search

Stugor vid Kringelfjorden

Upplev den vackra sjön i Dalarna

Att hyra stuga i Dalarna och Älvdalens kommun är perfekt för dig som letar efter en semester nära natur och vackra vyer. Kringelfjorden är då ett exempel på ett utmärkt resmål för att uppleva Dalarna på bästa sätt. Från Kringelfjorden har du närhet till en skidtur på Idre Fjäll, ett bad i Dalaälven eller vandring genom skog och mark. Här i Älvriket har det uråldriga språket älvdalskan levt kvar och området har bevarat den gamla svenska kulturen i hundratals år från generation till generation. Hyr en av våra stugor vid Kringelfjorden och upplev svensk kultur och natur när den är som bäst.

Här på vår hemsida kan du hyra stuga vid Kringelfjorden direkt online. Du kan filtrera din sökning efter det som är viktigt för just dig. Du kanske reser med hund? Det gör förmodligen att du bara vill se stugor som husdjur är välkomna. Är det Kringelfjorden som intresserar så är det stor chans att du vill bo nära sjö. Välj då det maximala avstånd du kan tänka dig till vatten. Välj sedan reseperiod och alla lediga stugor visas som matchar dina önskemål.

Hyr stuga vid Kringelfjorden och njut av vattnet

Upplevelser i naturen

Med en av våra stugor i Dalarna är naturupplevelserna många och varierande, här finns det verkligen något för alla. Området är fyllt med vackra vandringsleder och stigar. Missa inte den kända Vasaloppsleden, en vandring på nästan tre mil som sträcker sig mellan Risberg, Evertberg och Oxberg. Vägen är kantad av sevärdheter och vackra vyer. 

Vill du upptäcka vyerna på ett spännande och annorlunda sätt kan du åka hundspannsspår eller hyra snöskoter om vintern. Väljer du att hyra stuga vid Kringelfjorden under vintern, och är ute efter en skidsemester, finns Idre Fjäll i närheten. Här erbjuds skidåkning och utförsåkning för hela familjen för den som önskar en riktig fjällsemester på vintern.

Semester vid vatten i Dalarna

För den fiskesugne finns det gott om fiskevatten, sommar som vinter. Området är mycket omväxlande för fiske, och erbjuder stora fjärdar, lugnare strömmar och kanaler. Båtuthyrning finns tillgängligt i området, om inte det erbjuds i samband med stugan. 

Sugen på ett dopp på semestern? Badplatser finns det gott om i Dalaälvens avrinningsområde, missa inte ett dopp i den vackra Idresjön i området. Strand, brygga eller torn – allt finns att välja på, och den våghalsige kan hoppa från Grundsands 10 meter höga hopptorn rakt i plurret.

Affärer och butiker finns närmaste i Särna, ca 15 km från Kringelfjorden. Om det önskas ett lite större utbud erbjudes det lite mer i Idre, ca 17 km från Kringelfjorden. 

Stuga vid Kringelfjorden att hyra

Boka boende vid Kringelfjorden i Dalarna

Upplev Dalarna med någon av våra stugor i Kringelfjorden och upptäck alla möjligheter du får genom detta. Hyr din stuga direkt här via hemsidan och justera samt filtrera din sökning med hjälpa av våra sökkriterier. Detta gör att du enkelt hittar rätt stuga att hyra i området för just för dig.

För dig som söker boende i Dalarna till semestern, kan vi erbjuda både stugor och semesterlägenheter av olika slag. Det varierade utbudet gör att det ofta finns något för varje smak. Varmt välkommen till Dalarna och NOVASOL och vårt utbud av stugor vid Kringelfjorden.