search

Stugor i Kristiansand

Semester i sommarstaden på Sörlandet

Kristiansand är ett av Norges mest populära semesterparadis! Staden är den femte största i Norge och har det catchy smeknamnet "Barnas by". Med andra ord finns det här många aktiviteter för hela familjen. Om du väljer att hyra stuga i Kristiansand med omnejd kan du enkelt nå stadens bästa attraktioner, samtidigt som du upptäcker lugnet i de privata omgivningarna.

Kristiansand är en sommarstad med ett ökat antal besökare under sommarmånaderna. Klimatet är olikt många andra delar av Norge, och ofta är vädret mildarare här än i resten av landet. För många norrmän är en sommarsemester på Sörlandet förenat med färska räkor på bryggan, glada barnrop och mjukglass på stranden. Fortsätt dessa fina semesterminnen till din egen familj genom att hyra en av våra stugor i Kristiansand med omnejd!

Utsikt över havet från en stuga nära Kristiansand

Stadens historia och kultur

Sörlandets huvudstad är ett närmast givet besöksmål för dig som är intresserad av att hyra stuga i Vest-Agder vilket är fylket som Kristiansand ligger i. Staden präglas av renässansstil, som tydligt visar sig i Kvadraturen, ett strikt anlagt gatunät. Kristiansand har rest sig efter fyra stadsbränder. Sista branden var 1892 och det bestämdes då att bygga upp den förbrända staden genom mur, därav namnet "Murbyen". "Posebyen" är stadens äldsta bebyggelse och består av tio på varandra följande kvartaler av småhus, de typiska sörlandshusen. Namnet på stadsdelen härrör från det franska ordet "reposer" vilket betyder sömn / vila. Privata hus i stadsdelen användes nämligen som sovplatser för militären innan stadens kaserner stod klara.

Semesterbostäder nära djurparken

En semester på Sörlandet med barn är inte komplett utan en tur till Dyreparken i Kristiansand. Några av höjdpunkterna i den kombinerade djur- och nöjesparken är naturligtvis Kardemomme By, djurparken, badlandet och Kaptein Sabeltanns Verden. Kristiansands djurpark är öppet året runt och tar emot över en miljon gäster årligen.

Djurparken är en av Norges mest besökta attraktioner, men Kristiansand har så mycket mer att erbjuda! För vuxna finns ett antal konstmuseer och gallerier, inklusive Sörlandets Konstmuseum (SKMU), Agder konstcenter och Kristiansand konsthall. Annars finns det också ett antal festivaler och konserter som hålls i staden, så den partyglade hittar definitivt ett roligt arrangemang här om man hyr semesterbostad under rätt datum.

Kristiansand erbjuder ett stort antal restauranger, kaféer, barer och klubbar. Njut av solen på en uteservering med lite svalkande i glaset och färska skaldjur på tallriken.

Fiskesemester på Sörlandet

Många av våra stugor på Sörlandet i södra Norge ligger idylliskt vid havet. Flera av dessa stugor och semesterhus har utmärkta fiskemöjligheter och är ordnade för gäster som vill prova fiskelyckan under sin semester. Ta med hela familjen på en dag till sjöss, och kanske kommer du hem med kvällens middag innan dagen är över. En av fördelarna med en stuga är friheten att laga mat i en privat miljö. Vi har semesterhus och stugor i Vest-Agder med egen brygga, där hela familjen kan njuta av solnedgången med färsk fisk och skaldjur på tallriken.

Hur kommer du till Kristiansand?

När du ska semestra i Kristiansand kommer du enkelt att komma dit på flera sätt. Du kan köra bil, flyga, ta tåg eller buss. Staden ligger centralt på Sörlandet och är därför lätt att nå med olika transportmedel. För att ta dig hela vägen fram till din stuga, är oftast en bil att rekommendera.

Idag är Kristiansand ett central knutpunkt, och staden sjuder av liv under sommaren och är det perfekta resmålet om du vill ha en semester i södra Norge. NOVASOL välkomnar dig till våra stugor i Norge och våra semesterbostäder på den idylliska Sörlandskusten. Välkommen att boka din favorit i vårt utbud av stugor i Kristiansand med omnejd.