Stugor i Åseral

Åseral är ett utmärkt semestermål, oavsett säsong. Kombinationen av vackra bergsområden, skidmöjligheter, vandringsleder och fiskemöjligheter gör detta till en eftertraktad destination. Hyr någon av våra stugor i Åseral och bo tätt inpå vackra fjällandskap och med närhet till varierande aktiviteter.För många är Lindesnes-regionen förknippad med kustlandskap, hav, stränder och fyrar. Åseral är regionens fjällparadis, och här finns bra förhållanden för dem som vill ge sig ut på vandring i fjällen.

Stuga N35145 i Åseral

Populära semesterhus i Åseral

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Åseral

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Åseral

Loading...

Aktiviteter och upplevelser

Fjällkommunen Åseral har tre skidanläggningar; Bortelid, Ljosland och Eikerapen. Dessutom har området många preparerade spår för längdskidåkning. Bortelid är kommunens största skidcenter, och här hittar du alpina nedfarter som passar alla nivåer av skidåkare. Ljosland och Eikerapen har också bra backar för hela familjen. När snön smälter kommer de vackra vandringslederna fram. Om du packar med dig dina vandringsskor på din semester i Vest-Agder, kan du välja mellan ett stort antal rutter i vackra bergslandskap. Ett populärt resmål i kommunen för vandring är Lordehytta. Det är ett jaktslott byggt av Lord Salvesen från Skottland år 1910. Turen börjar i Røysland och tar ungefär tre timmar enkel väg. Observera att spåret inte är markerat. Om du tänker ge dig ut på en tur på fjället under din semester i en av våra stugor i Vest-Agder, är det läge att ta med fiskespöt. Runt omkring i Åseral finns många bra fjällsjöar där du kan få fjällöring på kroken. Var noga med att kontrollera vilka regler som gäller för fiske i kommunen. Om du väljer att hyra stuga i Åseral på sommaren kan du ta ett svalkande dopp vid en av badplatserna. För en lite annorlunda badupplevelse, ta en promenad till jättegrytorna vid vattenfallet Heddefossen. En rolig upplevelse för både stora och små! Åseral är också en lämplig destination för dem som gillar kajak och kanotpaddling.

Njut av ett vackert vinterlandskap i Åseral

Sevärdheter

Trots Åserals storlek bor det inte så många människor i kommunen. De flesta invånarna bor i Kyrkjebygd. Här hittar du allt som du behöver under stugsemestern. I Kyrkjebygd ligger också ”Minne Kultursenter”, med bland annat butik och bygdemuseum. Inte långt från Kyrkjebygd  ligger Sosteli Jernaldergård, Här kan du se resterna av en gård från järnåldern, ruinerna antas vara från omkring 300-550 e.Kr. Det finns ett gravfält men femton gravar och ruinerna av 2 hus som mest troligen var en ceremoniell plats.

Om du är intresserad av fjällets flora. Ska du ta dig till Ljosland Fjellhage, på Ljosland Fjellstove. I trådgården kan du se många växter som finns i fjällen i Agder, och flera av dom är mycket speciella. Ät middag på Fjellstova om du vill ha en god matupplevelse.

Hyra stuga i Åseral hos NOVASOL

Välj en stuga för din nästa stugsemester i Norge och upplev Åserals mäktiga natur. Du kan enkelt hitta våra stugor i Åseral genom att använda sökfunktionen här på vår hemsida. Detta ger dig möjlighet att välja de kriterier som är viktiga för dig och ditt semesterboende. NOVASOL har förmedlat semesterbostäder i Europa i över 50 år. Din trygghet är viktig för oss och därför ingår vårt Trygghetspaket i priset. Du kan läsa mer om detta i våra hyresvillkor.

Välkommen att hyra stuga i Åseral hos oss!