Stugor på Själlands Odde

Mellan Kattegat, Isefjord och Sejeröbukten ligger Själlands Odde med vatten på alla sidor. Det finns många trevliga semesterhusområden i detta område som är perfekt för dig som söker en avkopplande semester med bad och fiske. 

Våra stugor på Själlands Odde ligger ofta nära vattnet och i trevliga grönområden. På Odden är traditionerna kring fiske långa, och här finns ett eget rökeri, ritat av den världsberömde arkitekten Arne Jacobsen. Det vackra rökeriet har en fantastisk utsikt över havet. Här kan du njuta av utsikten tillsammans med färska rökvaror från en gammaldags rökugn. Besök även Nyköbing Själland, en trevlig liten stad med gågator och en mängd spännande butiker.

Med andra ord finns det alla möjligheter till en härlig semester vid havet när du väljer att hyra stuga på Själlands Odde. Hos oss på NOVASOL, finns du flera stugor för uthyrning på Själlands Odde som alla kan bokas direkt här online. Vi har arbetat med stugförmedling på Själland sedan många år tillbaka och ser fram emot att välkomna dig till ett av våra kvalitetssäkrade semesterhus!

Gott om stränder nära ditt semesterhus på Själlands Odde

Populära semesterhus i Sjællands Odde

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Sjællands Odde

Loading...

Semesterhus med pool i Sjællands Odde

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Sjællands Odde

Loading...

Danmarksidyll och strandliv

När du åker på sommarsemester i Danmark har du säkert förväntningar på sol, strand och hav. Väljer du att hyra hus på Själlands Odde, finns ett brett utbud av barnvänliga stränder för dig att välja mellan.

  • Gudmindrup strand röstades fram till Danmarks bästa strand av Jyllandspostens läsare 2006. Längs stranden ligger det vackra sanddyner där familjen kan hitta sitt eget lilla utrymme för dagen.

  • Ebbelökke strand är en mycket barnvänlig strand med rent vatten. Här måste du gå ganska långt innan det blir djupt vatten. Vid lågvatten bildas vattenhål som barn och barnsliga själar älskar att leka i.

  • Höve strand är en barnvänlig strand med sanddyner. Stranden ligger vackert till ut mot Sejeröbukten. Det finns parkeringsplatser, med inga toalettfaciliteter.

  • Lumsås Sönderstrand är en bred sandstrand med sanddyner. Stranden är mycket barnvänlig och är en av Danmarks bästa badstränder. Parkeringen ligger cirka 200 meter från stranden och här finns det inga toalettfaciliteter.

  • Ordrup strand är en fin sandstrand, med en strandterrass där det finns bord och bänkar. Det finns både toaletter och parkeringsplatser. Stranden är också anpassad för rullstolsburna.

  • Overby Lyng strand är en vacker liten naturstrand med en blandning av sand och sten. Här är det djupt vatten och risk för underström, så stranden är inte lika barnvänlig som många andra stränder.

  • Tengslemark Lyng är en fantastisk strand med sanddyner. Här är vattnet lågt och stranden är därför lämplig för familjer med barn. Fina vindförhållanden gör det till en populär plats för vind- och kitesurfing. Här finns det inga parkeringsplatser och toaletter.

Stuga i naturen på Själlands Odde

Aktiviteter och attraktioner

Många som hyr någon av våra stugor på Själland vill samtidigt passa på att aktivera sig under semestern. Ett tips är att ta med familjen till Sommerland Själland och upplev mer än 60 aktiviteter och nöjen. Är vädret vackert, är det stora badlandet, med bland annat den blå lagunen, en attraktion som barnen kommer att uppskatta. Parken är vacker med många gröna områden där familjen kan äta medtagen mat och dryck.

I Odsherred Zoo Rescue kan du få möjlighet att komma nära 100 djurarter, som apor, strutsar, känguruer och lamor. Här kan de minsta mysa med getter eller rida ponny. Samtidigt är parken ett säkert hem för djur som har haft det lite tufft i livet. Njut av den vackra omgivningen och picknickkorgen på en av de många bänkarna och borden.

Besök brandmuseet och gå på upptäcktsfärd mellan de gamla brandbilarna. Spela fotbollsgolf på en 18-hålsbana i fin natur eller utforska riddarnas liv på Ulfborg. Det finns en mängd spännande attraktioner och aktiviteter i Odsherred och det är bara den egna fantasin som sätter gränser.

Aktiv semester på Själland

I Odsherred finns det en mängd cykel- och vandringsleder. Kom därför ihåg att packa med bra skor inför din semester i en stuga på Själlands Odde. Om du inte har din cykel med i ditt bagage, kan du hyra cyklar på plats. Du har också möjlighet att utforska kusten genom kajakpaddling, antingen på egen hand eller på en guidad tur. Du kan hyra kajaker på flera ställen. 

I Odsherred finns det också mycket bra förutsättningar för de som gillar att utmana sig själv i form av vind- och kitesurfing. Vindförhållandena är mycket bra vid de flesta av uddens kustområden. Det är också möjligt att anmäla sig till kurser. Andra aktiviteter inkluderar guidade naturvandringar, hyra av tennisbanor och seglingsturer i fjorden.

Semesterhus på Själlands Odde för hela familjen

Förutom de många barnvänliga badstränderna och attraktionerna erbjuder Själlands Odde möjlighet till andra fina upplevelser för de yngsta. Ta med familjen till Själland och bo i ett semesterhus. Genom att hyra hus får ni mer yta och dessutom har ni den för er själva. Att hyra hus på Själland till semestern är populärt. Varje år hälsas både nya och återkommande gäster hit till våra stugor, bland annat på Själland Odde. Boka ditt boende på Själland Odde direkt här online. Självklart går det också bra att ringa till oss för att boka ditt semesterhus. Vi hjälper dig färna att hitta just din favorit i vårt utbud av stugor på Själlands Odde!