search

Hyra stuga Dalarna

Boka stuga i Dalarna – året om!

Hos oss på NOVASOL finner du ett stort och härligt utbud av kvalitetssäkrade stugor i Dalarna. För många av oss är Dalarna synonymt med Sverige. Dalarna står för tradition med folkdans, fiolmusik, dalahästar, knäckebröd, midsommar, röda stugor och inte minst - Vasaloppet!

Upplev den vackra och omväxlande naturen med stora skogar i söder och fjäll i norr. Många berömda konstnärer tillbringade vissa delar av sina liv i Dalarna.

Några att nämna är konstnären Carl Larsson och Anders Zorn, författaren Erik-Axel Karlfeldt och komponisten Hugo Alfvén.

De har alla låtit sig inspireras utav det obeskrivliga landskapet samt den förtrollande stämningen som man möter här överallt.

Varmt välkommen till oss på NOVASOL för att boka ditt nästa boende i Dalarna till semestern!

 

Hyra stuga Dalarna

 

Upptäck landskapet

Landskapet Dalarna ligger ganska i mitten av Sverige. Innanför landskapets gränser ligger flera kommuner, bland annat Falun, Älvdalen och Borlänge

I Dalarna finns det också gott om sjöar och andra vatten vilket också är en anledning till att många tycker om att hyra stuga här.

Dalälven – Sveriges tredje längsta älv – gör sig påmind på många platser i landskapet. Här ligger även Sveriges sjätte största sjö – Siljan.

Till sjön angränsar också Orsasjön och Insjön. Runt omkring sjön bjuds du på fantastiska naturupplevelser med bland annat vandrings- och cykelleder men också badplatser för svalkande dopp i det blå.

På grund av storleken, finner du flera orter som ligger vid sjön, till exempel Mora, Leksand och Rättvik.

Ute i sjön ligger Sollerön som nås via bro.

Självklart finns det också fler sjöar i landskapet av mindre storlek. Här finner du bland annat Venjanssjön, Storhamrasjön, Runn och Väsman.

 

Hyra stuga Dalarna

 

Aktivitetsmöjligheter när du ska hyra stuga här

Tällberg som ligger mellan Leksand och Mora är en riktig pärla och värt ett besök. Här hittar man än idag typiska gårdar i dalastil. I luften ligger ett härligt lugn som du knappast hittar i andra städer.

Att hyra stuga i Dalarna är ett utmärkt sätt att tillbringa semestern och upptäcka området på nära håll. Här finns många attraktioner och upplevelser att utforska. Badland och sommarland blandas med sevärdheter som museum och kyrkor.

En stugsemester innebär frihet att välja själv ramarna för semestern. Närheten till resmålet upplevs bäst genom en privatägd stuga. Vare sig du specifikt letar efter en fjällstuga i Dalarna eller en sommarstuga.

Dalarna rymmer överlag en mängd av besöksmål närmast oavsett vad du är intresserad av. Besök ett av landskapets många museum, smaka på lokala råvaror och delikatesser i någon av gårdsbutikerna, eller besök ett kafé för en mysig fika i vackra omgivningar.

Väljer du att hyra stuga i Dalarna under vintern, finner du högklassig skidåkning då flera av Sveriges bästa skidanläggningar ligger här.

För att nämna några ligger här Idre Fjäll, Säfsen, OrsaGrönklitt och Sälen. Är det inte utförsåkning som lockar, har Dalarna fina möjligheter för andra aktiviteter såsom längdskidåkning, skootersafari och hundspann.

Hur vill du ha ditt boende i Dalarna?

Att bo nära sjö är ett populärt önskemål för många som hyr en stuga hos oss. Detsamma gäller det med våra stugor i Dalarna.

Kanske reser du med hund? Då ska du titta efter våra stugor som välkomnar husdjur. När en av våra stugor i Sverige gör det, är det i regel två hundar som får följa med – helt utan extra kostnad.

Ofta går det också bra om du har med dig fler hundar än så till ditt boende men kontakta oss då först så hör vi med husägaren för att få ett godkännande. 

Även faciliteter är avgörande för många gäster. Bekvämligheter såsom diskmaskin, tvättmaskin eller mer än ett badrum kan vara uppskattat beroende på resesällskap. Eller så vill du ha ett boende i Dalarna med det lilla extra som till exempel bubbelpool, bastu och/eller wifi.

Genom vår filtreringsfunktion kan du göra de val du önskar för att bara visa stugor och semesterlägenheter som passar just dig.

Ett tips är att också välja din önskade reseperiod så visas alla lediga stugor i Dalarna som matchar dina kriterier. 

 

Hyra stuga Dalarna

 

Stuguthyrning i Dalarna med bokning online

Att hyra stuga i Dalarna är fantastiskt både sommar som vinter.

Söker du speciellt efter stugor i Sverige under hela året är ett boende i Dalarna ett perfekt alternativ.

Är du intresserad av skidåkning så titta specifikt på våra stugor i Sälen.

Missa inte heller att se vårt övriga utbud av stugor i Sverige här.

Varför hyra en stuga i Dalarna med NOVASOL?

NOVASOL är idag Sveriges största stugförmedling och inspekterar alltid varje stuga innan den tas in i sortimentet. Det gör att vi får ett ganska unikt utbud av stugor i Dalarna med stor variation för dig att välja mellan. 

Vi besöker varje enskild semesterbostad och går igenom den innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.

På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser.

Det är därför vi är med dig på hela resan - både före, under och efter - så att du alltid är i säkra händer när du hyr en stuga i Dalarna med NOVASOL.

När ni har bestämt er för att hyra ett boende i Dalarna kan ni enkelt genomföra en bokning på vår hemsida eller via telefon.

Har du några frågor är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

Välkommen att hyra stuga i Dalarna!