Stugor i Hundested

Beläget mitt mellan hav och fjord hittar du idylliska Hundested. Hamnen är här naturligt centrum, där du varje morgon kan uppleva fiskebåtarna komma in med färsk fisk i lasten. Hundested hamn är en mycket aktiv hamn, och lite av en kulturpärla med många aktiviteter och evenemang. 

I ortens mysiga centrum, finns det många butiker vilka ligger pärlor på ett snöre och bjuder in till shopping. Här hittar du också flera bra restauranger och kaféer som erbjuder uteservering under sommarperioden. 

Halsnäs, där Hundested ligger, är ett mycket varierat naturområde med många bra vandringsleder längs hav, sjö, skog och fjord. Du märker snabbt att det finns mycket kreativitet i området, som är fullt av roliga och spännande upplevelser för besökare. Varför inte "klappa en fisk" i hamnen och besöka någon av de många "se upp"-bänkarna runt omkring. Det perfekta resmålet för dig som vill ta med familjen till ett semesterhus på norra Själland i sommar.

Hyr stuga och njut av en semester i Hundested, Danmark

Populära semesterhus i Hundested

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Hundested

Loading...

Semesterhus med pool i Hundested

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Hundested

Loading...

Trekanten:

Mitt i Hundested ligger Trekanten. En stor, vacker sandstrand med mycket bra parkeringsmöjligheter. Under skollov finns badvakt på stranden. Shoppingmöjligheter och matställen finns i småbåtshamnen och kulturbryggan, som ligger några hundra meter från stranden. Trekanten har "blå flagg".

Solnedgång från stuga i Hundested, Danmark

Lynäs:

Lynäs är en livlig strand med lågt vatten. Här håller kite- och vindsurfare till. Här kan du hyra kajak och standup paddleboard på surfshoppen. Nära småbåtshamnen hittar du matställen och möjligheten att köpa färsk fisk direkt från fiskebåtarna - om du stiger upp tidigt!

Havsutsikt från boende i Hundested på Själland

Liseleje:

Från din stuga i Hundested är det inte långt till Liseleje, där du hittar en fantastisk fin sandstrand med sanddyner. Stranden är barnvänlig och har utmärkelsen "blå flagg" samt bra parkeringsmöjligheter.

Uppleveleser i naturen

Naturen är mycket varierad med både skog, fjord, sjö och sjöar. Runt om i området finns det "se upp"-bänkar, där du kan ligga och låta tankarna vandra medan du njuter av det vackra landskapet runt dig. 

I Grönskogen hittar du bland annat flera spännande våtmarker och ett stort bestånd av kronvilt. I Grönneseskogen, som gränsar till Arresö, kan hela familjen hyra kanoter och komma tätt inpå skogens fågelliv. I Ulleropskogen, finns ett hälsospår som börjar vid Hundestedhallen. Det finns också en skogslabyrint och en motionslekplats. Om du följer den fem kilometer långa vandringsleden i Vinderöd Skog, passerar du det vackra Arresödal Slott och Vinderöd kyrka.

Sevärdheter och aktiviteter under semestern

När du väljer att hyra stuga i Hundested, kan du också besöka polarforskaren Knut Rasmussens hus och få en sällsynt inblick i hans liv mellan de många expeditionerna. Huset ligger intill Spodsbjerg fyr och har en fantastisk utsikt över havet. Du kan även utforska Krutverksmuséet, och få en rundtur mellan de gamla maskinerna som användes för kruttillverkning. 

Under en semester i området, kan du också besöka världsberömda sevärdheter som Kronborg, Fredensborg slott och Köpenhamns många sevärdheter på mindre än en timme med bil. I Dyssekilde mellan Hundested och Frederiksvärk, kan du utforska den ekologiska byn, som inrymmer nästan 200 invånare. Alla hus är byggda av återvunnet material och här kan du se spännande och annorlunda arkitektur. Här är alla välkomna att besöka byn. På Halsnäs ligger också Kikhavn, som är ett trevligt fiskeläge, som kan spåras tillbaka till det 13:de århundradet.

Semester vid havet

Placeringen vid havet och fjorden gör Hundested till ett idealiskt semestermål att hyra hus för sportfiskare. Dessutom finns det många möjligheter för alla typer av vattensporter. Vid hamnen finns en rad olika spännande aktiviteter. Här har det byggts en upplevelseplattform som heter "klappa en fisk", vilken gör att du kan komma nära fisk och krabbor i två små bassänger.Det finns också minigolf och café samt flera butiker i hamnen. 

I Ölstad, finns en rekreationspark med vandringsleder, eldstad, fågeltorn och naturlekplats. Här får hela familjen många trevliga timmar gratis. Ta med din familj till naturlekplatsen Havtyren, som ligger i Liseleje och är Danmarks största naturlekplats. Det finns även flera bra golfbanor i området, bland annat Asserbo Golfklubb.

Boka boende i Hundested hos NOVASOL

För att hyra stuga i Hundested till din nästa semester på Nordsjälland, är du välkommen att se vårt sortiment här online. Här finner du alla våra semesterlägenheter och semesterhus i Hundested som kan bokas direkt online eller över telefon genom vår gästservice. Alla våra stugor på Själland och övriga Danmark har besökts av våra egna medarbetare innan uthyrningen börjar. Du bokar också tryggt i vetskap om att NOVASOL är Danmarks ledande stugförmedling som har varit i branschen sedan 1968. Frågor kring vår stuguthyrning? Tveka inte på att kontakta oss. Vi vill att du ska finna ett boende för just dig bland våra stugor i Hundested.