Hyra hus i Cefalú

Cefalú är en pittoresk medeltidsstad på Siciliens nordkust som bjuder på en härlig mix av en äldre historisk stadsdel och idylliska stränder. Staden är därför ett mycket populärt resmål för dig som vill njuta av sol, bad och samtidigt få ta del av den autentiska sicilianska stämningen på din semester. 

Stranden som ligger precis nedanför staden är utsedd till Siciliens bästa strand. Du når allt detta genom att hyra hus i Cefalú – ett oerhört populärt besöksmål under sommarhalvåret.

Havet och stranden i Cefalú

Upplev Siciliens bästa strand genom att hyra hus i Cefalú

Vid den äldre delen av staden breder sig den populära två kilometer långa sandstranden ut. Detta är en perfekt strand för familjen. Förutom att den är långgrund, vilket i sig passar väldigt bra för barnlek, finns här även ett flertal kiosker där man kan köpa glass när energin tryter. Under sommarmånaderna är ni dock inte ensamma om att vilja ta ett dopp i det kristallklara vattnet. Så räkna med mycket folk.

Ett tips är att också besöka stranden i samband med solnedgång. Då har ni möjlighet att vara med om en fantastisk vy när solen går ner i horisonten och kastar sin röda färg över det blå havet.

Intressanta platser att besöka

Även om Cefalú kan stoltsera med den bästa stranden på Sicilien finns här mer att göra utöver sol och bad.  Du har exempelvis den praktfulla katedral från 1100-talet vars torn syns över hela staden. 

Att ta en promenad i de mysiga gränderna är populärt bland turister. Här har du ett flertal trattorior med uteserveringar där du kan avnjuta en god måltid gjord på närproducerade råvaror. Eller varför inte slinka in i någon av de delikatessbutiker som finns, för att sedan ta med råvarorna till ditt boende i Cefalú och tillaga i semesterhusets kök. I butikerna hittar du bland annat lagrade ostar, citronlikör och örtkryddad pasta som kan vara perfekta komponenter att ha med i en måltid.     

Vill du någon dag ta del av ett större utbud när det gäller shopping kan du enkelt ta tåg eller bil till Palermo. Resan tar cirka en timme genom de vackra omgivningarna och i staden hittar du sedan allt från mat till souvenirer som du kan ta med hem och njuta av även långt efter det att semestern tagit slut.

Unika hus och lägenheter på Sicilien

Att hyra hus på Sicilien i Italien är ett väldigt bra sätt att semestra på. Alla NOVASOLs boenden är privatägda vilket gör att inget är det andra likt. Har du bestämt dig för att hyra hus i Cefalú kan du försäkra dig om att du kommer få en bra semester. NOVASOL inspekterar varje boende innan det tas in i sortimentet, vilket ger dig som gäst en garanti på att det är bra standard. 

Välkommen att kontakta oss redan idag för att hyra hus i Cefalú. Det går bra att boka online, via mail eller telefon. Vad som än passar dig bäst så finns vi för att hjälpa dig att få din drömsemester!