search

Hyra stuga i Motala

En härlig semester vid Vätterns kust

Att hyra stuga i Motala, Östergötland, är perfekt för dig som vill njuta av ett idylliskt friluftsliv under semestern, men ändå ha nära till allt. Här kan du njuta av en härlig friluftssemester nära till vattnet och naturen för att verkligen se till att koppla av. Motala är den tredje största staden i Östergötland och ligger vid Göta Kanal och Motala Ström

Stuga att hyra i Motala nära sjö

Sjöstaden Motala

I Motala finns det något att se och uppleva för alla, både på fastlandet och på sjön. Upplev Vättern, Sveriges näst största sjö, på bästa sätt genom att hyra en båt och åk ut på böljan blå. Båtar kan hyras i Motala för att bara njuta av vattnet, fiska eller för att ha som färdmedel på semestern. Motala är beläget mellan Vättern och Boren, och båda sjöarna är värda ett besök under semestern.

Väljer ni att hyra stuga i Motala för semestern, har ni aldrig långt till vatten, därför kallas Motala sjöstaden. Här finns det möjlighet att sola, segla, fiska och vindsurfa på semestern. Eller varför inte ta en löptur på stränderna eller ha sandslottstävling? Badplatser och stränder finns det gott om i området, både kilometerlånga sandstränder och klippbad, så passa på att hinna med några uppfriskande dopp på semestern. 

För den som inte vill spendera semestern i vattnet finns det gott om alternativ på land också. Passa på att hyra stuga i Motala när Vätternrundan äger rum och njut av den myllrande folkfesten som märks av i hela staden. Motala är både start och mål för Vätternrundan, ett av världens största cykellopp. 

I området finns också vandringsleder för den som vill uppleva den grönskande naturen och landskapet på semestern. Vandra längs Östgötaleden eller besök någon av de flera naturreservaten som finns i området.

Vättern nära Motala

Upptäck staden Motala

Motala stad erbjuder ett brett utbud av shopping, allt från lokala mindre butiker till mer välkända kedjor finns att tillgå. Ett brett utbud av restauranger och cafeér finns i staden. Missa inte att fika på någon av stadens mysigaste cafeér, det finns många att välja mellan alldeles vid hamnen där man kan njuta av utsikten medan man njuter av fikat. 

Staden rymmer också många fascinerande museum, missa inte t.ex. ett besök på Charlottenborgs slott på semestern. För familjens minsta finns det flera roliga lekplatser och lekland i staden där härliga semesterdagar kan spenderas. 

Boka ditt semesterboende direkt online

Upplev en semester vid vatten på bästa sätt genom att hyra stuga i Motala. Samtliga stugor har besökts av vår egen personal innan de gjorts tillgängliga för uthyrning. Dessutom ingår alltid vårt trygghetspaket när du bokar direkt med oss. Du bokar enkelt din nästa stuga direkt här via vår hemsida, och anpassar enkelt sökningen efter stugor med hjälp av våra sökkriterier. Detta så att du hittar rätt stuga som passar just för dig och ditt resesällskap för semestern. 

Motala och området kring Vättern är bara en del av vårt stora utbud av stugor i Östergötland. Här finner du ett brett utbud av semesterbostäder för din nästa semester. NOVASOL har arbetat med stugförmedling sedan 1968 och kan idag erbjuda stugor och semesterhus för uthyrning över hela Sverige och resten av Europa.