search

Stugor i Sölvesborg

Välkommen att hyra stuga i Sölvesborg tillsammans med oss på NOVASOL! Här kan du spendera några dagar vid havet i sydvästra Blekinge

Sölvesborg är en intressant stad som består av en halvö med flera mysiga fiskelägen.

Här finns till exempel Djupekås, Hällevik och Hörvik där flera av våra stugor i Sölvesborg ligger.

 

Semester vid havet i Sölvesborg

 

Från dansk medeltid till svensk sommarstad

Sölvesborg är en småstad i Blekinge med rötter från den danska medeltiden. Staden är belägen i den sydvästra delen av Blekinge och är den fjärde största staden i länet.
Vill ni hyra stuga i Sölvesborg men ändå komma ut i skärgården så erbjuder vi även stugor på den sägenomspunna ön Hanö.

Hanö ligger ungefär en halvtimmes båtresa utanför Listerlandet som tillhör Sölvesborg.

I början av juni varje år hålls Sweden Rock Festival som nästintill årligen blir utsåld och drar världsartister till byn Norje som ligger strax utanför Sölvesborg. Lite längre bort från byn Norje ligger Pukavik som man säger betyder Djävulens vik. Här låg förr i tiden Galgabacken med anknytning till avrättningar som skedde på platsen, hundratals år tillbaka i tiden.

Listerlandet och friluftsliv

Staden bjuder på vackra hus att beskåda och mysiga slingrande gator att cykla på. Det är enkelt att cykla härifrån och vidare till Listerlandet där man kan njuta av det skiftande landskapet i bokskogen, de öppna vyerna och de charmiga fiskelägena med de fina vita sandstränderna.

Badplatser finns det gott om och många långgrunda sandstränder.

För er som planerar att hyra stuga i Sölvesborg med hund under sommaren, finns det två badplatser som är speciellt för hundar och dess ägare. En ligger söder om Strandvallen som är en känd fotbollsarena. Den andra badplatsen för hundar ligger i Tredenborg.

För er som ämnar hyra stuga i Blekinge rekommenderar vi ett besök i Sölvesborgsregionens populäraste friluftsområde, Ryssberget. Området erbjuder rekreation i härlig och vacker natur och ger er en känsla av tidlöshet. Nedanför bergets fot ligger flera småbyar som blickar över Vesanslätten.

På själva slätten ligger vackra bondgårdar. Hela området runt Ryssberget är full av skrönor och legender.

Sölvesborg för fiskaren

Är ni intresserade av att hyra stuga i Sölvesborg och gärna vill fiska så ligger fiskelägena på rad längs utmed kusten. Här finns Västra Näs, Hällevik, Norgesund och Hörvik för att nämna några.

Vi har idag stugor vid så gott som samtliga fiskelägen. Ni kan läsa mer om fisket på de olika hustexterna.

Exempelvis hur långt det är till närmsta fiskemöjlighet, vilken typ av fiskevatten det är, om båt ingår i hyran eller om det finns en båt att hyra och mycket mer. I Blekinge finns det gott om stugor för dig som gillar att fiska och så också i Sölvesborg.

Välkommen till våra stugor i Sölvesborg

På NOVASOL besöker vi varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.
Vi har stugor och semesterboenden i hela 19 länder i Europa och runtom i Sverige.

Glöm inte bort att kika bland alla våra stugor och semesterboenden i Blekinge, du hittar dem här!
På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser.

Det är därför vi är med er på hela resan - både före, under och efter - så att ni alltid är i säkra händer när ni hyr boende i Sölvesborg med omnejd hos NOVASOL.
Välkommen!