Stugor i Helsingör

Helsingör är en stad med många okända skatter, både inom kultur och natur. Staden är vackert belägen mellan skog och hav med fantastisk utsikt över Öresund, varifrån du inte kan missa stadens kännetecken, Kronborgs slott. Med ett semesterhus eller en stuga i Helsingör har du aldrig långt till nya upplevelser. Oavsett om du är intresserad av konst, kultur eller vacker natur, kan den här gamla handelsstaden utgöra en bra grund för en underbar semester i Danmark!

För att se våra semesterbostäder i Helsingör med omnejd, är du välkommen att se vårt utbud här på hemsidan. Här visas alla semesterhus och lägenheter som fortfarande har lediga perioder kvar att boka. Välkommen!

Stuga vid havet i Helsingör, Danmark

Populära semesterhus i Helsingör

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Helsingör

Loading...

Aktiviteter under semestern

Om du väljer att semestra i en stuga nära Helsingör kommer utbudet av aktiviteter knappt aldrig ta slut. Stadens centrum har en unik charm och ger en perfekt miljö för en lugn eftermiddag, där du kan strosa omkring på de små gatorna och titta er runt i butikerna. 

På de härliga gågatorna kommer ni hitta kläd- och inredningsbutiker samt massor av restauranger och caféer. De gamla kvarteren med små hus från 1500-1800-talet, är en attraktion i sig att strosa runt i. Kanske går ni förbi stadens domkyrka, St. Olav-kyrkan från 1200-talet, vilken är stadens äldsta byggnad. 

Beläget i staden med utsikt över Öresund hittar ni Kronborg slott, där barnen kan utforska vallarna och slottet, medan de vuxna lär sig mer om staden och slottets historia. Kronborg slott lockar varje år hundratusentals turister, vilket gör den till en av Danmarks största sevärdheter. Inte långt från Helsingör finns en till av landets coolaste attraktionerna, nämligen Louisiana, som bjuder på dansk och internationell modern konst. Kombinera ditt besök till Louisiana med en tur till Köpenhamn, som endast är cirka en timmes bilresa bort. Du kan också åka till den andra sidan av Öresund med en kort färjetur till Helsingborg i Sverige. Nästan oavsett vad du letar efter under din semester på Nordsjälland, kan du hitta det i närheten av ditt semesterhus eller stuga i Helsingör.

Kronborg slot i Helsingör

Aktiv semester i Helsingör

Det finns många fina vandringsleder i skogarna och längs kusten kring Helsingör, vilket gör området perfekt för en aktiv semester för hela familjen. Det är lätt att hitta cykelvägar runt om i staden, där du snabbt kan komma ut i terrängen för att kanske besöka en av de närliggande badorterna. 

Om cykeln inte lockar, kan du också hoppa på pendeltåget ut till några av Nordsjällands bästa badorter, där du kan njuta av en dag på stranden i bästa bemärkelse. Längs kusten och i flera av sjöarna runt Helsingör är det också möjligt att fiska hem kvällens middag till stugan. Helsingör erbjuder dessutom en av Danmarks äldsta golfbanor, som passar perfekt för en trevlig och avkopplande dag i golfens tecken. 

Om du reser med barn, rekommenderas verkligen ett besök i Helsingör Multipark, där du kan kasta dig ut i ett hav av aktiviteter. Här kan du till exempel åka på skateboard och rullskridskor, spela streetbasket eller hoppa runt i den stora parkour-parken. När dagens energi använts kan ni lugnt dra er tillbaka till ert semestershus i Helsingör och njuta av en avkopplande och mysig kväll med semestersällskapet.

Stuguthyrning i Helsingör med omnejd

På NOVASOL kan du välja i ett brett utbud av stugor på Själland, i alla prisklasser och med de faciliteter du önskar. Allt givet att du bokar ditt boende i tid. I, och nära, Helsingör hittar du charmiga stugor som inbjuder till en härlig semester i Danmark. Det bästa med att hyra stuga eller semesterhus i Danmark, är att du har friheten att själv bestämma takten på semestern. Det finns inga fasta frukosttider och du kan välja om du vill njuta av dagen på terrassen, på stranden eller med vandringsskorna på. Hyr en stuga eller ett semesterhus i Helsingör hos NOVASOL stugförmedling och se fram emot en underbar semester i Danmark med många upplevelser och möjligheter utanför dörren!