Hyra hus vid Skaven Strand

Skaven Strand ligger vid den lilla, mysiga fjordhamnen vid Ringköping fjord. Området med semesterhus ligger fridfullt mitt i naturen där stranden och den lilla småbåtshamnen utgör en naturlig samlingspunkt för området. 

Vid hamnen kan du köpa nyfångad fisk och strosa i den idylliska omgivningen. Här hittar du också de små fiskebodarna, som är smyckade av den lokala konstnären Kaj Husum. Den fina stranden är barnvänlig, och området är utmärkt för familjer med mindre barn samt naturälskare. Det finns inte mycket kommersiellt här, men det finns både restaurang, grillbar och en mataffär.

Ett av våra semesterhus vid Skaven Strand

Populära semesterhus i Skaven Strand

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Skaven Strand

Loading...

Semesterhus med pool i Skaven Strand

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Skaven Strand

Loading...

Den trevliga stranden vid Skaven

Skaven Strand har i flera år haft blå flagg och eftersom det är långgrunt är stranden idealisk för familjer med småbarn. Den fina sandstranden är inte så bred som stranden vid Vesterhavet, men här finns fortfarande gott om plats för alla. Stranden rensas och städas varje år av lokalinvånarna så att det alltid är rent och inbjudande. 

Genom att hyra stuga på Västra Jylland har ni en bra utgångspunkt för familjesemestern, både sommar och vinter. Från Skaven Strand är det inte långt till det brusande och imponerande Nordsjön och de långa sandstränderna.

Skaven Strand i Danmark

Naturen kring ditt boende vid Skaven Strand

Här bor du mitt i den vackra, orörda naturen. Längs fjordens stränder finns det gott om vass och gräs, som fungerar som hemvist till ett rikt fågelliv. Det finns många hedar och skogsområden, som är idealiska för vandring eller cykling med lunchen packat i ryggsäcken. 

Besök också Skjern Å nationalpark, där man drar sig över ån på en liten repfärja. Längs åkanten kan du uppleva det mest idylliska landskapen med ett rikt fågelliv och massor av spännande blommor. På botten av Ringköbing Fjord ligger det skyddade fågelreservatet Tipperne, där många fåglar häckar och pausar på sina långa flyttresor.

Populärt område för vindsurfing på Västjylland

Aktiviteter vid fjorden

Förutom många möjligheter till vandring och cykling är området också populärt för vindsurfing. Det grunda vattnet gör det möjligt att lära sig vindsurfing i trygga förhållanden, och vindförhållandena är idealiska, vilket gör att platsen är känd bland vindsurfare från hela världen. 

Du kan också åka på kanottur på Skjern Å och paddla hela vägen tillbaka till fjorden. Fiskare kan ha en underbar dag vid Skaven "Put and Take" sjön i idylliska omgivningar. Det finns också en minigolfbana i området.

Stugor vid Skaven Strand i Danmark

Sevärdheter och tips för utflykter.

Gå i Vikingfotspåren i Bork Vikingahamn, där du kan få en levande bild av hur vikingarna levde för mer än 1000 år sedan. Hoppa framåt i tiden på Dejbjerg Järnåldersmuseum, där du kan se hur vardagen såg ut under Järnåldern. 

Från ditt boende vid Skaven Strand har du också nära till flera stora attraktioner. För barn och vuxna är en dag i LEGOLAND ett "måste" - här kan du uppleva byggnader och landskap gjorda av lego och åka alla roliga attraktioner. Nära LEGOLAND hittar du GIVSKUD ZOO, där du kan åka på safari bland de vilda djuren, utforska dinosaurparken och se en spännande utställning om istiden. Nära till Blåvand hittar du en attraktion i världsklass - bunkermuseet Tirpitz. Här känner du av historiens vingslag när du går runt i de gamla bunkrarna, som berättar historien om ockupationen under andra världskriget.

Om du vill ha en mer romantisk atmosfär är Ringköbing det rätta valet. Den vackra gamla staden med kullerstensgator och röda tegeltak innehåller ett urval av spännande shoppingmöjligheter, mysiga kaféer och bra restauranger.

Boka ditt semesterhus vid Skaven Strand hos NOVASOL

Väljer du att hyra hus vid Skaven Strand under din semester i Danmark bor du mitt i naturen i lugna omgivningar, men nära spännande sevärdheter och attraktioner. Hos NOVASOL finns det många olika semesterbostäder att välja mellan. Därför finns det stugor som lever upp till dina önskemål och behov för en semester vid Skaven Strand. Använd de olika sökfiltren för att begränsa sökningen av semesterbostäder och enkelt hitta det boende i Danmark som passar dig. Beställ enkelt online och börja längta till din semester redan nu.