search

Stugor i Årjäng

Upptäck det vackra Värmland från en stuga i Årjäng

Värmland är ett mycket vackert landskap med gott om sjöar, vacker skog och mängder av möjligheter för alla åldrar. Från någon av våra stugor i Årjäng i Värmland har du aldrig långt till aktiviteter och upplevelser för både stora och små. Självklart måste vi nämna den vackra naturen men det finns även gott om sevärdheter och aktiviteter i området som du inte borde missa. Upplev allt genom att hyra stuga i Årjäng hos oss på NOVASOL.

Upplev sjöliv med en stuga i Årjäng

Skog, sjöar och friluftsaktiviteter

Värmland har en fantastisk natur, mängder av sjöar och vandringsleder, cykelleder och kanotleder. Dessa leder dig längs floder och sjöar genom enastående miljöer som öppnar sig för dig som vill hyra stuga i Årjäng med omnejd. Det finns kanot- och cykeluthyrning som tillåter dig att njuta av friluftsaktiviteter utan att behöva släpa med dig cyklar, kanoter och så vidare.

När du bor i någon av våra stugor i Värmland och Årjäng har du oftast tillgång till vatten inom nära avstånd och det bjuder förstås också in till fiske. Många hus och stugor erbjuder egna båtar. Fisket i Värmland är mycket mångsidigt och du kan pröva lyckan i både floder, tjärn och sjöar och får på så sätt ett riktigt fiskeeldorado att njuta av. Gammelgäddan eller storabborren kanske lurar i de lugnaste vatten. Ädelfiskar som öring, röding och insjölax bjuder på spänning och oförglömliga fiskeminnen. Du kan uppleva fiske i världsklass genom att hyra stuga i Värmland!

Aktiviteter och sevärdheter

Likt våra övriga stugor i Värmland erbjuder Årjäng mer än fantastiskt natur. Årjäng har till exempel en mycket trevlig golfbana med 18 hål som bland vissa kallas Värmlands bästa golfbana. Vad kunde vara bättre på semestern för dig som är intresserad av golf, än att vakna i den egna stugan på morgonen, ta en härlig frukost på terrassen och sedan ta en tur till golfbanan för att i lugn miljö njuta av sporten.

Den sportintresserade hittar även Nordiska Travmuseet i närheten och har möjlighet att prova på travsporten själv. Från någon av våra stugor i Årjäng med omnejd kan du även ta del av överlevnadskurser och jaktupplevelser i Värmland. Många andra aktiviteter och sevärdheter ligger också nära till hands.

Du kan exempelvis besöka flertalet gamla och välbehållna kyrkor, skansar och fornminnen som gör att du som gillar historia verkligen kan ha nytta av att hyra stuga här. Du borde definitivt prova på att åka dressin på de gamla järnvägsspåren. Dessa leder dig på ett för många helt nytt sätt ut i naturen och uppskattas av både stora och små. Här har du möjlighet att stanna till längs vägen, äta lite god medhavd mat, bada eller se dig omkring i nästan orörd natur.

Välkommen till Årjäng i Värmland

Årjäng är en mindre tätort i Värmland som ligger nära den norska gränsen. Tillsammans med den kringliggande kommunen med samma namn är Årjäng en fin semesterdestination för alla som vill uppleva genuin natur och ha en fantastisk semester. Att hyra stuga i Värmland överlag och Årjäng i synnerhet ger många härliga möjligheter till både avkoppling och aktiviteter och närheten till Norge ger goda möjligheter att besöka grannlandet för en dagsutflykt. Värmland erbjuder fantastiskt fiske, naturreservat och aktiviteter för alla åldrar, året om. Passa på att bo i någon av våra fina stugor i Årjäng på nästa semester!