search

Stugor vid Sommen

För en avkopplande sjönära semester

Välkommen att hyra någon av våra stugor vid Sommen vilket är en av Sveriges större sjöar med sina 132 m² och är även en av Sveriges vackraste. Sjöns näringsfattiga vatten är mycket klart och sjöns stora variation i djup och näringsstatus ger den en unik flora och fauna.

Att hyra stuga vid Sommen tar dig rakt till hjärtat av en fantastisk natur. Här på vår hemsida finner du vårt kompletta utbud av stugor i Sommen. Du kan boka ditt boende direkt här online men självklart står vi också redo att hjälpa dig om du hellre vill ringa till oss. Använd gärna vår funktion för filtrering för att hitta en stuga som passar just dig. Bland annat kan du välja hur nära sjö ditt boende ska ligga, eller hur många personer semesterbostaden ska ta. Varmt välkommen!

Vackra sjön Sommen

Stugor vid Sommen för den som vill fiska

Riktigt grov gädda och vackra gösar utlovar oförglömliga ögonblick. Här simmar även den för Sommen unika Sommenrödingen, en vacker laxfisk som kan väga över 10 kg. Sommen håller även många andra arter som Abborre, Öring och Lake och erbjuder ett fint fiske året om.

Flera av våra stugor vid Sommen erbjuder även båt och hjälp med fiske och utgör en utmärkt utgångspunkt för fiskeäventyren. Några stugor har båt som kan hyras medan det ingår till andra. Du ser exakt vad som gäller för varje boende på respektive objektpresentation. Kom samtidigt ihåg att alltid kolla upp vilka regler som gäller för fiske och båt under den period du reser innan du beger dig ut.

Fiskesemester vid Sommen i Östergötland

Även på vintern är det trevligt att hyra stuga vid Sommen, så att du har din egen tillflykt undan kalla vindar och ändå närheten att komma ut när du vill och uppleva naturen och glida runt bland alla öarna på skridskor. Dessutom finns många stugor vid Sommen att välja emellan, så att de flestas önskningar kan uppfyllas.

Stuga att hyra vid Sommen

Boende i härlig natur

Är du mer intresserad av skog och mark och äventyr så har även du kommit rätt. Runt sjön med omnejd är naturen mycket vacker och bjuder till många härliga aktiviteter och upplevelser. Kanske vill du ta en ångbåtstur på ett av de sista vedeldade ångskeppen i Sverige eller passa på att hyra en cykel och upptäcka de sagolika vägarna längs cykellederna runt sjön. Du kan även paddla kanot eller kajak, ett avslappnande och tyst sätt att uppleva Sommen, som för dig nära djuren och naturen. Genom att hyra stuga vid Sommen får du även nära till Tranås, en vacker stad med många sevärdheter och aktiviteter.

I området hittar du även många historiska platser som Gripenbergs slott med sitt omfattande gårdsmuseum och flera fornlämningar som är väl värda ett besök. Hos NOVASOL kan du enkelt hyra stuga i Östergötland. Vi har lång erfarenhet av stuguthyrning och kan erbjuda god service och trygghet. Vi har ett stort urval av stugor i Sverige och kan erbjuda något för alla. Hos oss kan du hyra stuga vid Sommen, villa i Sydsverige eller stockhus i Fjällen, alltid med samma trygghet.