Boende i Alghero

Går du i tankarna på en semester med mycket bad, klarblått vatten och vita sandstränder är Alghero ett perfekt resmål för dig. 

Alghero är en stad som ligger nordväst på den vackra ön Sardinien i Italien. Staden, som även omnämns som Italiens Barcelona, bjuder på en härlig blandning av trånga gränder, historia, kultur och långgrunda stränder.

Sardinien i sig är även väl känt för sina gastronomiska upplevelser och många italienare åker från fastlandet bara för att få njuta av Sardiniens mat. I området hittar du även en dramatisk natur och många fina historiska monument som bör upplevas när man är på plats.

Alghero på Sardinien

Populära semesterhus i Alghero

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Alghero

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Alghero

Loading...

Stränder nära ditt boende i Alghero

Alghero består av två delar, en äldre och nyare. Den senast tillkomna, nyare delen kallas Lido. Här ligger Algheros främsta hotell-gata men även den långgrunda och barnvänliga Lidostranden. Men som alltid med vackra sandstränder så är du sällan ensam där. Under sommaren är detta en väldigt populär strand där du tyvärr får räkna med att trängas med en hel del turister.

Ett annat tips är att ta dig till den något mindre befolkade stranden; Maria-Pia. Detta är en naturstrand som ligger vackert inbäddad i en pinjeskog. Här finns även solstolar att hyra och några serveringar om du skulle känna magen kurra.

Närhet till hav med ett boende i Alghero

Staden Alghero

Omringad av sin mäktiga och väl bevarade stadsmur är detta en väldigt populär stad att resa till. Känner du dig trött på strandliv kan du ta dig en runda i de pittoreska gränderna i stadens centrum och på så sätt insupa atmosfären.

Staden, som grundades på 1100-talet, bjuder på en gedigen historia och det du kan ta del av när du går genom staden är kyrkan San Francesco med sin campanile, kloster och klosterträdgård och domkyrkan Santa Maria med sitt vackra klocktorn.

Är du på jakt efter shopping så heter handelsgatan Via carlo alberto, gatan kantas av butiker av alla dess slag så här kommer du alldeles säkert hitta något för dig.

Boka boende med oss på NOVASOL i vackra Alghero

Här på vår hemsida kan du läsa mer om att boka boende på Sardinien. Det är enkelt att boka din lägenhet eller ditt semesterhus direkt här på hemsidan eller via telefon till vår kundservice.

Alla våra boenden kontrolleras av NOVASOL innan de tas in i sortimentet vilket gör det tryggt och säkert att boka via oss. Vi har dessutom ett trygghetspaket som ingår när du bokar, utan extra kostnad.

Skulle det vara så att ni har några frågor är det bara att kontakta oss via telefon eller mail. Vi finns här för dig och för att hjälpa er få en riktigt bra semesterupplevelse.

Varmt välkommen till NOVASOL och ditt nästa boende i Alghero.