Semesterbostäder i Tossa de Mar

Känner du till det blå paradiset? Det är Tossa de Mar, i Spanien. En gammal fiskeby vid havet med mycket historia som numera blivit en av de mest populära semesterorterna på Costa Brava.

Välkommen att hyra hus eller semesterlägenhet hos oss på NOVASOL och upplev Tossa de Mar på nära håll.

Tossa de Mar på Costa Brava i Spanien

Populära semesterhus i Tossa de Mar

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Tossa de Mar

Loading...

Semesterhus med pool i Tossa de Mar

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Tossa de Mar

Loading...

Skönt klimat och avkoppling vid stranden

Medelhavsklimatet med höga temperaturer under sommaren är svårt att slå, tack vare de imponerande vikarna och de paradisliknande stränderna.

Väljer du att hyra hus eller lägenhet här, har du sol, strand och mycket avkoppling att se fram emot. Den mest kända stranden är Playa Gran, som ligger mitt i hjärtat av staden.

Dessutom har du möjlighet att göra en resa tillbaka i tiden, tack vare Vila Vella. Det är en av de mest besökta turistattraktionerna i Tossa de Mar.

Stranden Playa Gran med Vila Vella i bakgrunden

Aktiviteter, sevärdheter och utflyktsmål

Att hyra hus på Costa Brava innebär ofta goda möjligheter till upplevelser. Just Tossa de Mar är en plats som välkomnar och bjuder in till flera olika aktiviteter. Här finns ett varierande utbud, med sport och fritidsaktiviteter. 

Förutom att ta det lugnt på stranden, kan du utöva en rad olika sporter och ta del av underhållning för hela familjen. Varför inte ta en båtutflykt, spela minigolf, snorkla eller åka fyrhjuling? Kort sagt är Tossa de Mar en ort som erbjuder närmast allt det som behövs för en härlig semester i Spanien.

Vi kan tipsa om ett besök till ruinerna av slottet Castillo de Tossa de Mar som ligger i Vila Vella. Det har utsetts till Nationalhistoriskt konstmonument.

Vid stranden i viken Cala Pola, som ligger nära mitten av kommunen, finns allt du behöver. Platsen kännetecknas av en familjär känsla. Platja d'es Codolar betraktas som den historiska stadskärnan i Tossa de Mar.

För att upptäcka fler platser, titta runt på vår hemsida och hitta ett boende i Tossa de Mar som passar just dig.

Semesterhusmed utsikt över Tossa de Mar, Costa Brava

Vila Vella i Tossa de Mar

Vila Vellas mur betraktas som kommunens emblem. Vila Vella är det enda exemplet på en befäst medeltida stad som fortfarande finns kvar på hela den katalanska kusten. Det är den mest besökta turistattraktionen i Tossa de Mar. Förutom muren har den gamla staden fyra torn samt tre cylindriska vakttorn. 

Efter att ha gått igenom den magnifika och imponerande porten kommer du att kunna uppleva katalansk historia. En speciell och magisk plats som gör att du aldrig kommer att glömma din semester i ett semesterhus i Tossa de Mar.

Lägenhet att hyra nära stranden i Tossa de Mar, Spanien

Festival International de Rumba Catalana

Om du vill uppleva en av de mest typiska katalanska händelserna är denna internationella rumbafestival kanske det du är ute efter. Sedan ett antal år tillbaka firas denna festival på Gran Playa i Tossa de Mar. Det är en festival inom musikgenren rumba. Denna musik har utveckats under åren och på denna festival kan du njuta av de bästa grupperna vid stranden.

Tossa de Mar en av de vackraste platserna att boka boende på Costa Brava. Här finns ett fantastiskt marint arv som idag är en fascinerande turistattraktion. Omgivningen består av stränder och vikar av hög kvalitet, och det är en livlig atmosfär om kvällarna. På grund av detta, och mycket mer, boka din semesterbostad i Tossa de Mar med NOVASOL.

Om du har läst rekommendationerna om dessa platser att besöka i Tossa de Mar, men fortfarande inte har bestämt dig för en semesterdestination, kolla vidare på vår hemsida. Det finns mängder av  destinationer med semesterboende i Katalonien och Costa Brava.

Att äta i Tossa de Mar

Gastronomin i Tossa de mar är ytterligare en turistattraktion. Den typiska medelhavsmaten och en mängd rätter gjorda i en kombination av traditionell mat och kreativ matlagning.

Generellt är gastronomin på Costa Brava känd för sina rika smaker och för den perfekta kombinationen av råvaror från havet och bergen. Några av de mest kända kockarna i världen kommer här ifrån. 

Besök de lokala restaurangerna i området och testa bland annat Palamós-räkorna som passar utmärkt till ett glas gott vin eller katalansk cava. Smaka på ”Arroz Negro”, en annan delikatess med bläckfisk och skaldjur från Costa Brava. Det finns många maträtter du inte vill missa när du hyr semesterhus i Tossa de Mar.

Titta gärna runt på vår hemsida efter semesterhus och lägenheter på hela Costa Brava. Vi har bland annat ett stort utbud av semesterbostäder med pool och/eller hus för dig som reser i större sällskap t.ex. 8 personer eller fler. Få svar på eventuella frågor under FAQ. Om du föredrar, är du även välkommen att ringa till oss för att ställa frågor om våra semesterhus och lägenheter. Vi hoppas att du kommer hitta ditt nästa boende hos oss i vårt utbud av semesterbostäder i Tossa de Mar.