search

Stugor i Arvika

Med sina starka traditioner och 365 sjöar - varmt välkommen att hyra stuga i Arvika!

En kommun med ett rikt utbud för dig som besökare. Här bjuds du in till ett rikt kulturliv med bland annat konst, hantverk och evenemang. Här finns också aktiviteter för hela familjen.

Samtidigt erbjuder den värmländska naturen på möjligheter till fantastiska upplevelser – eller vad sägs om 365 sjöar? Här finns tillräckligt med sjöar för att kunna uppleva en ny sjö varje dag under året.

 

Sjö i Arvika kommun

 

Upplev kommunen

I kommunen finns inte bara centralorten Arvika utan även ett antal mindre orter. Här finns Jössefors där den aktive kan ta sig ut i motionsspår eller ta en tur på mountainbikebanan.

I närheten av Edane, ligger Arvika Golfklubb där den som vill kan spela golf under sin semester i Värmland. 

Den lilla orten Sulvik är belägen vid Glafsfjorden. Här kan du njuta av fiske och det finns också en badplats vid Kolsjön. Även Klässbol ligger vid Glafsfjorden och har såväl gästhamn som badplats.

I Glava finner du Glava kyrka från 1700-talet. Ett stenkast därifrån ligger orten Glava glasbruk vid sjön Stora Gla. Glava glasbruk har fått sitt namn från företaget och glasbruket med samma namn.

Njut av naturen i Arvika

Många som väljer att hyra stuga i Arvika, gör det för att upptäcka den vackra naturen. Här finns utmärkta möjligheter till friluftsliv. En höjdpunkt är Glaskogens Naturreservat som bland annat erbjuder över 280 kilometer av vandringsleder samt flera kanotleder. Glaskogen är det största naturreservatet i Värmland.

Det finns också bra fiske i kommunen. Välj mellan stora och små sjöar, fiska från land eller ta ut med båt. Arter du finner i sjöarna här är både abborre och gädda, men också öring och röding.

Kom dock ihåg att kontrollera vilka fiskeregler, till exempel fiskekort, som gäller för den sjö du önskar fiska i. Är det istället bad i sjö som står på önskelistan, finns det gott om badplatser också. 

Gott om sevärdheter och upplevelser

Arvika är som sagt känt för att bjuda på en stor portion kultur för sina besökare. Musik, konst, hanterverk, evenemang… det finns mycket att uppleva för den som önskar. Några attraktioner som lockar besökare är Rackstadmuséet, Gammelvalaveckan och Klässbols linneväveri.

Vi vill också tipsa om några av våra favorit aktiviteter i Arvika och Värmland:

  • Skidåkning! Om det finns snö under er vistelse har ni ett antal olika äventyr att se fram emot. Exempelvis Valfjället eller Sunne.
  • Paddla kanot, Kajak eller SUP-board. I Arvika och dess omnejd finns flera möjligheter och äventyr att uppleva på vattnet.
  • Cykla. Oavsett om ni gillar mountainbike cykling eller bara motions-cykling så finns det ett antal möjligheter i närheten av Arvika. 

Boka stuga i Arvika till semestern i Värmland

På NOVASOL besöker vi varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.
Vi har stugor och semesterboenden i hela 19 länder i Europa och runtom i Sverige.

Filtrera enkelt bland husen och hitta det rätta till just er semester.

Glöm inte bort att kika bland alla våra stugor och semesterboenden i Värmland, ni hittar dem här!
På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser.

Det är därför vi är med er på hela resan - både före, under och efter - så att ni alltid är i säkra händer när ni hyr stuga i Arvika med omnejd hos NOVASOL.
När ni har bestämt er för en av våra stugor i Arvika kan ni enkelt genomföra en bokning på vår hemsida eller via telefon.
Välkommen!