Boende i Taormina

Välkommen att boka ditt boende i Taormina på Sicilien redan idag. Att lägga sin semester i Taormina på Sicilien är en bra idé om du är ute efter att blanda sol och bad med kultur och upplevelser.

Staden ligger vid Siciliens östra kust och är en väldigt attraktiv turistort, framför allt under sommarmånaderna. Att boka boende här är ett säkert kort för en riktigt bra och avkopplande semester.

Den antika teatern i Taormina på Sicilien

Populära semesterhus i Taormina

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Taormina

Loading...

En charmig stad belägen mitt i en dramatisk sluttning

Taormina är främst känd för sin antika stora teater som ligger en bit ovanför staden. Den är näst störst på Sicilien och byggdes runt år 200 före Kristus. Om sommaren spelas här fortfarande både teatrar och musikaler som man kan ta del av om man är intresserad av kultur. 

Om inte det lockar är det ändå värt att ta sig upp hit för att njuta av den magiska utsikten över havet med vulkanen Etna som skymtar i bakgrunden. Det är verkligen något extra.

Men stadens charm slutar inte här och som turist finns det mycket mer att se. I de små gränderna i staden hittar du flera originella byggnader. Det finns en uppsjö av restauranger som serverar välgjord och god italiensk och siciliansk mat som du kan njuta av både ute och inne.  Ett tips är att strosa längst huvudgatan; Corso Umberto, och uppleva dess stora utbud av butiker, barer och caféer. Allt med en fantastisk utsikt och skön atmosfär.

Taormina på Sicilien, Italien

Njut av närheten till stranden från din semesterlägenhet i Taormina

I flera av våra semesterlägenheter i detta område bor du granne med havet och kan lätt ta dig ner på morgonen och ta ett svalkande dopp. Skulle det vara så att du väljer ett boende som ligger lite längre bort finns här en häftig möjlighet att ta sig till dagens strandaktiviteter via linbana. I staden finns nämligen en linbana som på fem minuter tar dig ner till det kristallklara vattnet. Lider du av höjdskräck kanske detta inte är världens bästa idé. Men då finns det även möjlighet att ta sig dit med bil, till fots, eller med buss. 

De flesta stränderna i området har grovkornig sand eller klappersten. Men här finns även ett fåtal sandstränder. Observera att många stränder i Italien är betalstränder och så även i Taormina.

Utsikt över havet från boende i Taormina

Boka ditt boende i Taormina på östra Sicilien

Är du intresserad av att boka boende på Sicilien och det sagolika området Taormina kan du göra det genom oss på NOVASOL. 

Vi har funnits sedan 1968 och har ett brett utbud av semesterbostäder här. Alla de lägenheter vi har i sortimentet har besiktigats och kontrollerats innan de tas in. Det ger dig som gäst en garanti på att du kommer till ett bra boende. Dessutom ingår vårt trygghetspaket utan extra kostnad, direkt när du bokar.

Välkommen till oss på NOVASOL när du vill hyra hus eller lägenhet på Sicilien och i Taormina.