search

Hyra stuga i Dalarna

Sök och boka stugor i Dalarna – året om!

Hos oss på NOVASOL finner du ett stort och härligt utbud av kvalitetssäkrade stugor i Dalarna. För många av oss är Dalarna synonymt med Sverige. Dalarna står för tradition med folkdans, fiolmusik, dalahästar, knäckebröd, midsommar, röda stugor och inte minst - Vasaloppet!

Upplev den vackra och omväxlande naturen med stora skogar i söder och fjäll i norr. Många berömda konstnärer tillbringade vissa delar av sina liv i Dalarna. Några att nämna är konstnären Carl Larsson och Anders Zorn, författaren Erik-Axel Karlfeldt och komponisten Hugo Alfvén. De har alla låtit sig inspireras utav det obeskrivliga landskapet samt den förtrollande stämningen som man möter här överallt.

Varmt välkommen till oss på NOVASOL för att boka ditt nästa boende i Dalarna till semestern!

Upplev Dalarna med någon av våra stugor

Upptäck landskapet

Landskapet Dalarna ligger ganska i mitten av Sverige. Innanför landskapets gränser ligger flera kommuner, bland annat Falun, Älvdalen och Borlänge

I Dalarna finns det också gott om sjöar och andra vatten vilket också är en anledning till att många tycker om att hyra stuga här. Dalälven – Sveriges tredje längsta älv – gör sig påmind på många platser i landskapet. Här ligger även Sveriges sjätte största sjö – Siljan. Till sjön angränsar också Orsasjön och Insjön. Runt omkring sjön bjuds du på fantastiska naturupplevelser med bland annat vandrings- och cykelleder men också badplatser för svalkande dopp i det blå. På grund av storleken, finner du flera orter som ligger vid sjön, till exempel Mora, Leksand och Rättvik. Ute i sjön ligger Sollerön som nås via bro.

Självklart finns det också fler sjöar i landskapet av mindre storlek. Här finner du bland annat Venjanssjön, Storhamrasjön, Runn och Väsman.

Sjön Kringelfjorden i Dalarna

Aktivitetsmöjligheter när du ska hyra stuga här

Tällberg som ligger mellan Leksand och Mora är en riktig pärla och värt ett besök. Här hittar man än idag typiska gårdar i dalastil och i luften ligger ett härligt lugn som man knappt hittar i andra städer.

Att hyra stuga i Dalarna är ett utmärkt sätt att tillbringa semestern och upptäcka området på nära håll. Här finns många attraktioner och upplevelser att utforska. Badland och sommarland blandas med sevärdheter som muséum och kyrkor. En stugsemester innebär frihet att välja själv ramarna för semestern. Närheten till resmålet upplevs bäst genom en privatägd stuga.

Dalarna rymmer överlag en mängd av besöksmål närmast oavsett vad du är intresserad av. Besök ett av landskapets många muséum, smaka på lokala råvaror och delikatesser i någon av gårdsbutikerna, eller besök ett kafé för en mysig fika i vackra omgivningar.

Väljer du att hyra stuga i Dalarna under vintern, finner du högklassig skidåkning då flera av Sveriges bästa skidanläggningar ligger här. För att nämna några ligger här Idre Fjäll, Säfsen, OrsaGrönklitt och Sälen. Är det inte utförsåkning som lockar, har Dalarna fina möjligheter för amdra aktiviteter såsom längdskidåkning, skootersafari och hundspann.

Hur vill du ha ditt boende i Dalarna?

Att bo nära sjö är ett önskemål för en del som planerar hyra stuga i Dalarna. Andra har andra önskemål för sitt boende. I utbudet av stugor finns det ofta något för alla.

Kanske reser du med hund? Du ska du titta efter våra stugor som välkomnar husdjur. När en av våra stugor i Sverige gör det, är det i regel två hundar som får följa med – helt utan extra kostnad. Ofta går det också bra om du har med dig fler hundar än så till ditt boende men kontakta oss då först så hör vi med husägaren för att få ett godkännande. 

Även faciliteter är avgörande för många gäster. Bekvämligheter såsom diskmaskin, tvättmaskin eller mer än ett badrum kan vara uppskattat beroende på resesällskap. Eller så vill du ha ett boende i Dalarna med det lilla extra som till exempel bubbelpool, bastu och/eller wifi. Genom vår filtreringsfunktion kan du göra de val du önskar för att bara visa stugor och semesterlägenheter som passar just dig. Ett tips är att också välja din önskade reseperiod så visas alla lediga stugor i Dalarna som matchar dina kriterier. 

Stuga i Dalarna belägen i Älvdalen

Stuguthyrning i Dalarna med bokning online

Att hyra stuga i Dalarna är fantastiskt om sommaren men även härligt på vintern. Söker du stugor i Sverige som passar året om är ett boende i Dalarna ett fullgott alternativ. Ta med vänner och familj för några dagar eller kanske en hel vecka upp till exempelvis Idre för att åka skidor. Vad är mer mysigt än att tillbringa kvällen runt den öppna spisen i en stuga i ett vackert vinterlandskap. Se också vårt övriga utbud av stugor i Sverige.

NOVASOL är idag Sveriges största stugförmedling och inspekterar alltid varje stuga innan den tas in i sortimentet. Det gör att vi får ett unikt utbud av stugor i Dalarna med stor variation för dig att välja mellan. Här på vår hemsida kan du söka och boka stugor i regionen, samt resten av Sverige, direkt online. Har du några frågor är du alltid välkommen att höra av dig till oss. Vi svarar gärna på de frågor du har kring våra boenden. Välkommen att hyra stuga i Dalarna!