Semesterhus och lägenheter i Cinque Terre

Välkommen att hyra hus i Cinque Terre på den Italienska Rivieran hos NOVASOL. Cinque Terre är en av de finaste delarna av Ligurien i nordvästra Italien. Området stäcker sig tolv mil längs den vackra italienska västkusten mellan La Spezia och Genua. Hit kommer besökare för att njuta av atmosfären, naturen och de vackra utsikterna över den italienska kusten.

För att hyra hus eller semesterlägenhet i Cinque Terre med omnejd är du välkommen till oss på NOVASOL. Vi har under många år arbetat med uthyrning av semesterhus i Italien. Vår egen italienska personal på plats ser till att våra semesterbostäder motsvarar förväntningarna. Detta genom att besöka varje semesterbostad innan de tas in i sortimentet. Frågor? Välkommen att kontakta oss!

Vid havet i Cinque Terre, Italien

Populära semesterhus i Cinque Terre

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Cinque Terre

Loading...

Semesterhus med pool i Cinque Terre

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Cinque Terre

Loading...

Cinque Terre – De fem landen

Namnet Cinque Terre är italienska och betyder de fem landen. Med detta menas de fem små fiskebyarna: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore som ligger längs med havet. 

Byarna, som har anor från medeltiden, är alla belägna otroligt vackert längs med vattnet. Dessa byar ser nästan som att de är tagna direkt från en saga med sina färgglada hus, vackra torg med mysiga caféer och restauranger samt fiskebåtar som ligger uppdragna på stränderna. Trots att byarna verkar vara väldigt svårtillgängliga kan du lätt åka mellan dem med lokaltåget.  

I Cinque Terre finns flertalet sevärdheter att upptäcka. I Monterosso al Mare är, i mångas ögon, den främsta attraktionen jättestatyn som smälter ihop med klipporna vid Fegina stranden. Vernazza kallas ibland för konstnärernas by då många har valt att hämta inspiration här.

Hus och lägenheter vid havet i Vernazza, Cinque Terre

En del av Ligurien

Varje boende i Cinque Terre är en del av det totala utbudet av semesterbostäder i Ligurien. Regionen är bland de minsta i Italien och gränsar i väst mot Frankrike. 

Cinque Terre-området står med på UNESCOs världsarvslista och förklarades 1997 tillsammans med Portovenere som nationalpark. Området har också flera natursköna vandringleder. Särskilt vacker är leden Sentiero azzurro, eller den blå stigen som den heter på italienska.

På den Italienska Rivieran finns flera grönskande odlingar så det är inte konstigt att det ibland kallas för Blomster Rivieran. Genom att hyra hus i Cinque Terre kan du vandra på de vackra lederna och utforska den fina naturen.

Grönska och hav i Monterosso al Mare, Cinque Terre

Boka boende i Cinque Terre men omnejd

Anledningarna till att semestra i Italien och på den Italienska Rivieran är många. Väljer du att hyra hus i Ligurien kan du ta del av den Italienska Rivieran och Cinque Terre på nära håll. Här finns mysiga och pittoreska byar, naturskönt landskap, vackra sandstränder, god mat och dryck, intressant kultur och trevliga människor. 

Du kan boka ditt boende i Cinque Terre direkt här på vår hemsida eller genom att ringa till vår gästservice. Du bokar tryggt i vetskap om att NOVASOL har varit i branschen sedan 1968. Till alla bokningar som görs direkt hos oss så ingår dessutom vårt Trygghetspaket kostnadsfritt. Där ingår bland annat avbeställningsskydd om du oväntat blivit sjuk och måste ställa in din vistelse. Du kan läsa mer om detta i detalj i våra Hyresvillkor. 

Välkommen att hyra hus i Cinque Terre redan i dag för en härlig semester i Italien!

Utsikt från boende i Manarola, Cinque Terre