search

Stugor i Älvdalen

Semester i Dalarna – sommar som vinter

Att hyra stuga i Dalarna och Älvdalens kommun är perfekt för dig som letar efter en semester nära natur och vackra vyer. Älvdalen är centralort i Älvdalens kommun, och belägen vid Österdalälven. Från Älvdalen har du närhet till bad, skidåkning och vandring - ett perfekt resmål för dig som vill ha en semester nära natur och vackra landskap. I Älvriket har lokalmålet, det uråldriga språket, älvdalskan levt kvar och området har lärt vidare sina traditioner i hundratals år från generation till generation. Välkommen att hyra stuga i Älvdalen och upplev äkta svensk kultur och natur.

En av flera stugor i Älvdalen för uthyrning

Upptäck Älvdalen

I Dalarna finns ett stort utbud att upptäcka naturen på bästa sätt, här finns det något för alla i semestersällskapet. I området finns flertalet vandringsleder och stigar som tar dig runt de vackra landskapet i de djupa Älvdalsskogarna. Missa inte den Vasaloppsleden, en vandring på cirka tre mil som sträcker sig mellan Risberg, Evertberg och Oxberg, och längs med vägen finns sevärdheter och vackra vyer.

För den fiskesugne finns det gott om fiskevatten, både under sommaren och vintern. Genom skog och dalar tar sig Österdalälven fram och erbjuder fiske direkt från älvkanten, eller sök dig till närmaste skogstjärn för fantastiska möjligheter att flugfiska. Området är mycket omväxlande, och erbjuder förutom Österdalälven också stora fjärdar och mer lugnare vatten. Båtuthyrning finns tillgängligt i Älvriket, om det inte ingår båt i stugan som du hyrt. Överlag finns det gott om möjligheter för dig som vill uppleva en semester nära sjö. Ska du fiska så kom också alltid ihåg att kontrollera vilka regler och förutsättningar som gäller för respektive vatten innan du kastar ut.

Vintersemester i Dalarna

Så fort snön har lagt sig tillrätta under vintrarna i Älvdalen tas snöskotrarna fram. Vill man upptäcka vintervyerna på ett mer annorlunda sätt finns det hundspannsutflykter eller snöskoter att hyra. Här finns också många fina längdskidspår som tidigt på säsongen förbereds och underhålls flitigt av älvdalingarna, och som lockar en att åka Vasaloppet. Vill man ha en riktig skiddag för hela familjen på semestern så finns Idre Fjäll cirka en och en halvtimmes bilfärd bort, där skidåkning och utförsåkning för alla åldrar erbjuds. Att hyra stuga i Dalarna under vintern är en härlig upplevelse. 

Utbud och service

I Älvdalen finns det affärer och butiker för lite shopping under semestern, och de små typiska fäbodarna lever upp om somrarna. Även dagligvaruhandel som täcker de största behoven under semestern finns att tillgå. Ett litet utbud av caféer och restauranger finns också om man vill njuta av sommarkvällarna i byn under semestern. Flertalet badplatser finns att tillgå i området för den badsugne, och om vädret råkar vara sämre kan ni i Älvdalens Sim- och Ishall bada och ha kul en heldag.

Hyr en stuga i Älvdalen för din semester i Dalarna

Så passa på att boka en stuga i Älvriket och Älvdalens kyrkoby enkelt här via vår hemsida. Justera och anpassa din sökning utefter ert sällskaps preferenser och hitta rätt stuga just för er. Kanske ligger den nära sjö, och/eller så välkomnar den dig som reser med hund. Till våra stugor i Dalarna som välkomnar husdjur, får upp till två hundar följa med – helt utan extra kostnad. Om du vill ta med fler hundar, går det många gånger bra men kontakta oss då först så gör vi en förfrågan hos husägaren till den stuga ni vill hyra. Varmt välkommen att hyra en av våra stugor i Älvdalen!