Hyra hus på Ischia i Italien

Öarna Capri och Ischia är populära destinationer för en semester på de södra italienska öarna. Från Neapels hamn, kan du nå ön Ischia med snabbåt på under en timme.

Besök denna vackra medelhavspärla belägen i Neapelbukten. Här kan du verkligen njuta av en härlig semester i lugnt tempo när du hyr ett semesterhus i Kampanien.

Havsutsikt från ett boende på Ischia i Italien

Populära semesterhus i Ischia

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Ischia

Loading...

Semesterhus med pool i Ischia

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Ischia

Loading...

Att göra på ön Ischia

Ischia - Solgudsön - är av vulkaniskt ursprung och är känd för sina termiska bad. Ön är bergig och har flera vulkaner. Värt att se under din semester i ett boende på Ischia är bland annat Castello Aragonese, byn Sant'Angelo eller Funghi i Lacco Ameno (en sten i havet som liknar en svamp). Den omfattande Maronti-stranden i Barano-bukten och den underbara fina sandstranden i Citara med de fantastiska Poseidon-kurbaden är de mest kända stränderna på ön, som du kan besöka under din vistelse på Ischia.

Om du letar efter det extraordinära under semestern på Ischia, bör du definitivt ta en tur till Sorgeto Bay, som endast kan nås med en brant trappa. Där kan du ligga i havet året runt i naturliga "badkar", eftersom underjordiska varma källor strömmar direkt i havet och värmer upp vattnet – en speciell och oförglömlig upplevelse.

Sandstrand på ön Ischia i Kampanien

Sevärdheter på Ischia

De offentliga bussarna på Ischia går ofta och kör överallt. Använd tiden under din semester i Ischia för att besöka staden Ischia-Porto, hamnstaden du kom till med båten från Neapel. De vackra gatorna och gränderna i staden är renoverade och har sin egen charm.

I slutet av staden Ischia-Porto finns Castello Aragonese, som definitivt är värt att besöka. Det gamla slottet erbjuder från toppen en magnifik utsikt över staden och ibland även hela vägen till Capri. Fortets något makabra kyrkogård är, trots sitt förflutna, en intressant attraktion som bör passeras.

Havet vid Ischia i Neapelbukten

Öarna i Kampanien

Den mindre ön Capri kan lätt besökas på en dagstur medan du är på semester i Ischia. Capri anses av många vara mer exklusiv och här finns shopping i förstaklassiga märkesbutiker. Besök den blå grottan, Grotta Azzurra, med utflyktsbåt eller upptäck ön på torra land. Capri har magnifik medelhavsvegetation och naturen på ön är vacker att upptäcka. 

Den tredje i gruppen, den lilla ön Procida, glöms ofta eftersom den varken har termiska källor som Ischia eller Capris exklusivitet. En liten fiskeö med färgglada hus och en fästning presenterar sig här. Ön Procida är inte exakt lämpad för en lugn promenad runt ön. De 12 000 invånarna i ett område på 3,75 kvadratkilometer är snabba bilister på smala vägar.

Boka ditt semesterboende på Ischia online

På NOVASOL har du valet av ett brett utbud av semesterbostäder på Ischia, Capri och på italienska fastlandet. Här kan du välja att hyra en semesterlägenhet i Neapel och åka på en dagsutflykt till öarna eller hyra hus på en av öarna och njuta av den avslappnade livsstilen i Medelhavet. 

Hyr en lägenhet med en vacker uteplats nära havet eller ett semesterhus med pool nära många utflyktsmål. Vad du än letar efter på din semester, är vi säkra på att du kan hitta ett semesterhus eller en semesterlägenhet i Kampanien som kan tillgodose dina önskemål och behov!