Hyra hus i Alassio

När Milanoborna åker på semester är det ofta mot denna Alassio de tar sikte. Men även för turisterna är detta ett populärt resmål under sommarmånaderna. För dig som är ute efter sol och bad på din semester är det hit du ska rikta blicken. Från ditt semesterhus i Alassio är det nära till strand och hav, men även till möjligheten att kunna njuta av ett dopp i din egen pool. Vi har ett flertal semesterhus i Alassio med omnejd som inbjuder till denna lyx.

Alassio i Italien

Med salta bad i fokus

Alassio ligger vid Genuabukten i norra Italien och de flesta som besöker staden är där för att bada. Det är inte svårt att förstå varför då den fyra kilometer långa sandstranden intill staden verkligen bjuder in till bad. 

För dig som reser till Alassio med barn är stranden speciellt populär bland de yngsta besökarna. Med sin mjuka sand och långgrunda strand är det tryggt för barnen att leka längs strandkanten vid det stilla vattnet. Precis som i större delen av Italien är stora delar av stranden avgiftsbelagd, men det finns även områden som är helt gratis. 

Längs den långa strandpromenaden i anslutning till stranden är det bra med ruljangs om sommaren, speciellt under juli månad. Här finns en mängd restauranger, barer och caféer där du kan slå dig ner och njuta av utsikten över det blå havet. 

Känner du för att ta en paus från stranden någon dag finns här fler saker att göra. Budello, den gata som går rätt genom hela staden, räknas till ett av de bättre shoppingstråken i Ligurien. Så att gå här och flanera en dag borde du verkligen ha med i semesteragendan. Kanske får du med en souvenir hem till minne av en oförglömlig resa.

Utsikt över havet från boende i Alassio

Sevärdheter i närheten

Vill du lämna staden för en dagsutflykt är uddarna Capo Mele och Capo S två heta tips. Här hittar du fantastiska utsikter, vacker natur och naturligtvis en hel del fina stränder att uppleva. 

Strax norr om staden finner du även flera framgångsrika vinproducenter med vinodlingar där du kan få möjlighet att provsmaka områdets mest kända viner. 

Känner du att du är sugen på en mer fysisk aktivitet kan vi rekommendera att ta en promenad några kilometer längst kusten till grannbyn Liagueglia. Förutom den fantastiska vägen dit kan du, när du kommer fram, få njuta av äkta italiensk glass på något av alla de glasscaféer i staden.

Du kan hyra hus i Alassio med pool

Boka ditt boende i Alassio direkt online

Känner du att detta område är något för dig är det enkelt att boka direkt online. Du kan även boka genom att ringa direkt till vår kundservice, vi gör allt för att hjälpa dig vidare mot din drömsemester i Italien. Vi har även ett stort antal semesterhus i Ligurien för dig som inte hittar det boende du söker i just Alassio. 

På NOVASOL har vi arbetat med stuguthyrning sedan 1968, denna tid har gett oss stor erfarenhet i branschen och vi gör alltid vårt bästa för att du som gäst ska trivas i de lägenheter och semesterhus vi förmedlar.

Varmt välkommen till oss för att hyra hus i Alassio!