Stugor i Sirdal

Genom att hyra stuga i Sirdal kommer du att semestra i Vest-Agder som är Norges sydligaste bergsområde. Med en privatägd stuga väntar fina upplevelser för alla, oavsett om du reser med familj eller vänner. Här kan du semestra med vildmarken precis utanför dörren. Ta tillvara på det som den vackra naturen har att erbjuda – fiska middagen i idylliskt fjällvatten och plocka bär och svamp på hösten. Området har ett rikt djurliv, med både älg, rådjur, ripa, lodjur och Europas sydligaste vildrenar. Här finns de bästa förutsättningarna för härliga upplevelser i naturen.

NOVASOL har ett brett utbud av stugor i Sirdal

Populära semesterhus i Sirdal

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Sirdal

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Sirdal

Loading...

Aktiviteter och upplevelser

Sirdal är ett trevligt resmål året runt. Oavsett när du väljer att någon av våra stugor i Sirdal, har du ett brett utbud av aktiviteter att välja mellan. Om du packar med dig vandringskängorna till din stuga så har du extra mycket att se fram emot under din vistelse. Genom att hyra någon av våra stugor i Vest-Agder får du en bra utgångspunkt för vandring i skog och mark. För de som vill bestiga en bergstopp eller två under semestern kan vi nämna Vardefjell, Røseknuten och Hadvardshei. Från Sirdal kan du också lätt ta dig till Øygardstøl, också kallat örnnästet, som ligger ovanför Lysefjorden. Detta är utgångspunkten för en vandring upp till den berömda “Kjeragbolten”.

På vintern kan skidentusiaster glädja sig över de goda skidförhållandena här. Det finns hela 200 kilometer preparerade skidspår. Om du vill åka alpint har Sirdal Skisenter 22 nedfarter att erbjuda. Skidanläggningen har ett eget barnområde i Huldreheimen, där de minsta kan lära sig att åka skidor i vackra omgivningar. Där finns också en pulkabacke och skridskobana.

För dom som vill testa fiskelyckan under din semester i Sirdal finns det här gott om fina vatten, där man främst kan få öring och bäckforell på kroken. Var noga med att kontrollera i förväg vilka regler som gäller för fiske i området innan du väljer att hyra stuga i Vest-Agder. Detta är inte allt som Sirdal kan erbjuda. Här kan du också prova aktiviteter som hundspann, BASE jumping, golf och klättring.

Hyr stuga i Sirdal och njut av den vackra naturen

Utflyktsmål och sevärdheter

När du hyr stuga i Sirdal befinner du dig bara 10 kilometer från Stavanger och 12 kilometer från Kristiansand. Detta ger dig möjligheter till fina dagsutflykter för hela familjen. Besök mysiga Stavanger under semestern, där du hittar ett brett utbud av affärer, restauranger, barer, caféer, museer och mycket mer. I Kristiansand väntar sørlandsidyll, skärgårdsliv och den populära djurparken. Varje år arrangeras Sirdalsdagarna, för att fira att flera tusen får hämtas hem från sommarbetesmarkerna. Detta är en traditionell händelse som sträcker sig nästan 180 år tillbaka i tiden. Här kan du uppleva konserter, marknader och mycket mer! En rolig upplevelse att få med sig om du befinner dig i närheten i början av september.

Hyra stuga i Sirdal

Låt din nästa semester gå till en av våra stugor i Sirdal och ta del av områdets vackra natur, härliga aktiviteter och sevärdheter. Det magnifika Sirdalslandskapet ger obegränsade möjligheter till utomhusaktiviteter för hela familjen, så som kajakpaddling, fiske och vandring. Här finns det mycket att fylla semesterdagarna med! När du semestrar i en stuga i Norge, kan du njuta av din vistelse i privata omgivningar. Det är skönt att kunna äta precis när du vill genom att förbereda och laga lokala rätter i ditt eget kök. Du kan enkelt boka din nästa semester här på vår hemsida. Varmt välkommen att hyra stuga i Sirdal hos NOVASOL!