search

Hyra hus i Béziers

Semestra i härliga Sydfrankrike 

Om du längtar efter sol och bad rekommenderar vi att hyra hus i Béziers som ligger i regionen Languedoc-Roussillon. De allra flesta svenskar har inte hört talas om den lilla orten som även är fransk en kommun. Men faktum är att den lilla charmiga staden lockar allt fler och fler besökare. Dels på grund av sitt rika historiska arv och medeltida vackra byggnader.  

Förutom historia är stadens läge den stora dragningskraften. Staden är nyckeln ut till de stora sevärdheter i Sydfrankrike. Från Béziers har du nära till bland annat Monpellier, östra Pyrenéerna och Cavennes (Massif Central).  

Upptäck en stad full av charm och historia och Sydfrankrike genom att boka boende i Béziers redan idag!

Charmigt semesterboende i Béziers med pool

 

Béziers som utgångsläge 

När du har valt att hyra hus i Béziers har du en utmärkt utgångspunkt för en lyckad semester i Sydfrankrike. Här har du säker tillgång till sol och värme. Området bjuder på hela 300 soliga dagar om året. Förutom sol får du även uppleva genuin fransk småstadspuls i en mysig och idyllisk miljö. 

I just Béziers vimlar det kanske inte om sevärdheter och aktiviteter. Utan här handlar det snarare om att njuta av den vackra staden, dess omgivningar och god mat. Det betyder inte att staden helt saknar attraktioner. Ett måste är bland annat besöka stadens ståtliga katedral Saint-Nazaire från 1300-talet. Katedralen är beläget på en höjd och bjuder på en magnifik utsikt. 

Ett annat tips är att upptäcka den vackra kanalen Canal du Midi. Kanalen som byggdes under Louis XIV tid som regent och som sveper förbi Béziers. Kanalen kallas för den kungliga kanalen och är på Unesco världsarvslista.

Slutligen tipsar vi även om ett besök på konstmuseet Musée des Beaux Arts. Museet bjuder på en gedigen internationell samling med konstnärer från den franska, italienska, spanska och holländska konstskolorna.

vacker vy över Béziers

 

Tips på saker att göra i Languedoc-Roussillon

I årtusenden har regionen varit av stor betydelse för Frankrike. Främsta anledningen är Languedoc-Roussillons tillgång till Medelhavet men även dess kulturhistoria och varierande landskap. 

Från din semesterlägenhet i Béziers eller bostad har du en perfekt utgångspunkt för dagsutflykter. Ett måste att besöka det vackra slottet Carcassone i Nîmes. Är du kanske intresserad av renässansen och historia? Upptäck då den gamla staden Montpellier och dess fascinerande byggnader och rester av historiska fästningar. 

Bortsett från att området bär på rik historia och kultur har regionen en fantastisk varierande natur och landskap. Här möts berg, slätter, platåer och hav vilket ger dig en unik möjlighet att kombinera din solsemester med vackra naturupplevelser. 

Området kring de östra Pyrenéerna och Cavennes (Massif Central) har du valmöjligheten att vandra, klättra eller cykla. Samtidigt som du får upptäcka Sydfrankrikes fantastiska landskap.

Fantastisk utsikt över Montpellier

 

Boka ditt boende i Béziers på vår hemsida! 

När du bokar genom NOVASOL erbjuder vi dig både kvalité, trygghet och säkerhet – allt för att du ska få en lyckad semester! Vi har lång erfarenhet och är ledande i Europa när det kommer till uthyrning av semesterbostäder. Idag är vi stolta över att kunna erbjuda ett stort och varierande utbud av  semesterboende i Languedoc-Roussillon och Béziers. Du kan bland annat hyra hus i Béziers med pool

Välkommen att hyra hus i Béziers!