search

Hyra hus i Imperia

Njut av en semester på den italienska rivieran

Välkommen till oss på NOVASOL för att hyra hus eller lägenhet i Imperia. Denna ort i Ligurien är belägen vid havet på den italienska rivieran och ger goda möjligheter att bli en del av den italienska vardagen under semestern.

Här njuter du av dagar på sandstranden och kvällar på någon av de många restaurangerna. Storleken på staden gör också att det finns väldigt mycket mer att uppleva under en semester här. 

Utsikt från semesterbostad i Imperia med bubbelpool

Två blir en

Imperia skapades genom en ihopslagning av städerna Porto Maurizio och Oneglia. De båda är idag stadsdelar och skiljs åt av floden Impero. Faktum är att det finns så många olikheter mellan de två, att de ofta omnämns var för sig. 

I Porto Maurizio finner du en historisk stadskärna och också den största katedralen i Ligurien. Porto Maurizio ligger högt beläget vilket gör att det från flera platser går att njuta av vackra utsikter.

För Oneglia är det ofta hamnen som kommer på tal när den ska beskrivas. Runt omkring fiskehamnen finner du gott om restauranger att slå sig ner på för att njuta av det italienska köket.

Porto Maurizio vid havet i Imperia, Italien

Aktiviteter och utflykter

I Imperia bor över 40 000 invånare. Detta gör att det finns mycket att uppleva när du hyr boende här – året om. 

Under sommaren så är besök till någon av stränderna populärt, till exempel stranden Spaggia d’Oro. Ortens läge nära den franska gränsen möjliggör också för spännande utflykter även utanför Italien. 

Förutom turism är Imperia känt för sin produktion av olivolja och pasta. Därför finns här möjlighet att besöka produktioner om man skulle vilja. 

Missa inte heller ett besök till Villa Grock – huset som tillhörde ”Clownernas kung”.

Villa Grock i Imperia, Ligurien

Vilket boende i Imperia söker du?

På NOVASOL kan vi erbjuda ett stort utbud av boende i Ligurien för din semester. Allt från villor och semesterhus med egen pool, till centralt belägna semesterlägenheter. 

Kanske vill du hyra hus eller lägenhet i Imperia nära havet? Du finner enkelt vårt lediga utbud av semesterbostäder nära vatten genom att klicka i önskat maxavstånd här på hemsidan. 

Många vill under sin semester också ha tillgång till pool. Perfekt under varma dagar när man vill svalka sig utan att ta sig till havet. Vi har gott om semesterbostäder som antingen har en egen pool eller delad. Vilken typ av pool det är, står beskrivet på objektpresentationen för respektive semesterbostad.

Boende i Imperia med pool

Välkommen att hyra hus i Imperia hos NOVASOL

Sedan 1968 har vi på NOVASOL arbetat med uthyrning av semesterbostäder. Våra lokala medarbetare runt om i Europa ser till att varje boende besöks innan det tas in i utbudet. Detta gör att vi kan kalla det för kvalitetssäkrad stugförmedling.

När du väljer att hyra hus i Ligurien – eller någon annan plats i Italien och Europa – direkt genom oss så ingår vårt Trygghetspaket. Med bland annat avbeställningsskydd ger detta dig en extra trygghet inför din semester. Läs mer i våra Hyresvillkor. 

Vi hoppas du fått en inblick i vad detta resmål i Italien har att erbjuda. Varmt välkommen till oss för att hyra hus eller lägenhet i Imperia!