search

Stugor i Karlstad

Semester vid Vänerns norra strand

Hos på NOVASOL kan du hyra stuga i Karlstad som utgångspunkt för en härlig semester. Karlstad ligger i Värmland och är beläget vid Sveriges största sjö Vänern - känd för sina många småöar. Staden har något att erbjuda för alla i olika åldrar året runt. Här kan du bland annat uppleva Karlstads mysiga stadskärna omgivet med vacker natur och dess rika kulturliv. Varför inte ta vara på chansen och besöka Lars Lerins konstmuseum som idag är en av Sveriges främsta illustratörer och konstnärer?

I Karlstad kommun ligger inte bara centralorten med samma namn. Här finner du även flera andra, mindre tätorter såsom Skåre, Molkom, Råtorp, Vålberg och Skattkärr. Oavsett om du vill uppleva centralorten eller någon annan del av kommun hälsar vi dig varmt välkommen till våra stugor i Karlstad.

Semester i Karlstad under sommaren

Upptäck Karlstad året runt

Om du väljer att hyra stuga i Karlstad med omnejd så kommer du säkerligen upptäcka att det här finns något för alla - året runt. Här kan du bland annat ta del av stadens kulturliv eller uppleva skön natur ett stenkast från centrum. Varför inte ta med hela familjen till en av Karlstads alla härliga parker? Här finner du bland annat Badhusparken som är stadens äldsta parkområde.

För den kulturintresserade väntar många möjligheter. Här finns bland annat Lars Lerins museum Sandgrund, Wermland Opera och poetens Gustav Frödings hem. I anknytning till Gustav Frödings födelsehem finns det vandringstråk för den som vill njuta av rogivande skogsmiljö. Vill du veta mer om Karlstads historia bör du besöka Värmlands museum. För den historieintresserade är även Brigadmuset ett givet alternativ. Där kan du lära dig mer om hur Sverige påverkades av kalla kriget mellan 1945 -1991. Muséet uppskattas av både vuxna och barn.

Utanför stadshotellet finner du också statyn ’Sola i Karlstad’. Smeknamnet på värdshusflickan Eva Lisa Holtz har efter tid även blivit symbol och slogan för Karlstad.

Gott om aktivitetsmöjligheter

Genom att hyra stuga i Karlstad har du nära till naturen och staden erbjuder många aktiveter. Bland annat kan du paddla längs Vänerns strandgång, med startpunkt Skutberget, till Karlstad. Aktiviteten passar för den rutinerade paddlaren men även för familjen som vill ut på äventyr. Ett annat utmärkt sätt att upptäcka naturen i och omkring Karlstad är att gå eller cykla genom Klarälvsbanan. Banan sträcker sig från Karlstad i söder till Hagfors i norr. Cykeluthyrning finns på flera ställen längs Klarälvsbanan.

Välkommen att hyra stuga i Karlstad

Söker du efter stugor i Karlstad – oavsett om det gäller kommunen eller nära staden – är du välkommen att se vårt utbud på NOVASOL. Vi har arbetat med stugförmedling i Värmland under många år och kan idag erbjuda ett stort och varierat utbud i landskapet. Våra egna lokala medarbetare besöker samtliga stugor innan de tas in i vårt utbud. Detta kallar vi för att kvalitetssäkra vår stuguthyrning så att den information du ser här på hemsidan matchar verkligheten. Bokar du din stuga direkt hos oss så ingår dessutom vårt Trygghetspaket (se Hyresvillkor) automatiskt i din bokning. En extra trygghet för dig när du tänkt hyra stuga i Karlstad för semestern.