Stugor i Nyköbing Själland

Välkommen att hyra stuga i Nyköbing Själland - ett naturligt centrum i Odsherred. Staden ligger vackert mellan Kattegat och Isefjord. När du hyr ett semesterhus i Nyköbing Själland kan du välja mellan olika aktiviteter och sevärdheter. På den mysiga gågatan finns spännande butiker, restauranger och kaféer som ligger likt pärlor på ett band. Här kan du ta en tur till småbåtshamnen och uppleva den maritima atmosfären. 

Förutom gågatan och de många butikerna, har Nyköbing på Själland flera anmärkningsvärda sevärdheter. Här kan man bland annat se en skulptur formad som en granitvägg, med en fredsduva som flyger igenom. Konstverket är inspirerat av Berlinmuren. Strax söder om staden ligger Anneberg, med en stor samling av konst, antika glas och skulpturer.

Naturen runt Nyköbing Själland präglas av slätter och skogar, liksom mycket vatten. Istiden har satt sin prägel på naturen här och under en tur runt i området kan du se många överraskande naturfenomen. Detta är det perfekta resmålet för dem som vill tillbringa sin semester i Danmark i vacker natur, i några av landets bästa badstränder.

Strandnära med en stuga i Nyköbing Själland

Populära semesterhus i Nyköbing Själland

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Nyköbing Själland

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Nyköbing Själland

Loading...

Stränder vid Nyköbing Själland

  • Lumsås strand: En av Danmarks bästa badstränder. Den breda sandstranden med sanddyner är mycket barnvänlig. Parkeringen ligger cirka 200 meter från stranden, och det finns inga toalettfaciliteter.

  • Nyköbing Nordstrand: Fin sandstrand med bra parkeringsmöjligheter. Här finns både kiosk och toaletter.

  • Skärby strand: Stor badstrand med sanddyner, nära Nyköbing Själland. Parkering vid stranden.

Semesterhus på Själland för uthyrning

Attraktioner nära ditt semesterhus

Med ett semesterhus på Själland, kan du ta familjen med till Sommerland Själland. Här finns aktiviteter för både ung och gammal! Det finns till exempel en stor vattenpark. I Odsherred Zoo kan du komma i närheten av mer än 100 olika exotiska arter. Parken är också inblandad i räddningsaktioner och tar sig an djur som har haft en dålig tillvaro. Besök också Lumsås Mölle, ett levande museum som fortfarande maler efter gamla metoder.

I äventyrsparken Lejre kan familjen uppleva järnåldern på nära håll och kanske få en liten smak av hur livet var på den tiden. Om du bokar en av våra stugor på Själland, får du rabatt vid ingången till äventyrsparken. Du kan också stifta bekanstskap med gamla vikingaskepp på Vikingmuseet i Roskilde.

Aktiv semester i Danmark

Det finns många möjligheter till en aktiv semester när du väljer att hyra stuga i Nyköbing Själland. Det finns flera golfklubbar, inklusive Odsherred Golfklubb. Området bjuder också in till vandrings- och cykelturer. Besök till exempel Klint Bakker med flera kuperade vandringsleder, eller upplev det spännande fågelreservatet vid Hovvig, där du kan följa Isefjordstigen. 

Området är ett mekka för sportfiskare. Här kan du välja mellan en träbåt vid havet eller fiske i en av de många kanalerna eller stränderna. Det finns flera ’put and take’-sjöar i området. Det är också möjligt att spela fotbollsgolf, hyra tennisbana och uppleva kusten med en guidad kajaktur på havet.

Är det lite dåligt väder en dag kan familjen spendera några timmar i Nyköbing Själland bowlingcenter eller ta en tur till den lokala simhallen. I stadens kulturhus, Pakhuset, finns det alltid många evenemang och utställningar för både barn och vuxna.

Geopark Odsherred

Om du inte helt vet vad du ska göra på din semester, kan Geopark Odsherred vara ett bra ställe att få inspiration. Här finner du en översikt av unika semesterupplevelser. Området har uppmärksammats av UNESCOs på grund av dess unika istidslandskap. Geopark Odsherred hjälper dig gärna med att hitta alla slags upplevelser och sevärdheter i området. Som exempel, besök några av de lokala livsmedelsproducenterna och gårdsbutikerna. De erbjuder massor av läckra, lokala specialiteter. Du får också en översikt av konst, naturområden och mycket annat på Geopark Odsherred.

Boka boende i Nyköbing Själland hos NOVASOL

Ett semesterhus i Nyköbing Själland är den perfekta basen för en semester med många oförglömliga upplevelser, oavsett om du reser med familj eller vänner. Det finns semesterhus och stugor i alla storlekar och prisklasser i området, så här hittar du något som passar dig och dina behov.

Bland våra stugor på Själland för uthyrning kan du välja vilka kriterier som är viktiga för just dig och ditt ressällskap. Detta oavsett om ni vill ha ett hus med pool, om det ska ligga nära havet, eller om ni reser med hund. Kom ihåg att boka ditt boende i god tid – först till kvarn gäller! Vi hoppas du hittar din favorit i vårt sortiment av stugor i Nyköbing Själland.