Stugor i Hvide Sande

Att hyra stuga i Hvide Sande är närmast en unik semesterupplevelse i Danmark. Orten är belägen mitt på en smal landtunga, direkt vid havet på den danska västkusten. Den 4 mil långa landtungan kallas Holmsland Klit och är uppbyggd av sanddyner.

Välkommen att boka ditt nästa boende i Hvide Sande här på vår hemsida. Hitta den stuga eller det semesterhus som passar just dina önskemål, och boka sedan direkt online. Självklart är du även välkommen att ringa till oss om du har frågor eller vill ha hjälp med din bokning.

Hav och strand i Hvide Sande

Populära semesterhus i Hvide Sande

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Hvide Sande

Loading...

Semesterhus med pool i Hvide Sande

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Hvide Sande

Loading...

Varför hyra stuga i Hvide Sande med NOVASOL?

Anledningarna till att hyra hus i just Hvide Sande under semestern är många. Några exempel:

  • Närmast unikt läge på mitten av landtungan

  • Fina sandstränder och unika dynlandskap

  • Eget servicekontor på plats (Bjerregård)

  • Stort utbud av semesterhus i området

Väljer du att boka ditt boende i Hvide Sande hos just oss på NOVASOL, ingår dessutom vårt Trygghetspaket med bl.a. avbeställningsskydd automatiskt och utan kostnad. Vår egen personal som tar utgångspunkt i vårt servicekontor i området, finns på plats om du skulle behöva hjälp eller har frågor.

Mitt på Holmsland Klit

Västjylland, närmare bestämt mellan innanhavet Ringköbing Fjord och Nordsjön, finner du landtungan Holmsland Klit. På mitten av denna landtunga ligger själva orten Hvide Sande och genom densamma flyter Hvide Sande Kanal. Kanalen utgör en länk för innanhavet och det stora öppna havet.

Även om det finns gott om platser att hyra stuga på Västjylland så är Hvide Sande närmast unikt. Detta mycket på grund av sitt dynlandskap. Till området lockas årligen stora mängder besökare för att njuta av en semester i Danmark. Det är heller inte det minsta konstigt att många av dem är återkommande gäster.

Fiska i Hvide Sande

Läget vid kusten har bidragit till att orten idag har en av Danmarks största fiskehamnar. Detta ger till fördel att du kan köpa färska läckerheter från havet nära inpå ditt semesterhus. Samtidigt ger detta att du kan njuta av färsk fisk och skaldjur på trevliga restauranger i området.

Vill du själv prova fiskelyckan under semestern? Runt hela området av stugor i Hvide Sande kan du fiska i hav, fjord, sjöar och åar. Från kajen i Hvide Sande finns det goda fiskeförhållanden, och du kommer nästan alltid att träffa hoppfulla fiskare på både norra och södra sidor. 

Glöm dock inte att vara uppmärksam på betalningszonerna. Du kan köpa fiskekort på Hvide Sande Sportfiskecenter. Fiskekortet ger också tillgång till ett rum där fisken kan rensas, förpackas och kylas. I fiskrummet kan du ta en paus, äta lunch och dela dagens erfarenheter med andra fiskare.

Eller aktivera dig i det blå

Havet och fjorden erbjuder många bra aktivitetsmöjligheter - både på och i vattnet. Ringkøbing Fjord ligger mitt i prick för dig som till exempel vill prova surfing eller vindsurfing.

Fjorden är faktiskt ett av Nordeuropas bästa vattensportområden, där både nybörjare och erfarna utövare kommer att ha bra upplevelser. I Hvide Sande finns ett stort vattensportcenter, där du kan få en mycket bra introduktion till flera olika vattensporter. Det kan vara värt att ta en kurs direkt i början av din vistelse, så att du kan utnyttja vattnet till fullo.

Om du trivs som fisken i vattnet och också är förtjust i fart och spänning, bör du besöka Kabel Park. Här kan du prova både vattenskidor och wakeboard. Det finns en bra introduktionskurs på plats, så att både barn och vuxna kan få en bra upplevelse på vattnet.

Semester i Danmark med sol och bad

För många är ett semesterhus på Danmarks västkust synonymt med lata dagar fyllda med hav och strandliv. Genom att hyra hus i Hvide Sande kan du ta turen till den vackra stranden i området. 

De flesta av oss föredrar att bo i en stuga precis vid havet, och den friska havsluften och ljudet av vågor som slår till stranden är som balsam för själen. Under en semester i Hvide Sande kan du definitivt tillbringa mycket tid på den breda stranden och dynerna ger ljus till vinden. Längs den danska västkusten hittar du fler vackra strandstränder, som till exempel i Søndervig inte långt från din stuga.

Aktiviteter och upplevelser i Hvide Sande

Ta resan upp till Troldbjerg där du kan njuta av utsikten över Hvide Sande och omgivningen. Det är den högsta sanddynan och härifrån kan du se hela orten, hamnen och vattnet. 

Troldbjerg är mer än bara en utsiktsplats. Sanddynan spelade en viktig roll under andra världskriget i tyska försvaret längs Nordsjön. På Troldbjerg byggdes två bunkrar i slutet av kriget, en observationsbunker och en för mannskapet. Idag kan du besöka observationsbunken och lära dig mer om områdets betydelse under andra världskriget.

Om du åker till Ringkøbing Fjord, kan du uppleva det vackra landskapet i det fredade fågelreservatet på Tipperhalvön. Fåglar från hela Skandinavien använder detta område som viloplats på sin långa resa mot varmare områden. Perfekt om du uppskattar fågelskådning.

Under en semester i Danmark rekommenderar vi att du tar med egna cyklar eller passar på att hyra i området. Ett av de bästa sätten att utforska området är nämligen från cykeln! För de lite längre resorna passar kanske bilen bäst, medan cykelturen öppnar upp till de små upplevelserna.

Boka boende i Hvide Sande hos NOVASOL

Välkommen till oss på NOVASOL om du vill hyra hus i Hvide Sande till din nästa semester i Danmark. Här på vår hemsida kan du hitta det boende som passar just dina önskemål. Klicka i om du reser med hund och/eller om ni till exempel är 10 personer som reser tillsammans. Då visas alla alternativ som matchar de önskemål du uppgivit. 

Kom dock ihåg att inte vänta för länge med att boka. Semesterhus och stugor i Hvide Sande är populära så efterfrågan är stor. I sökfunktionen kan du välja den reseperiod som passar dig. Då visas endast semesterbostäder som är lediga i Hvide Sande under den valda perioden. 

Vi hoppas du kommer hitta ett boende i vår stuguthyrning som passar dig. Både vi här hemma och våra kollegor på plats vill hälsa dig varmt välkommen till oss på NOVASOL och våra stugor i Hvide Sande!