Stugor i Hægebostad

Välkommen till Hægebostad, en inlandskommun i Vest-Agder. Genom att hyra stuga i Hægebostad kan du se fram emot historiska upplevelser, vacker natur och aktiviteter för hela familjen. Det var här det berömda Snartemosvärdet hittades. Svärdets historia och mycket annat, kan du lära dig mer om i Tingvatn fornminnespark. Här finns förutsättningarna för att spendera spännande semesterdagar med hela familjen.

En av våra stugor i Hægebostad

Populära semesterhus i Hægebostad

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Hægebostad

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Hægebostad

Loading...

Aktiviteter och sevärdheter

Hægebostad har flera intressanta historiska sevärdheter. Som vi tidigare nämnt, det berömda Snartemosvärdet från folkvandringstiden som var en del av det stora fynd som gjordes på gården Snartemo år 1933. Idag kan du se en kopia av svärdet i originalstorlek i Tingvatn fornminnespark och besökscenter. I parken kan man också se flera tusen års gamla stenbyggnader, samt lära sig mer om vikingarna. Utställningar och öppettider varierar från säsong till säsong. I maj varje år arrangeras ”Vikingtinget” här. Ta en rundtur på marknaden, lev som en viking eller hör föreläsningar om vikingatiden i området. Hægebostad Bydemuseum ligger precis vid fornminnesparken, och där kan du se hur en typiskt hus såg ut på 1800-talet. Vid Snartemo station finns en stor skulptur av snartemosvärdet. Vid stationen befinner du dig i änden av den första etappen av ”Barnevandrestien”, som är en 136 kilometer lång kulturhistorisk vandringsrutt från Kvinesdal till Grimstad. På grund av stor fattigdon skickades många barn till Østlandet för att arbeta. Barnen kunde gå mellan 15-20 mil, och vara borta i flera månader i taget. Detta är helt unikt för Agder och varade tills emigrationen till Amerika började på 20-talet. Idag kan du gå delar av ”Barnevandrestien” på markerade stigar.

Upplev den vackra naturen i Hægebostad

Upplevelser

Att hyra stuga i Vest-Agder är perfekt för dig som vill ha en aktiv semester. Här finns aktiviteter för både unga och gamla. Besök Lynge fritids- och aktivitetspark, där det är fint att tillbringa hela dagen. Här finns bland annat badmöjligheter, vandringsleder och möjlighet för att grilla. Perfekt för dig som tycker om att tillbringa dagen utomhus! Älven Lynga slingrar sig genom hela kommunen, från norr till söder. Om du vill testa fiskelycken på semestern så finns det goda möjligheter för laxfiske i Lynga. Här byggdes en laxtrappa 2014, vilket har lett till att fisken nu kommer uppför vattenfallet Kvåsfossen. Var noga med att kolla vilka regler som gäller och var du kan köpa fiskekort. Om du hyr någon av våra stugor i Hægebostad på vintern kan du packa med dig skidorna. Är det snö kan du använda skidbackarna på Naglestads skidcenter eller så kan du ta en tur med längdskidor upp till Blomliknuten i preparerade spår, som på sommaren är ett trevligt vandringsområde för hela familjen.

Hyra stuga i Hægebostad hos NOVASOL

En semester i Hægebostad erbjuder många varierande aktiviteter. Här finns något att göra året runt. Plocka bär och svamp under höstmånaderna, gå fina promenader i skog och mark, testa skidbackarna och ta tillvara på de goda fiskemöjligheterna. Hægebostad har också ett rikt djurliv, och i den norra delen av kommunen lever landets sydligaste vildrenar. NOVASOL förmedlar stugor i hela Norge och vi har ett stort urval av stugor i Vest-Agder. Titta på våra vackra stugor i Hægebostad nästa gång du ska på semester till Norge.