search

Hyra stuga på Öland

Stugor Öland - Välkommen till den svenska paradisön! Öland med sina milsvida sandstränder, havsbad och de många soltimmarna, har vuxit fram till att bli ett semesterparadis i Sverige - särskilt för barn! Som öns största stugförmedling, är vi glada över att kunna erbjuda dig ett stort och personligt utbud av kvalitetssäkrade stugor på Öland för uthyrning.

Varför Öland med NOVASOL?

Om du väljer att hyra stuga på Öland hos just NOVASOL gör du det tryggt i vetskapen om att:

  • NOVASOL är Ölands största organiserade förmedlare av kvalitetssäkrade, privatägda stugor
  • Alla stugor har besökts av vår egen personal innan de tagits in i sortimentet
  • Vårt Trygghetspaket ingår alltid när du bokar direkt genom oss
  • Du alltid kan kontakta oss om du har frågor. Både innan och efter du har bokat.

Du väljer i ett unikt och personligt utbud. Här finner du allt från boende nära havet till mitt i naturen. Från semestrande par till större sällskap till exempel flera familjer som semestrar tillsammans. Du kan till och med hyra hus på Öland med pool.

 

Stugor på Öland att hyra

 

Till Öland med hund

Självklart ska HELA familjen med till Öland! Till ett stort antal av våra stugor på Öland kan du ta med husdjur. Faktiskt två stycken utan extra kostnad.

För att se våra stugor på Öland där du får ta med hund, är det enda du behöver göra en sökning där du klickar i att husdjur ska vara välkomna. Då får du ett resultat som visar alla våra semesterhus, stugor och lägenheter på ön som tar emot husdjur.

Två hundar är då välkomna men ofta kan fler följa med även om du då behöver kontakta NOVASOL först så att vi kan få husägarens godkännande. Att hyra stuga på Öland med hund är ett utmärkt sätt att semestra om man inte vill lämna bort familjens ’bäste vän’.

 

Stugor på Öland där hund är välkommen

 

Sol, bad och rofyllda stugor

Sandstränder, badplatser och många soltimmar gör ön till ett semesterparadis - speciellt för barnen. Närheten till havet är en stor anledning till att många svenskar anser Öland vara ett semesterparadis.

Hos NOVASOL, kan du hyra stuga vid havet på flera platser. Bland annat i närheten av Borgholm och Köpingsvik. Ölands stränder är många och lockar med härliga bad och många timmar i solen.

Om du ska hyra stuga här kan du välja helt själv om du vill koppla av, ta en runda på en av de många golfbanorna eller segla ut på havet. Väderkvarnar, det öppna landskapet på Stora Alvaret och slottsruinen i Borgholm är andra kännetecken för denna härliga ö.

I borgen i Eketorp drar man tillbaka tiden, leker riddare för en dag och upplever hur spännande livet var förr. Hos oss finner du ett stort utbud av semesterhus och stugor på Öland från norr till söder.

 

Nära till spännande natur

Nästan utan träd, har Stora Alvaret utvecklat en säregen natur som genom färgerna påminner om de torra platåerna i Provence. Upplev konserter i fantastiska omgivningar på Borgholms slottsruin och lite kunglig glans genom ett besök på kungafamiljens sommarställe Solliden. Färgerna på ön har sedan generationer tillbaka inspirerat konstnärer vilket även kan inspirera dig som ska hyra stuga på Öland.

En särskild nämnvärd attraktion på Öland gällande spännande natur är givetvis Trollskogen. På norra delen av ön kan du här se hur naturen skapat och format skogen till något alldeles särskilt. Trollskogen lockar har årligen många besökare och är uppskattad av såväl vuxna som barn.

 

Trollskogen på norra Öland

 

Typiskt för Öland

De för ön så typiska väderkvarnarna, som har sitt ursprung i medeltiden vittnar om öns betydande jordbruk. Godset Ottenby kungsgård anlades under Gustav Vasas tid och om ni tänkt hyra stuga på Öland kan ni bland annat titta på det tillhörande konst- och kulturcentrat.

En stuga på semesterön är inte bara härligt när det är sommar. Våra stugor på ön hyrs även under andra delar av året och det är inte konstigt då det är lätt att koppla av och njuta av naturen här utanför ’högsäsongen’.

Oavsett vilken vecka du väljer att spendera din semester här. En varm rekommendation under hösten är att uppleva Ölands Skördefest. Under skördefesten lever hela ön upp med närmast 900 aktiviteter från södra till norra Öland.

För många är även Ölandsbron ett kännetecken. Den 6 kilometer långa bron förbinder Öland och fastlandet. 

 

Öländskt landskap

 

Naturhistoria och Långe Jan

Öland är inte bara stugor, sevärdheter, vackra stränder och håll i gång. Precis som människorna har även flyttfåglarna upptäckt ön som rekreationsområde. Besök Ottenby naturum som informerar om öns naturhistoria.

Missa inte att se Öland ur fåglarnas perspektiv från toppen av fyren Långe Jan när du ska hyra stuga på Öland. Ön är ett välkänt besöksmål för fågelskådaren.

Stuguthyrning på Öland

Det stora intresset för stuguthyrning på ön har gjort att vi har gott om stugor på Öland. På norra Öland finner du stugor i populära orter såsom Böda, Borgholm, Köpingsvik och Byxelkrok.

Eller varför inte hyra stuga på södra Öland i Mörbylånga eller Ottenby? Från norr till söder har vi gott om stugor!

Ön är en av många populära platser att hyra stuga i Sverige. För att se hela vårt utbud av boende på Öland, är du välkommen att göra en sökning redan nu.

Här på vår hemsida kan du boka ditt boende direkt online men du är självklart även välkommen att ringa till oss så hjälper vi dig att boka eller svara på eventuella frågor du har.

Välkommen till våra stugor på Öland!