Hyra stuga på Flekkerøy

Om du kör 15 kilometer väster om Kristiansand kommer du till kommunens största ö, idylliska Flekkerøy. Du kommer till ön via den över 2 km långa Flekkerøytunneln. Många längtar till Sørlandskusten när solen värmer och sommarsemestern är på väg, och då kan vi varmt rekommendera att hyra stuga på Flekkerøy. Flekkerøy kallas bara för ”ön” i folkmun, och är känd för sin vackra skärgård med holmar och vikar, vilket gjort det till ett favoritresemål för de som bor i Kristiansand. Skålevik är öns största by och här hittar du det du behöver om du väljer att hyra stuga i Vest-Agder.

Upplev vackra Flekkerøy genom att hyra stuga på ön

Populära semesterhus i Flekkerøy

Loading...

Aktiviteter och upplevelser

Om du hyr en av våra stugor på Flekkerøy kan du njuta av vackra utomhusområden med små vikar, stränder och vandringsleder. Naturen är varierad och vacker, allt från frodig skog till klippor och hav.  Här är det härligt att vara. Njut av semestern på klipporna, och andas in havsluften. På ön finns många fina områden som bjuder in till lek, bad, grill, fiske och vandring. En bra utgångspunkt för vandring på ön är cafét Høyfjellet, och därifrån kan du vandra genom Refsdalen och Kjærlighetsstien ut till Bestemorsmed. Här bafinner du dig i en idyllisk miljö vid havet. Det kan vara en god idé att köpa en karta så att du kan planera dina vandringsträckor i lugn och ro i stugan.

Flekkerøy erbjuder utmärkta fiskemöjligheter. Genom NOVASOL har du möjlighet att bo i ett av våra fiskehus. Där finns de bästa förutsättningarna för bra fiskedagar. Våra semesterhus i Norge ligger nära bra fiskemöjligheter i söt -eller saltvatten, har ofta en fiskrensningsplats och båt att hyra, och ibland är båten inkluderad i hyran. Våra fiskehus vid kusten har dessutom ofta extra frysutrymme. Till vissa fritidshus finns det också möjligt att ta med sig en egen båt. Skärgården utanför Flekkerøy är idealisk för dem som vill njuta av sin semester på havet. 

Vi kan varmt rekommendera att hyra stuga på Flekkerøy under sommarmånaderna då ön är ett riktigt sommarparadis. Och under varma sommardagar kan du besöka en av de många fina badplatserna, som passar perfekt när ett svalkande dopp frestar. Flera av badplatserna är lättillgängliga med båt.

Hyr någon av våra stugor på Flekkerøy och njut av vacker natur

Sevärdheter

Om du planerar en semester till Flekkerøy, ska du inte missa ett besök till Møvik fort, som ligger precis innan Flekkerøytunnelen. Fortet anlades av den tyska flottan under andra världskriget och spelade en väsentlig roll i försvaret av Skagerack och sjövägen till östra Norge, Kattegatt, Östersjön och Baltikum. Det fanns bara ett område på 10 sjömil i Skagerack som inte kunde täckas av kanonerna i Norge och Danmark, och därför lades minor ut där. På Møvik kan du bland annat se en bunker och en intakt kanon. Anläggningen är öppen för allmänheten hela dagen. Du kan lära dig mer om fortets historia på Kanonmuseet samt se en av världens största kanoner. Området runt Møvik fort är också ett bra friluftsområde, och du kan bland annat gå det fina fästningsspåret.

Sørlandets huvudstad Kristiansand ligger i närheten om du väljer att hyra stuga på Flekkerøy. Kristiansand kallas ofta Barnens stad, och kanske är det inte så konstigt, eftersom staden har många spännande aktiviteter och upplevelser för hela familjen. Djurparken i Kristiansand är en av landets största familjeattraktioner, och en trevlig dagsutflykt om du planerar att semestra i Sørlandet. Dessutom finns platser som klätterparken ”Høyt og Lavt Klatrepark”, och Vitensenteret där det finns spännande semesterupplevelser för både stora och små. Förutom trevliga familjeaktiviteter erbjuder Kristiansand även ett livligt nöjesliv, restauranger, barer och shopping. Här finns något för alla!

Stugor på Flekkerøy

Letar du efter din nästa stuga i Norge och vill ha nära till bra aktiviteter och idylliskt läge vid havet? Då bör din nästa semester spenderas på Flekkerøy! NOVASOL förmedlar stugor över hela Norge, och vi är glada att kunna erbjuda en rad vackra semesterbostäder i Sørlandet. Ditt nästa semesterparadis väntar bland våra stugor i Vest-Agder!

Välkommen att hyra stuga på Flekkerøy hos NOVASOL!