Hyra hus på härliga Sardinien

Njut av nästa semester genom att hyra hus i Castelsardo, en medeltida stad som ligger på norra Sardinien i Sassari. Förutom otaliga stränder med kristallklart vatten har staden en rik historia tack vare sin position och staden speglas av dess historiska arv. Efter att ha åkt till Castelsardo kan vi varmt rekommendera att du fortsätter utforska området och det stora utbudet av semesterbostäder på Sardinien som vi har för dig. Välj och vraka bland semesterhus och semesterlägenheter i de områden du gillar mest!

Semesterlägenhet med havsutsikt i Castelsardo, Sardinien

Populära semesterhus i Castelsardo

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Castelsardo

Loading...

Semesterhus med pool i Castelsardo

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Castelsardo

Loading...

Upptäck Castelsardo

Sardinien och Sassariområdet kännetecknas av det vackra landskapet med sina färgglada hus, makalöst turkosa vatten med kritvita stränder och dess historiska slott. I Castelsardo finns det massor att uppleva för hela familjen. Passa på att ta ett nytt familjefoto foto bredvid "Elephant rock", den berömda klippan formad som elefant. 

Castelsardo är en charmig stad som fortfarande behåller sin medeltida charm med fästningens imponerande höga murar, branta trappor och smala, slingrande gator kvar i staden. På toppen kan du se hur slottet Castello di Casteldoria stoltserar över staden. Där kan du besöka museet del'Interaccio Mediterraneo, som ligger inne i Castello di Casteldoria och passa på att njuta av den spektakulära utsikten från stadens högsta punkt. Utsikten från toppen när du blickar över staden och havet är något du sent kommer att glömma!

Stadens historiska katedral får inte heller missas under semestern. Castelsardos katedral Sant'Antonio Abate, från1500-talet ligger ståtligt alldeles vid klippkanten. Katedralen är känt för sitt vackra klocktorn i färgglad majolika. I närheten finns också den populära kyrkan Santa Maria delle Grazie, med sitt medeltidskrucifix ”Svarte Kristus” från 1400-talet.

Hyr semesterhus i Castelsardo, Sardinien

Upptäck Castelsardo med omnejd

När du hyr ett hus i Castelsardo har du perfekt läge för att upptäcka mer av Sardinien under semestern. Vi rekommenderar ett besök i staden Tergu, endast 7 kilometer bort, känd för sitt traditionella och rika lokalkök samt kyrkan Nostra Signora di Tergu. Ett annat intressant besöksmål är diocesan-museet Beata Vergine María Assunta i Nulvi, ett av de viktigaste heliga konstmuseerna på Sardinien. I närheten av Castelsardo finns ett annat fantastiskt resmål, den ”förstenade skogen” i Martis, Foresta Carucana som är väl värt ett besök för den historieintresserade.

Pasta från Sardinien, malloreddus

Det italienska köket i Castelsardo

I detta område i Italien har maten allting som behövs från det traditionella Medelhavsköket. Mycket varierade rätter bestående av en kombination av grönsaker och rött eller vitt kött. På hela Sardinien, i allmänhet, är förrätterna vanligtvis kalla och ackompanjeras av hembakat bröd. En av de mest kända förrätterna är fabada, en traditionell rätt från Castelsardos kök. Getost och olika typer av korv och kallskuret är också välkända från området som några av de mest läckra i världen. 

När det gäller huvudrätterna är de vanligtvis tillagade med kött eller fisk och pasta. En av de mest populära är "Culurgioni" en typ av fylld pasta med ricotta ost och spenat eller grönsaker. Äkta matglädje för alla pastaälskare! En annan av de mest typiska rätterna är den sardinska gnocchi "Malloreddus", serverad med tomatsås, basilika och pecorino fårost. Om du vill njuta av fisken på Sardinien i all sin prakt, rekommenderar vi att du provar "fiskgrillarna". Dessa är stora brickor med olika typer av grillad fisk från närområdet. En riktig matfest som du borde njuta av under din semester i Castelsardo.

För att avsluta din måltid i Castelsardo kan du smaka på några av de populäraste efterrätterna. Prova på "amaretti", mandelkakor, eller "pan'e saba", en mjöl och sockerbulle med mandel och choklad eller grädde, dina barn kommer att älska dem!

Strand i Sardinien

Hyra semesterbostad på Sardinien med NOVASOL

I Castelsardo har vi semesterboenden för alla smaker, dessutom är alla våra semesterhus och semesterlägenheter utrustade med alla bekvämligheter och faciliteter. Använd vårt sökfilter och välj det semesterboende som bäst passar dina behov och ditt resesällskap.

Genom att hyra hus på Sardinien kommer du att kunna njuta av alla dessa upplevelser med hela resesällskapet. Här finns det ett brett utbud av semesterboenden, oberoende vem du reser med denna gång. Passa på att unna er ett semesterhus med pool, eller en semesterlägenhet vid havet med fantastisk utsikt. Från NOVASOL rekommenderar vi dig att se alla härliga semesterhus och semesterlägenheter som vi erbjuder att hyra i Italien.