Stugor i Mandal

Upplev äkta sørlandsidyll genom att hyra stuga i Mandal. Mandal har vita hus och smala gator, typiska för städerna längs sørlandskusten. Här kan du njuta av din semester i natursköna omgivningar, med hav, klippor och skärgården precis runt knuten.

Mandal är Norges sydligaste kommun. Det är inte bara när solen skiner och då temperaturen är hög som Mandal är en trevlig destination. Staden är känd som den "lilla byn med de stora konstnärerna". Här har några av landets största konstnärer vuxit upp.

Välkommen att hyra stuga i Mandal hos NOVASOL

Populära semesterhus i Mandal

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Mandal

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Mandal

Loading...

Aktiviteter och upplevelser

Mandal är en destination som bjuder in till stora semesterupplevelser för hela familjen. Våra stugor i Vest-Agder ger ett utmärkt tillfälle att ta tillvara på skärgården fullt ut! Här står möjligheterna för upplevelser både på och i vattnet i kö. Åk ut på en båttur, antingen med ett fiskespö i handen, eller på en upptäcktsresa till öarna.

Staden är känt för sitt anmärkningsvärda laxfiske. Genom att hyra stuga i Mandal kan du testa lyckan i Mandalselva, där du har möjlighet att få både lax och havsöring på kroken. Packa ryggsäcken med kaffe och något gott att äta och hitta en lämplig plats. Älven sträcker sig genom flera kommuner och har ett 50 kilometer långt laxstråk. På Mandalelvas hemsida hittar du mer information om var du kan köpa fiskekort. På semester i Mandal finns det också bra förutsättningar för djuphavsfiske. Ta er ut på havet mellan Lindesnes och Mandal, och kanske får du dagens middag på kroken?

Att hyra stuga i Mandal är ett utmärkt alternativ för dom som vill vara aktiva även på land. Promenera, spring eller cykla i Furulunden, en park som ligger centralt och rekommenderas varmt. Dalevegen längs Mansalselva är idealisk för cyklister. Glöm inte att packa med lite mat och badkläder på utflykten. Här finns bra möjligheter till svalkande bad längs vägen.

Mandal är en riktigt musikstad, med mer än 300 livekonserter under ett år. Det arrangeras också en del festivaler i staden, bland annat Skaldjursfestivalen. Rundt 600 000 personer besöker Mandal under de dagar som festivalen hålls. Då kan du smaka på mycket god fisk och skaldjur, se underhållning, åka karuseller och många andra spännande saker.

Njut av vackra vyer i Mandal

Sevärdheter och utflyktsmål

Mandals museum har en konstsamling som visar verk av kända lokala konstnärer. Det finns en utställning om fiskar, där du kan lära dig mer om dom, samt hur tekniker och utrustning för fiske har utvecklats på Sørlandskusten. För den som är konst - och historieintresserad kan en tur till Vigeland Hus vara spännande. Det var Gustav och Emanuel Vigelands barndomshem.

Genom att hyra stuga i Vest-Agder kan du åka ut till Lindens fyr. Den ligger på Norges sydspets och är omgiven av vacker natur och med möjlighet till många aktiviteter. I området kan du vandra eller cykla på markerade stigar. Det finns också ett museum med spännande utställningar, samt café och restaurang. Kom ihåg att kolla öppettiderna innan du åker hit.

Stugor i Mandal

NOVASOL erbjuder stugor över hela Norge. Dessa stugor är privatägda och erbjuder en semester lite mer enskilt. Det finns många fördelar att hyra stuga i Mandal, privatlivet är bara en av dem. I Mandal hittar du allt du behöver för din semester! Strosa längs "Gågada", där du finner ett stort antal butiker. På sommaren kan du besöka den lilla marknaden på torget och köpa frukt och grönsaker. Njut av en semester på Sørlandet och upplev den idylliska atmosfären. Du kan enkelt boka din nästa semesterbostad via NOVASOL. Sök på din önskade destination eller använd vår semesterplanerare. Om du önskar ett visst antal sovrum eller badrum, pool eller fiskemöjligheter så går det att söka semesterbostäder med dessa kriterier. Välkommen till NOVASOL och våra stugor i Mandal.