search

Boende i Lerici

En upplevelse för både ögat och själen

Söder om La spezia längs den italienska rivierans fantastiska kust hittar du Lerici. Ligurien, som området ligger i, kallas ofta för Italiens vackraste kuststräcka. 

Området och framförallt staden är en guldgruva för den som är historiskt intresserad. Men här finns även stora möjligheter för dig som är ute efter att bara njuta och koppla av under din semester. Kanske på en av alla de fina stränder som finns i området.

Lerici i La Spezia-bukten

Lerici, en historisk stad på många sätt

Staden med det vackra namnet är delvis känd för sin spännande historia.  Den berömde poeten Lord Byron levde en tid i området och sedan dess har många poeter sökt sig hit för att finna lugnet och inspiration till sitt skrivande. Just tack vare de vackra omgivningarna. 

Det är inte för inte som staden Lerici ligger i La Spezia bukten, även kallad ”Golfo dei Poeti”, poeternas golf.

Utsikt från ett boende i Lerici

Upplevelser och sevärdheter kring Lerici

Är du inte det minsta intresserad av poeter finns här naturligtvis något för dig också. 

Staden Lerici är efter La Spezia den största staden i La Spezia-bukten. Men trots detta är den relativt oexploaterad från den massturismen som man ofta hör om i andra delar av Italien. Detta gör att du kan uppleva den sagolika atmosfär som kännetecknar Italien, men utan att behöva trängas med alla turister. 

Varför inte starta din semester med ett besök i Lericis enorma borg från 1152 som tornar upp sig på en stor klippavsats bredvid staden. En av anledningarna till att besöka denna borg är för dess fantastiska utsikt över La Spezia-bukten. Men också för att få ta del av borgens rika historia. 

Det rekommenderas också att ta en promenad längs Lericis långa och mysiga strandpromenad. Där du kan flanera längs vattnet, titta på båtarna i hamnen, ta en glass på någon av de många glassbarerna eller varför inte ta en matpaus och njuta av riktigt god mat på någon av alla de fiskrestauranger i området.

Från Lerici kan du även ta havsvägen till vackra Cinque Terre. Är inte det boende du söker i Lerici ledigt? Då är ett tips att se våra semesterbostäder i Cinque Terre.

Gör en utflykt till Cinque Terre från Lerici i Ligurien

Njut av salta bad i klarblått vatten

Längs med kusten i detta område finns ett flertal småsteniga stränder om du skulle vilja ta ett dopp i det varma vattnet. Känner du att det är för mycket folk så är det inte långt till fots för att ta dig till nästa, förhoppningsvis mindre turistinvaderade strand.

Är ni sugna på en dagsutflykt är det enkelt att härifrån ta båten till nästa by där du finner fina sandstränder. Just sandstränder kan annars vara relativt sällsynt upplevelse i La Spezia-bukten, här är det betydligt vanligare med småstenstränder.

Boka boende hos oss på NOVASOL

Känner du att du lockas av ett alternativ till hotell och vill bo i en semesterbostad med självhushåll för att komma närmare livet som Italienare på riktigt? Då är det en bra idé att boka boende i Ligurien hos oss på NOVASOL. 

Vi har funnits sedan 1968 och har i och med detta en lång erfarenhet av uthyrning av semesterhus och lägenheter. I vårt sortiment hittar du allt från charmiga lägenheter nära staden till större exklusiva semesterhus med pool ute på landsbygden. Här finns något för de flesta som vill hyra hus eller lägenhet till semestern.

Varmt välkommen till NOVASOL när du vill boka boende i Lerici!