search

Stugor i Blekinge

Välkommena att hyra stuga i Blekinge för semestern

Söker du en Sverigesemester i naturnära miljö är du välkommen att se våra stugor i Blekinge för uthyrning. Blekinge är ett vackert landskap och ett bra val för den som önskar hyra stuga i Sverige. Landskapet brukar också kallas för 'Sveriges Trädgård'. Namnet har Blekinge fått genom sin betagande och skiftande blomsterprakt. Här kan man uppleva en omväxlande natur med både vildmark, trädgård, skärgård och ett variationsrikt kustlandskap med härliga klippor. Hyr ett semesterhus eller en stuga i Blekinge och upplev härlig natur! Gör gärna en sökning för att hitta den stuga som passar dig bäst.

Hyr stuga vid sjö eller havet i Blekinge

Nära till sjö och hav

Blekinges skärgård består av nästan tusen öar och otaliga charmiga havsvikar. Som gjort för en härlig semesterdag. Ta med picknickkorgen och åk på en båttur ut till någon av öarna och njut av vyerna över glittrande vatten. Varför inte ta färjan ut till Hanö utanför Sölvesborg? Till den mytomspunna ön åker närmare 40 000 besökare varje år. Antingen badar de i havet vid någon av badplatserna, tar del av det rika fågellivet, eller bara njuter av den storslagna naturen. 

Man kan nästan säga att här finns ett av sportfiskarens eldorado. I landskapet finns såväl kust- och havsfiske, som fiske i bäckar, åar och insjöar. Fisket i Mörrumsån är välkänt långt utanför Sveriges gränser. I Mörrum finns även Laxens Hus med spännande information. För den friluftsintresserade är kanotparadiset Halen i Olofström ett bra semestermål. I landskapet finns riktigt uppskattade fiskemöjligheter vilket gör Blekinge till ett bra resmål om du vill fiska under din semester. Ett tips: boka en av våra stugor som har tillgång till egen båt eller har båt som kan hyras. Likt övriga delar av Sverige rekommenderar vi att du först kontrollerar vilka fiskeregler som gäller för respektive vatten innan du kastar ut.

Stuga i Blekinge vid vatten

Aktiviteter och utflyktsmål

Planerar du att hyra stuga i Blekinge finns flertalet aktivitetsmål att uppleva. I Eringsboda ligger den populära Blomstergården med sina vackra blommor och statyer. Här finns även ett minizoo för de minsta barnen samt för de större Törnrosas Äventyrspark. Eriksberg, en av Blekinges pärlor, är en av norra Europas största hägnade naturreservat med bland annat kronhjort, dovhjort och älg. Gör ett besök till gårdsbutiken för lite lokalproducerade råvaror, ta dig ut på cykelsafari, eller spana ut från utkiksplatsen. Ett besök till Eriksberg i Trensum utanför Karlshamn kan rekommenderas som utflyktsmål.

Världsarvstaden Karlskrona, som har fått utmärkelse av FN på grund av sin 300 år gamla och välbevarade örlogsbas, bör helt klart besökas av dig som ska hyra stuga i Blekinge. I Karlshamn får man inte missa det spännande Kreativum upptäckarcenter, där alla åldrar kan roa sig. I Ronneby, Blekinges äldsta stad, utnämndes Brunnsparken till den vackraste parken i Sverige.

Resa till och i Blekinge

Med sitt läge i södra Sverige är Blekinge ett landskap som är lätt att ta sig till. Oavsett om du kommer från söderifrån med bil eller färja (Karlskrona), eller norr/väster ifrån. Det är också möjligt att ta sig hit med flyg tack vare Ronneby Airport, eller tåg om man så föredrar. För dig som vill hyra stuga i Ronneby, är ofta tillgång till bil ett tips då många stugor ligger naturnära (även om vi också har semesterbostäder inne i städer). Vill du uppleva skärgården så trafikerar Skärgårdstrafiken med båtar som gör att du kan uppleva stora delar av Blekinge skärgård på ett bekvämt sätt. 

Stugförmedling i Blekinge

Är du på jakt efter stugor i Sverige och framför allt dess södra delar är någon av våra stugor och semesterhus i Blekinge en bra utgångspunkt för en lyckad semester! Vi har arbetat med stugförmedling i regionen under många år och vet idag vad våra gäster efterfrågar. Här på vår hemsida kan du söka efter lediga stugor i Blekinge direkt online. Du kan även boka här vilket du gör tryggt i vetskapen om att alla stugor har inspekterats innan de tagits in i sortimentet. Vi finns med dig under din vistelse så har du några frågor när det kommer till att hyra stuga i Blekinge är du varmt välkommen att kontakta oss!

Sjö nära en av våra stugor i Holmsjö, Blekinge

Du finner alla stugor i Blekinge här på hemsida. Använd funktionen för filtrering för att hitta en stuga eller semesterlägenhet som passar just dig och ditt resesällskap. Kanske reser ni med hund? Klicka då i husdjur så visas alla stugor i Blekinge som välkomnar husdjur. När husdjur är välkomna till våra boenden i Sverige, får upp till två stycken följa med - utan extra kostnad. Välj även till exempel hur många som ska bo i stugan, hur nära vatten den ska ligga och om den ska ha tillgång till internet. Ett tips är att därefter välja reseperiod så visas alla lediga stugor i Blekinge som matchar dina önskemål. Detta gör det lätt för dig att hitta fram till ditt drömboende för semestern. Varmt välkommen till oss på NOVASOL stugförmedling och våra stugor i Blekinge!