Stugor i Hirtshals

Hirtshals är ett fiskeläge och en badort på Nordjylland som huvudsakligen lever på sin färjetrafik och turism. Genom att hyra stuga i området med oss på NOVASOL har du möjlighet att uppleva Nordjylland från sin bästa sida. Med sin närhet till havet och de många upplevelserna i närheten bjuder detta område på allt som hör semestern till.

För dig som söker stugor i Hirtshals kan vi bland annat erbjuda boende i närliggande Kjul strand och Tornby strand. Här bor du mycket nära havet och har samtidigt nära till centrala Hirtshals. Välkommen att hitta din favorit i utbudet av stugor i Hirtshals med omnejd.

Stuga vid Tornby strand nära Hirtshals

Populära semesterhus i Hirtshals

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Hirtshals

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Hirtshals

Loading...

Se och göra i Hirtshals

Staden är främst känd för sina två hamnar, fiskehamnen och färjehamnen. Den mest imponerande ur upplevelsesynpunkt är fiskehamnen. Här kan du köpa nyfångad fisk eller bara se på när fiskebåtarna lägger till i hamnen efter en arbetsdag till havs. 

I en fiskeby faller det sig naturligt att krögarna är duktiga på rätter från havet. Hirtshals är verkligen inget undantag. Här serveras god dansk mat med mycket inslag av fisk och skaldjur. Varför inte testa på ett riktigt danskt smörrebröd med rödspätta? En riktig delikatess.

Hirtshals bjuder självklart också på shopping. Byns shoppinggata som går rätt genom byn har en hel del småbutiker där du kan gå och strosa en eftermiddag. Här finns även en och annan pub där du tillsammans med ortsbefolkningen kan njuta av en dansk öl, och kanske en ”lille en”, under eftermiddagen.

Fyren i Hirtshals, Danmark

Fler upplevelser

Andra sevärdheter i området som är värda att besöka när du ska hyra stuga i Hirtshals är att gå på Nordeuropas största akvarium, besöka det spännande bunkermuséet, eller varför inte ta en promenad till Hirtshals fyr från 1863 som lockar så många turister varje år? 

  • Nordsjöakvariet är ett intressant ställe för både vuxna och barn. Inte nog med att ni här kan få se fiskar från hela världen, så får ni även vara med när dykarna går ner i de stora akvarierna för att mata fiskarna.

  • I bunkermuséet har du möjlighet att få uppleva en del av den danska historien. De 69 bunkrarna som tyskarna byggde  här under 2:a världskriget är väl bevarade och idag muséum. 

  • Fyren i Hirtshals har funnits där sedan den byggdes 1863. Den 35 meter långa fyren är fortfarande aktiv och idag sköts allt automatiskt. Idag används den mycket för guidade turer och är ett populärt utflyktsmål för turister.

Stränder nära ditt boende

I och med sin närhet till havet så är det lätt att hitta bra stränder när man väljer att hyra hus här. Men på grund av naturens påverkan, med hårda vindar och vågor som slår in längs kusten, så förändras landskapet hela tiden. På bara några år kan stranden ha förändrats helt. 

Alla stränderna i Hirtshals, Tornby och Tversted drar många besökare varje år. Lockar inte ett dopp i havet så bjuder stränderna här också in till långa promenader, så du har möjlighet att njuta av dem på vilket sätt du än önskar.

Boka ditt nästa boende i Hirtshals med oss på NOVASOL

Att hyra stuga i vårt grannland Danmark har länge varit populärt bland oss svenskar. Det är enkelt att ta sig dit, befolkningen är trevlig och atmosfären härlig. 

Vi har ett brett utbud av stugor i landet, allt från lite dyrare varianter med inomhuspool till billigare med något lägre standard. 

Du kan boka ditt boende direkt på vår hemsida eller genom ett samtal till vår kundservice. Men vänta inte för länge med att boka! Imorgon kan din stuga vara borta.

Skulle det vara så att du inte hittar din drömstuga i detta område har vi fler boenden för dig som vill hyra stuga på Nordjylland. Välkommen att hitta just din favorit bland våra stugor i Hirtshals!