Semesterhus i Sveti Lovrec

För att spendera en närmast oförglömlig semester i en av de bäst bevarade medeltida städerna i Istrien, är du välkommen att hyra en av våra semesterbostäder i Sveti Lovrec. Den pittoreska staden Sveti Lovrec ligger i den östra delen av den Istriska halvön

Sveti Lovrecs strategiska läge nära motorvägen gör det enkelt att nå alla turistmagneterna i Istrien, samtidigt som det ligger inom gångavstånd från den fantastiska Adriatiska kusten. Den avslappnade atmosfären och de långa soliga dagarna kommer att hjälpa dig att ladda batterierna och du kommer definitivt att glömma vardagens stress när du hyr ett semesterhus i Kroatien.

Välbevarade Sveti Lovrec i Kroatien

Populära semesterhus i Sveti Lovrec

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Sveti Lovrec

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Sveti Lovrec

Loading...

Semesterhus med pool i Sveti Lovrec

Loading...

På tur genom Sveti Lovrecs historia

Historian för Sveti Lovrec sträcker sig tillbaka så långt bakåt i tiden som till det 8:e århundradet. Det var också då St. Lawrence kyrkan, som gav namn till staden och som fortfarande delvis bevarats till idag, byggdes. 

Under det Bysantinska riket var Sveti Lovrec massivt befäst och fungerade senare som ett viktigt militärt och administrativt centrum under den venetianska eran i Istrien. Idag är staden fortfarande omgiven av massiva väggar eller murar, med den pompösa porten Veilka Vrata, genom vilken du når medeltida torget, liksom det tidigare samlingstorget Plac. Förutom dessa kan man också beundra den gotiska basilikan St. Martin, Funtanelas försvarstorn från 1331 och den fresco-dekorerade kyrkan St. Blaise från mitten av 1400-talet. 

I Sveti Lovrec känns det verkligen som man förflyttats hundratals år bakåt i tiden när man strosar omkring i de smala gränderna. Allt detta och mer kan upplevas när du hyr en av NOVASOLs semesterbostäder i Sveti Lovrec.

Hus med pool att hyra i Sveti Lovrec

Utflykter från ditt boende i Sveti Lovrec

Naturälskare som semestrar i Sveti Lovrec får inte missa att utforska den vackra Limbukten. Med sina branta klippor liknar den en fjord och från den högsta punkten får du en hisnande utsikt över både bukten och den angränsande och exceptionellt imponerande Limdalen

En kort bilresa från Sveti Lovrec ligger ruinerna av den medeltida staden Dvigrad på en stor klippa vid Kanfanar. Fortsätter man sin bilresa till hjärtat av Istrien, kommer du snart till den gamla staden Pazin. Nyttja ditt vackra semesterhus i Istrien för att utforska de många attraktionerna regionen har att erbjuda. 

Förutom den medeltida staden Rovinj är Istriens största stad Pula också värt ett besök. Staden som kallas för Istriens kulturella och ekonomiska centrum ligger inte långt från din semesterbostad i Sveti Lovrec. I Pula finns flertalet restauranger och sevärdheter längs de slingrande gatorna i staden. Missa inte att besöka stadens amfiteater eller stadskullarna och utforska det antika fortet, som idag är stadens arkeologiska museum. I den andra änden av skalan, på den norra delen av den istriska halvön, nära Novigrad, kan du njuta av den moderna vattenparken Istralandia. Du kan också ta barnen till Dinopark nära Vrsar och besökare i området borde inte missa den imponerande bergskedjan Ucka.

Rovinj - ett utflyktsmål i Istrien

Boka din semesterbostad hos NOVASOL

Som du förstår kommer en semester i Sveti Lovrec erbjuda upplevelser för alla smaker. Vare sig din semester ska spenderas tillsammans med din familj, vänner eller käraste, eller om du drömmer om lyxigt semesterhus med pool eller en enklare semesterlägenhet som inte drar så mycket i kassan, får du den perfekta grunden för din semester från en av NOVASOLs semesterbostäder i denna del av Kroatien. 

Du kan boka ditt boende i Sveti Lovrec direkt här på hemsidan eller genom att ringa till oss. Vi har arbetat med uthyrning av semesterbostäder i Kroatien sedan många år tillbaka och kan idag erbjuda närmast det största utbudet för dig som vill hyra hus eller lägenhet av en förmedlare. Alla våra privata semesterbostäder besöks av vår egna lokal personal innan intag och betalning och bokning sker genom oss. Varmt välkommen till NOVASOL och våra semesterhus i Sveti Lovrec!