search

Semesterbostäder i Palermo

Upplevelserik semester i Siciliens huvudstad

Välkommen till NOVASOL för att hyra hus eller semesterlägenhet i Palermo med omnejd. Palermo är Siciliens största stad och öns huvudstad. Här bor cirka 700 000 invånare vilket gör Palermo till Italiens femte största stad. 

Väljer du att spendera din semester i ett boende på Sicilien, är Palermo en outtömlig källa till semesterupplevelser. Välkommen att hitta ditt boende i Palermo här på vår hemsida. Här bokar du tryggt i vetskap om att våra lokala medarbetare i Italien har besökt varje semesterbostad innan den tagits in i sortimentet. 

Hus och stranden Mondello, Palermo

Upplev historiska sevärdheter

Palermo är full av historia och vid nästan varje steg genom staden påminner många byggnader och monument om stadens storhetstid och historia. Palermo grundades redan under 700-talet f.kr. och har sedan lång tid varit ett viktigt handels- och kulturcentrum. 

Stadens arkitektur visar tydligt att området varit en smältdegel av olika folkslag genom tiderna. En del av stadens kyrkor från medeltiden uppvisar exempelvis arabiska kupoler och den präktiga katedralen har med tiden och epokerna integrerat olika byggstilar som den gotiska, den neoklassiska och den arabiska. 

Förutom katedralen finns det flera sevärda kyrkor i Palermo. Exempelvis San Giovanni degli Eremiti som byggdes år 1142 och har ett särskilt utseende. Kyrkan har fem karakteristiska röda kupoler som påminner mycket om många andra arabisk-normaniska kyrkor. Men många är det kanske  mer parken runt kyrkan med sina gröna apelsinträd, agaver, bougainvillea, doftande rosor och många fler blommor som är mer hänförande. Ett doftande och inbjudande paradis!

Under turen runt staden kan ni även besöka Teatro Massimo, Palermos operahus, som byggdes mellan 1875 och 1897 och som har plats till upp till otroliga 3200 besökare. Efter en brand i en av stadens biografer 1974, stängdes operahuset för renovering och öppnades först 1997. Byggnaden känns kanske igen från filmen Gudfadern III.  

Katedral i Palermo på Sicilien

Shopping och maten i Palermo

Under en semester i Palermo behöver ni mycket tid. Här finns nämligen väldigt mycket att upptäcka. Är du sugen på att shoppa så rekommenderas shoppingstråken Via Maqueda, Via Roma, Via Vittorio Emanuele och Via Ruggero Settimo. Efteråt väntar massor med restauranger och kaféer med härlig siciliansk mat och kvällen avslutas bäst med ett glas lokalt vitt vin. 

Som i många andra italienska städer, så har även Palermo många olika marknader där man kan handla den ena eller andra specialiteten. Marknaderna heter Vucceria, Balleró och Campo och är väl kända i hela Italien. Här finns verkligen allt man kan tänka sig. Man inspireras lätt av all frukt och grönt, fisk, skaldjur, kött, ost och doftande kryddor. Efter en sådan upplevelse bär ni säkert hem många specialiteter som ni sedan kan tillaga i er semesterlägenhet – helt enkelt en italiensk dröm!

Terrass till boende i Palermo

Boka boende i Palermo till semestern

NOVASOL erbjuder många olika semesterbostäder i Palermo. Här kan du hyra lägenhet mitt i centrum med gångavstånd till stadens olika attraktioner, eller välja ett boende vid havet en bit utanför staden. 

Under en semester här är ni omgivna av fina, gamla kyrkor och mysiga gamla torg där man tar en äkta italiensk kaffe på ett av kaféerna och planerar dagsutflykterna. Till kvällen kan ni sedan äta god mat på en restaurang, njuta av ett glas lokalt vin och fundera över allt härligt ni upplevt under dagen. Hem till semesterbostaden är det ju inte långt. 

Palermo är absolut värt besöket, oavsett var du väljer att hyra hus eller lägenhet på Sicilien. På NOVASOL erbjuder vi nämligen många olika semesterbostäder på ön. Många av dessa ligger vid kusten och direkt vid stranden. Här gäller det att uppleva allt spännande som Palermo erbjuder för att sedan slappna av på någon av de härliga stränderna. På Sicilien kan du även boka boende med pool. Perfekt för en varm och härlig semester.