search

Stugor i Gilleleje

Semester vid havet på norra Själland

Tillbringa din nästa semester i en stuga i Gilleleje på den danska Rivieran! Gilleleje ligger på den norra delen av Själland, och sedan mitten av 1800-talet har det varit ett populärt semestermål för bland annat Köpenhamnare. Idag är orten mest känd som en av de bästa och finaste badorterna på Själland

Landskapet runt Gilleleje är vackert. Här kan du hyra stuga och bo nära skog, slätter, branta klippor och kilometervis av stränder i omedelbar närhet.

Om du väljer att hyra hus eller semesterlägenhet på Själland för din nästa semester i Danmark, kan du välja mellan lyxiga strandvillor och enklare boenden. I Gilleleje med omnejd finner du ett stort utbud av stugor och semesterhus för uthyrning hos oss på NOVASOL – och alla kan bokas direkt här på vår hemsida. Välkommen!

Semesterhus i Gilleleje, Danmark

Aktiviteter och upplevelser

Gilleleje är en liten ort full av liv och rörelse. Själlands största fiskehamn bildar den naturliga mittpunkten här och skapar en maritim atmosfär. De gamla husen och smala gatorna berättar historier om den tid då Gilleleje var en fiskeby. Strosa runt i fiskehamnen och dra in doften av havet. Här kan du köpa färsk fisk direkt från fiskebåtarna, som du kan laga till lunch eller middag i ditt semesterhus.

Detta område vid havet har allt du behöver för en lyckad semester i Danmark. Här hittar du bra shopping, restauranger och kaféer. När du inte lagar mat i din stuga, bör du prova en äkta dansk fiskmåltid på en av de bra restaurangerna. Dessutom finns det flera årliga festivaler och festligheter, som till exempel Jazz vid hamnen och Sildens dag. Besök turistcentret för mer information om vad som händer i området under din semester.

Natur i Gilleleje, Danmark

Attraktioner och sevärdheter

Ta turen till Gilleleje Museum och lär dig mer om områdets historia. Under andra världskriget var Gilleleje bland annat samlingsplats och avgångshamn för mer än 1000 danska judar på flykt.

Två kilometer öster om orten ligger Nakkehoved fyr, som tidigare var namnet på de två fyrtornen på huvudets huvud. Idag kan du besöka museet som nu ligger i den skyddade fyren, äta lunch ute i det fria och njuta av den vackra utsikten. Kombinera utflykten med lek på stranden och promenader i det omgivande naturlandet.
Gilleleje ligger vid den nordligaste punkten på Själland - Gilbjerg Hoved. Den 33 meter höga klippan, eller klinten på danska, ger en fantastisk utsikt över Kattegat. Från Gilleleje kan du ta Gilbjergstien, som tar dig förbi stugområdet och ut till Gilbjerg Hoved.

Strandsemester på Nordsjälland

Är det sol, strand, hav och sand mellan tårna som definierar en drömsemester i Danmark? Gilleleje har flera långgrunda, barnvänliga stränder som passar hela familjen. Dronningmölle Strand, Veststranden och Strandbakkerne är bara några av de familjevänliga stränderna i området. Under en semester i detta område har du också nära till områden som Rågeleje och Tisvildeleje, som har vackra stränder.

Semester vid havet med ett semesterhus i Gilleleje

Boka boende i Gilleleje

I vårt utbud finner du semesterbostäder på Nordsjälland som passar alla. Våra semesterhus och stugor i Danmark är alla olika, men en sak som de alla har gemensamt; De erbjuder en privat och autentisk atmosfär.

Här på vår hemsida kan du boka ditt boende i Gilleleje direkt online. Vill du hellre ringa in för att hyra stuga i Gilleleje eller ställa frågor, är du varmt välkommen att kontakta vår gästservice. Vi hoppas att du kommer hitta din nästa semesterbostad för din semester i Danmark, i vårt utbud av stugor i Gilleleje!