search

Stugor i Liseleje

Liseleje är en vacker liten semesterby med mycket atmosfär och en härlig stämning. Utöver den vackra stranden, lockar de mysiga butikerna, glasskioskerna och de goda restaurangerna gästerna till staden. Den centrala platsen på Nordsjälland gör Liseleje till ett favoritmål med anrika traditioner. Varje lördag under högsäsongen finns en marknad på torget, där bodarna bjuder på både gammalt och nytt. Besök också Asserbos slottsruiner, som ligger nära Liseleje och det lilla galleriet, som ligger mitt i staden.

De små kuststäderna radar upp sig som ett pärlband längs kusten, och här kan du verkligen känna den avslappnade semesteratmosfären. Ta en tur längs kusten och kom in i rätt stämning. Överallt längs vägen finns gårdsbutiker där du kan köpa färsk frukt och grönsaker. När du hyr ett semesterhus på Själland har du möjlighet att tillaga alla dessa färska råvarorna i ditt eget kök. Det är just denna frihet som gör det så vackert med att hyra semesterhus Danmark!

Ferie Liseleje

Stranden i Liseleje

Stranden är Liselejes stora höjdpunkt. Den breda sandstranden med stora sanddyner är barnvänlig och har miljöcertifieringen "blå flagg". Under sommaren patrulleras stranden av badvakter, som också är en favoritplats för surfare på grund av dess idealiska vindförhållanden. Nära stranden hittar du en stor parkeringsplats, glasskiosk, kaféer och ett lekområde för barn.

attraktioner liseleje

Naturupplevelser från stugan i Danmark

Liseleje är omgiven av några av Danmarks vackraste landskap. Arresö är endast ca. 4 kilometer från staden och som Danmarks största sjö, är detta ett favoritutflyktsmål för både lokalbefolkningen och turisterna. Det finns också bra promenad- och cykelvägar runt havet, och du kan segla en tur med skeppet m/s Frederikke. Gribskov är ett annat populärt utflyktsmål. Med sina 5500 hektar är det en av Danmarks största skogar, med skogsjöar, myrar och ängar. Missa inte ett besök på Tibirke-kullarna - ett naturskyddsområde täckt med Ljung, eller Heatherhill med de branta sluttningarna som lockar till paragliding under blåsiga dagar.

Kronborg Slot Nordsjælland

Sevärdheter i området

Det finns ett stort antal spännande slott i området. Ett besök på Kronborg i Helsingör är ett måste! Shakespeare har gjort slottet världsberömt i "Hamlet". Här kan du utforska tunnlarna och hälsa på Holger Danske, som sitter och sover. Drottningens sommarresidens, Fredensborg, är definitivt värt ett besök också. När drottningen inte är på slottet kan man ta en guidad rundtur i de vackra salarna och den fantastiska trädgården. På Frederikborgs slott hittar du Nationalhistoriska Muséet. Museet är vackert beläget på slottets tre små öar och rymmer 500 år av dansk historia. I slottsträdgården finns det små sjöar och en romantisk atmosfär.

Förutom Nationalhistoriska Muséet, är Louisiana också värt ett besök. Museet har en förtrollande utsikt och har utställningar i världsklass. I Esrum kloster kan du känna historiens vingslag och få insikt i cisterciensmunkarnas liv. Det är också möjligt att köpa klostrets egna produkter i Möllegården.

Endast en timmes bilresa från Liseleje ligger Köpenhamn, med en mängd sevärdheter och attraktioner. Besök Tivoli, Bakken och Planetarium, eller upptäck staden från en kanalbåt. Njut av en frukost i Nyhavn och insup den fantastiska atmosfären. Du kan också se trädgården på Amalienborgs slottsgård och det nya spektakulära operahuset.

Sommerhusferie med børn

Aktiviteter i eller nära Liseleje

Det finns många olika aktiviteter i området - både på land och på vattnet. Om du vill testa dina färdigheter i vattnet kan du delta i guidad kajakpaddling, arrangerade fisketurer till sjöss eller vindsurfing. Här kan du också prova dykning, snorkel-safari, wakeboard och vattenskidor. Vill du uppleva kusten i vacker solnedgång, ta en romantisk kvällskryssning med m/s Pernille. Passa även på att besöka Öresund Akvarium som erbjuder mängder med upplevelser för stora och små.

Lika många aktiviteter erbjuds för landkrabbor. Området bjuder på cykling och vandring i vacker natur. Cyklar kan hyras överallt och kartor med rutter finns på det lokala turistcentret. Om du gillar golf är det perfekt att hyra stuga på Nordsjälland. Det finns många bra golfbanor i området, inklusive Asserbo Golf Club. Under högsäsongen kan du träna yoga på stranden i Tisvilde varje morgon.

Liseleje för barnen

Barn älskar att tillbringa ledigheten i semesterhus, bara vara med familjen och mysa! Det är de nära upplevelserna som räknas och det finns många av dem i Liseleje, stranden, den mysiga staden och inte minst Danmarks största naturlekplats, Havtyren. Havtyren ligger på Lisehöjvej i Liseleje. Här kan barnen leka i timmar och träffa nya vänner. Strax utanför havtyren hittar du Liselegeland, där barn kan prova elbilar och hela familjen kan spela minigolf.

Att hyra semesterhus i Liseleje är den perfekta starten på en upplevelserik semester.