Stugor i Rörvig

Du hittar Rörvig precis vid ingången till Isefjord. Denna mysiga gamla fiskeby är ett semesterparadis för både unga och gamla. Stadens naturliga centrum är den lilla hamnen där du kan se barn som ligger på bryggan på sommaren och fångar krabbor. Här finns också ett rökeri där du kan köpa färskrökta varor, samt flera restauranger. När du går igenom de trevliga gatorna kan du njuta av synen av de fina fiske- och skepparhusen, som ligger som pärlor på ett band i stadskärnan.

Upplev den skyddade Lodsoldermandsgården, som i många år var hem för skepparna som ledde fartygen säkert genom hamnen. Orten är också populär bland konstnärer och har därför flera gallerier och hantverksbutiker. På sommaren finns det också varje vecka en marknad i hamnen. Våra stugor i Rörvig ligger främst i områden med furu och gran. De flesta ligger nära havet och stranden. Passa på att hyra stuga i Rörvig direkt här på vår hemsida eller ring till oss för att boka boende. Vi har ett brett utbud av semesterbostäder på Själland, bland annat i Rörvig.

Hyr semesterhus i Rörvig och njut av stränderna

Populära semesterhus i Rörvig

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Rörvig

Loading...

Semesterhus med pool i Rörvig

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Rörvig

Loading...

Naturupplevelser från din stuga

Rörvig är omgivet av fantastisk och enastående natur, med en spännande historia. Läget vid Isefjords inlopp har gjort detta till ett intressant område ända sedan vikingatiden. Öster om hamnen hittar du Skansehage och Skansebukten, som har rötter från vikingatiden, med en liten naturhamn. 

Norrut härifrån ligger Korshage, som har ett rikt fågelliv, och besöks av stora mängder flyttfåglar varje år. I våtområdet i Hovvigs fågelreservat kan du betrakta fågellivet från ett fågeltorn. Upplev också den 11 meter höga inlandssanddynan som bönder har skapat i 400 år för att förhindra att sanden blåses bort. I Rörvig hittar du också några av Danmarks bästa sandstränder. Med andra ord så finns här allt du behöver för en avkopplande och trevlig sommar i ett semesterhus.

Rörvig strand

Rörvig strand är en av Danmarks absolut bästa badstränder! Den breda sandstranden ligger alldeles vid Sandflugtsplantagen - en skog som ska hindra att sand blåser in och lägger sig i området. Vattnet här är grunt och med blå badflagga. Därför är också stranden i Rörvig barnvänlig. Under sommarsemestern finns det ett bemannat livräddartorn på stranden, samt bra parkering, toaletter och kiosk. Du kan hyra sandvolleyboll i kiosken mot en deposition. Gillar man strandliv i Danmark är ett semesterhus i Rörvig en mycket bra idé.

Upplev närområdet

En sommar i en stuga i Danmark är inte komplett utan spännande attraktioner för både unga och gamla! Från Rörvig kommer du snabbt och lätt att nå många av Odsherreds attraktioner. Besök till exempel Sommerland Själland med 60 sevärdheter och en stor vattenpark. Eller gå på en upptäcktsfärd i Odsherred Zoo och se de många exotiska djuren på nära håll. Du kan också besöka det spännande brandmuseet och prova en historisk brandbil. 

På Ulfborg kommer du att märka historiens vingslag när du får en inblick i den medeltida riddarens liv. Missa inte heller ett besök till fiskerökeriet på Själlands Odde. Den vackra byggnaden är designad av Arne Jacobsen och ligger underbart placerat med en vacker utsikt över havet. Under butikens öppettider kan du köpa färska rökvaror, som du kan njuta av på bänkarna och borden utanför, med en fantastisk utsikt.

Förutom gallerier och hantverksbutiker hittar du de mest nödvändiga butikerna och affärerna i Rörvig själv. Om du vill köpa andra saker är Nyköbing Själland platsen för detta. Här hittar du många spännande specialaffärer längs gågatan och om du behöver en paus, kan du njuta av en kopp kaffe på en av ortens kaféer.

Boka boende i Rörvig, Danmark

På NOVASOL har vi arbetat med stuguthyrning på Själland sedan flera decennier tillbaka. I det stora utbudet finner du närmast något för varje smak. Om du till exempel vill hyra hus nära havet i Danmark, är våra semesterbostäder i och omkring Rörvig trevlig alternativ. Boka ditt boende direkt här online eller ring till oss så hjälper vi dig. Vi ser fram emot att hälsa dig välkommen till en av våra stugor i Rörvig.