search

Hyra hus i Comacchio

Semesterboende i ”Lilla Venedig”

Comacchio, även känd som "Lilla Venedig" på grund av dess vackra kanaler, är en ren arkitekturskatt. Staden grundades för 2000 år sedan efter enandet av 13 små öar, som senare blev en strategisk punkt för handel och den lokala ekonomin. De 13 öarna är idag kopplade av broar, som tillsammans gör en helt unikt stad, Comacchio.

Välj den semesterbostad i Comacchio som bäst passar dina behov! Staden ligger i Po-dalen, endast tre kilometer från havet, 50 km från provinsens huvudstad Ferrara och bara 110 km från Venedig. Om du hyr en av NOVASOLs semesterbostäder, har du en mycket bra utgångspunkt för att utforska denna fantastiska destination och snabbt nå vackra städer som Venedig och andra smultronställen under semestern.

Comacchio i Emilia Romagna

Aktiviteter och upplevelser i Comacchio

NOVASOLs utbud av semesterhus och semesterlägenheter i Comacchio ligger bara några kilometer från olika stränder längs Adriatiska havet. Där kan du tillbringa några trevliga dagar på stränder som Lido degli Scacchi, Porto Garibaldi och Lido degli Estensi för att bara nämna några. 

Njut av den vackra utsikten från Sbirri-bron, strosa mellan 1800-talsbyggnaderna eller besök Antica Pescheria-fiskmarknaden, som vittnar om den gamla fraktverksamheten. Är du intresserad av historia bör ett besök på Delta Antico Museum stå på listan. Museets utställningar visar allt från förhistoriska tider till medeltiden, och vittnar om landets prakt.

Från ditt boende har du den perfekta basen för att uppleva allt som Comacchio har att erbjuda: upplev Delta Parkens naturliga skönhet, som du kan besöka på cykel eller till fots, segla genom fantastiska kanaler och upptäck den orörda naturen. Delta i den rosa natten, La Notte Rosa, där allt blir rosa för en kväll i juli eller besök ålfestivalen i oktober.

Strand nära Comacchio

Smaken av Comacchio

Boka ett boende i Emilia Romagna och du får möjlighet att smaka på de typiska recepten och specialiteterna från det lokala köket. Själva köken i våra semesterbostäder är alltid fullt utrustat med det du behöver för att själv laga mat med vänner eller familj. Om du hellre vill unna dig att äta ute kan du besöka de utsökta lokala restaurangerna och kaféerna som området erbjuder.

Comacchios specialitet är ål, tillagad på de mest varierade sätten du kan föreställa dig. Färsk fisk kan köpas på en av de många lokalmarknaderna i staden. Läckra fiskrätter, risotto och aptitretare med fisk tillagad i vin från Bosco Eliceo är bara några av de smakfulla rätterna du kan prova på under din semester i Italien.

Pool till boende i Comacchio

NOVASOLs semesterhus i Emilia Romagna, Italien

NOVASOL erbjuder ett brett utbud av semesterhus i Italien och däribland möjlighet att hyra hus i Emilia Romagna. Vi har arbetat med semesteruthyrning sedan 1968, så du kan tryggt lägga semestern i våra händer. Oavsett om du reser med vänner, familj eller din käraste, om du drömmer om ett lyxigt semesterhus med pool eller om du vill ta med din hund på semester, har NOVASOL ett semesterboende i Italien som passar just dig och ditt resesällskap. Vill du bo närmare det ”riktiga” istället för det ”lilla”? Boka då ett boende i Venedig.