search

Stugor i Hylte

Stugsemester i härliga naturomgivningar

Välkommen att hyra stuga i Hylte kommun i östra Halland. Här bjuds du på en rad olika resmål där alla har sitt att erbjuda. Njut av en härlig stugsemester med närhet till natur och ofta sjö. En stuga i Hylte kommun, utgör också en bra bas för utflykter i Halland och Småland.

För att boka boende i Hylte, är du välkommen att se utbudet hos oss på NOVASOL. Vi har arbetat med stugförmedling sedan 1968 och är glada över att idag kunna erbjuda stugor för uthyrning på en lång rad platser. Bland våra stugor i Halland, finner du vårt utbud i Hylte. Alla stugor och semesterlägenheter som har lediga perioder att boka, kan du se här på vår hemsida. Här bokar du också din stuga, smidigt och enkelt direkt online. Givetvis är du även välkommen att kontakt oss via telefon eller mail om du har frågor eller vill ha hjälp med att boka. Välkommen till Hylte!

Sjö vid stuga nära Långaryd i Hylte

Upptäck Hylte kommun

Hylte ligger i Hallands län och tillhör både Hallands och Smålands landskap. Hylte kommun är länet Hallands enda inlandskommun. I Hylte är Hyltebruk centralorten men här finns också ett antal mindre tätorter. 

Den nästa största, Torup, är vackert beläget mellan Sjögårdssjön och den mindre Prästasjön. Här kan du ta en tur upp till Ramnåsbergets utsiktstorn och njuta av utsikten. Hyr du en stuga i Unnaryd, bor du också nära sjö då flera fina sjöar omger orten. Här kan du också utforska kulturarv i Unnaryds Hembygdspark. I Landeryd, kan du bland annat besöka järnvägsmuséum och se den fina kyrkan. Är du i Rydöbruk, befinner du dig i ett av länets äldsta brukssamhällen som också är på gränsen mellan Halland och Småland. I den minsta tätorten, Kinnared, finns bland annat Kinnareds kyrka som har delar från 1200-talet.

Något varstans

Varje ort och plats i kommunen har sitt att erbjuda sina besökare. En fördel med att hyra en privatägd stuga för semestern, är att det öppnar upp för en lång rad resmål där det kanske inte alltid väljer att byggas hotell.

I Hylte finner du även flera mindre sjöar. Här finns bland annat Jällunden, Stora Färgen, Fjällen och Jakobs sjö. I öster finner du dessutom den stora sjön Bolmen.
Du finner också stugor i Hylte som välkomnar dig som reser med hund. Klicka bara i antal husdjur i din sökning så visas alla semesterbostäder som välkomnar husdjur. När de gör de, får upp till två hundar följa med utan extra kostnad. 

Boka boende i Hylte för din semester

Välkommen att hyra stuga i Hylte för din nästa semester. Sedan 1968 har vi erbjudit stuguthyrning till semesterfirare och är glada över att kuknna erbjuda ett brett och varierat utbud över stora delar av Sverige. En stuga för uthyrning i Halland är en bra bas för semestern. Du sätter dina egna villkor på vad du vill uppleva. Antingen en aktiv semester med mycket utflykter, eller en lugn och avkopplande hemma i stugan. Hitta ditt nästa boende för semestern i vårt utbud av stugor i Hylte!