Hyra hus i L'Escala

L’Escala är den perfekta destinationen till semestern för hela familjen då den är belägen på ett område med de vackraste stränderna längst med medelhavet, längs kusten Costa Brava.

L’Escala är en hamnby med massor att uppleva och många aktiviteter att vara med på. Fisket och marinan är aktiv hela året runt och om du tillbringar lite tid här så finns det möjlighet att möta lokalbefolkningen och lära dig om deras traditioner. Genom att hyra hus i L’Escala kommer ni ha möjlighet till detta!

Hus att hyra med pool i L’Escala

Populära semesterhus i L'Escala

Loading...

Kulturupplevelser i området

Den gamla stadsdelen är väldigt charmig och bör besökas om ni väljer att hyra hus i L'Escala. Historian om staden är synlig och det är massor av mysiga gator och gränder som uppmanar en att vilja lära sig mer om denna fantasktiska fiskeby. Här kan ni uppleva många olika kulturella sevärdheter, till exempel byggnaden Alfolí de la Sal, Sankt Peters kyrka, den gamla sjöfartskyrkogården, Statyn Lampadòfor, monumentet Fiskarens Konung. 

Glöm inte att lägga lite tid på att smaka de lokala delikatesserna såsom anjovis och den typiska Katalanska korven. L’Escala ligger i provinsen Girona och är känd för sin gryta kallad Escudella som också kan smakas på här.

L’Escala på Costa Brava

Aktiviteter för hela familjen

L'Escala utstrålar en avkopplande och sydlig atmosfär som gör att man vill tillbringa timmar på en av de härliga stränderna. Den här platsen erbjuder också många aktiviteter inom olika områden såsom segling, sport och fritid - flera utformade så att hela familjen kan delta.

Omgivningen runt L'Escala är en attraktion i sig själv, därför måste ni uppleva det fantastiska havslandskapet omgivet av naturområden som El Massís del Montgrí och Aiguamolls de l'Empordà. Om du drömmer om att doppa tårna, är Montgó och Riells några av de bästa stränderna på grund av den fina vita sanden samt det låga vattnet.

Den historieintresserade semesterfiraren kommer att uppskatta det arkeologiska muséet (MAC), som inkluderar ruinerna av Empúries, en arkeologisk plats med resterna av en grekisk och romersk stad. Dessutom är Vilanera-klostret, ruinerna av Santa Magdalena-kyrkan och resterna av Cinc Claus-slottet också viktiga att se när ni väljer att hyra hus eller lägenhet i L’Escala. Mängder av aktiviteter och sevärdheter har ni tillgång till om ni tänker hyra hus på Costa Brava.

6 anledningar till att hyra boende i L’Escala via NOVASOL

  • Havsnära och omgivet av historia

  • Smakupplevelser från de katalanska köket. 

  • Många hus med tillgång till pool

  • Besök massvis med historiska monument och den fina marinan. 

  • Ta med din hund då många av våra semesterboenden tillåter husdjur. 

  • Slipp vardaglig stress med ett semesterboende i Katalonien

  • Tillbringa avslappnande dagar på stranden tillsammans med familj och vänner. 

Välkommen att boka ditt boende i L’Escala direkt här på vår hemsida. Om du föredrar, kan du även ringa till vår kundservice så hjälper vi dig med din bokning. Att hyra hus är ett härligt sätt att semestra – testa det själv i L’Escala!