search

Stugor i Söderköping

Upplev en av Sveriges vackraste områden

En semester i Söderköping och områden i närheten kan inte annat än att bli en succé. Här finns allt du önskar! Många av våra stugor i Söderköping med omnejd ligger nära den fantastiska skärgården. Staden är en charmig småstadsidyll med en historisk stadsdel från medeltiden. Här finns även vackra naturupplevelser i form av Östgötaleden och Ramunderberget.

Stuga i Söderköping som uthyres

Söderköpings tre skärgårdar

En bit utanför Söderköping ligger Östgötaskärgården som består av tre skärgårdar med namnen Sankt Annas skärgård, Arkösund och Gryts skärgård. Genom att hyra stuga i Söderköping vid havet kan du lätt ta dig till en av  dessa tre skärgårdar. Men även från ett boende i Söderköping en bit bort från havet, är det lätt att ta sig till skärgården. Då kan du tillsammans med ditt resesällskap få en fantastiskt dag med att exempelvis paddla havskajak, åka på sälsafari eller bara bada och sola.

Utanför skärgården ligger många öar varav flera med naturreservat. Under sommaren går färjor till vissa av öarna. Du kan även åka färja mellan öarna, så ett tips är att ”båtluffa” mellan öarna. Genom att hyra stuga i Söderköping kan du åka ut i skärgården vid flera tillfällen under din vistelse. Du tröttnar garanterat inte!

Göta kanal en del av Söderköping anda

På sommaren har Söderköping en livlig hamn längsmed Göta Kanal. Mysig hamn som sjuder av liv på sommaren. Här finns både restauranger, caféer och sommarbutiker vid vattnet. Här kan du även ta dagsturer ut på kanalen och få uppleva den på riktigt. Göta Kanal är 190 km lång och byggnationen startade 1810 och stod klar år 1832. Kanalen har totalt 58 slussar och 87 km är grävd kanal. Göta Kanal är en av Sverige största byggprojekt. 

Upplev naturen genom att vandra på Östgötaleden

Längsmed Östgötaleden finns en underbar, varierande natur. Allt från djupa skogar, till skärgård och slättlandskap. Lederna har olika långa sträckor, karaktärer och svårigheter. Med ett boende i Söderköping har du totalt 255 leder över hela Östergötland! Flera av dem startar i närheten av Söderköping. Har du även en fyrbent familjemedlem som älskar att vara ute, så passa på att hyra stuga i Söderköping med hund. Hos NOVASOL finns många semesterboenden där hunden är välkommen helt utan kostnad.

Naturnära boende i Söderköping

Blicka ut över staden från Radmunderberget

Radmunderberget som är ca 70 meterhögt och ligger norr om Söderköpings stad. Från höjden kan du blicka ut över staden. Vid fint väder packa ner filt och picknick för att njuta av utsikten från berget över staden. Här finns även motionsspår och sportanläggningar. Helt klart värt ett besök. 

Från Söderköping är det inte långt till Kolmården

Från våra stugor i Söderköping är det heller inte långt till Kolmården, djurparken där du även hittar Bamses värld. Här kan du bland annat träffa djur som giraffer, noshörningar, lejon och gorillor. En härlig djurpark där djuren strövar omkring i fina miljöer. I Bamses värld finns många åkattraktioner för olika åldrar. Så passa på när du semestrar i en stuga nära Söderköping att besöka Kolmården. Här får du både en djurpark och en äventyrspark på en och samma gång. 

Boka din stuga i Söderköping

Upplev en semester vid vatten på bästa sätt genom att hyra stuga i Söderköping. Alla stugor har besökts av vår egen personal, så du kan känna dig trygg. Dessutom ingår alltid vårt trygghetspaket när du bokar direkt med oss. Vill du hitta fler stugor runt Söderköping, kan du kika här på våra alternativ för att hyra boende i Östergötland. Men vänta inte för länge med att hyra hus i Söderköping. Välkommen att boka din drömsemester redan idag!