search

Stugor i Søgne

Välkommen att hyra stuga i Søgne hos NOVASOL

Att hyra stuga i Søgne är så mycket Sørlandsidyll som det kan bli. Här kan du tillbringa dagarna i fina skärgårdsområden, samtidigt som du semesterar nära intressanta resmål som Kristiansand och Mandal. Hyr du en stuga eller ett semesterhus här, hittar du ett eldorado av aktiviteter direkt utanför dörren. Fiske, båtliv, vandring- och cykelturer, bad och historiska sevärdheter är bara lite av allt det som väntar i Søgne. Välkommen att hyra stuga i Vest-Agder hos NOVASOL.

NOVASOL har ett brett utbud av stugor i Søgne

Aktiviteter och upplevelser

I Søgne finns de bästa förutsättningarna för fina dagar. Reser du hit på sommaren kan du njuta av det bästa som Sørlandet har att erbjuda. Här står sol, hav, stränder och klippor i fokus. Åk till ”Paradisbukta” i Søgnes skärgård. Området är uppdelat i östra och västra paradisbukten, där den östra delen är ansluten till Helleviga friluftsområde. Tillsammans är dessa områden fulla av möjligheter för bad, fiske och vandring. Det finns även grill och sanitära faciliteter.

Missa inte att ta en tur till idylliska Høllen. Promenera längs Høllengatan och njut av atmosfären, bland de fina vita sørlandshusen, innan du stannar på ett mysigt café nere i hamnen. Om ett svalkande bad frestar dig, ta dig till Høllestranden som sprudlar av liv under sommarmånaderna.
Sønne har många fina badplatser, och vi kan nämna bland annat ”Torvesanden”, ”Donevann” och ”Rossevann”.

En semester i Sørlandet är för många förknippat med båtliv och fiske. Genom NOVASOL har du möjlighet att hyra fiskehus i Norge, där båtar ofta ingår eller finns att hyra. Skärgården i Sønne kan erbjuda ca 1230 öar och holmar, och det finns många fina platser att tillbringa dagen.  Du hittar många offentliga bryggor i skärgården. Under en semester i Sønge finns det mycket bra möjligheter att få fisk på kroken. Du kan fiska från land eller båt, i sötvatten eller i havet. Här kan du kombinera olika typer av fiske under semestern. Vill du fiska från land, hittar du fina områden nära Langenes, Paradisbukta, Helleviga och Geitetangen. Søgneelva och Lundeelva är också öppna för fiske. Var noga med att kolla vilka regler som gäller för fiske samt vart du kan köpa fiskekort.

Stugor nära Kristiansand

Från våra stugor i Sønge är det ca 30 minuter till Kristiansand, som är utmärkt för en familjesemester. Genom att hyra stuga i Sønge får du en bra utgångspunkt för upplevelser i roliga Kristiansand! Här hittar du bland annat Sørlandets största attraktion, djurparken, som utan tvekan är barnens favorit. Låt din nästa semester i Norge bli till ett semesterhus nära ”barnens stad”.

Många av våra stugor i Søgne ligger nära vattnet

Utflyktsmål och sevärdheter

I Ny-Hellesund, på Helgøya, hittar du en kustfästning som anlades av tyskarna under andra världskriget. Hit kan du komma med egen båt eller ta båten som går mellan Høllen och Ny-Hellesund. Besök också Sønge gamla kyrka, också kallad ”Gamlekjerka, som byggdes år 1640. Här gifte sig bland annat Bjørnstjerne Bjørnson och Karoline Reimers 1858, och Mathilde Bjørnson är begravd på norra sidan av kyrkan.

Stugor i Sønge hos NOVASOL

Låt din nästa semester gå till en av våra stugor i Vest-Agder och Søgne. Det stora utbudet av aktiviteter gör detta till en utmärkt destination för semester året runt. NOVASOL förmedlar bland annat fiskehus i Norge, och flera av dom hittar du i Vest-Agder. Det betyder att stugan ligger nära goda fiskemöjligheter, är anpassad för fiskaren och inkluderar båt, eller så finns det båt att hyra. Välkommen att hyra stuga i Søgne hos NOVASOL!