningsskydd om något oväntat skulle hända och du inte kan resa. Läs om vårt Trygghetspaket i våra Hyresvillkor. På NOVASOL hälsar vi dig varmt välkommen till Värmland och våra stugor i Arvika.