search

Semesterhus i Finistère

För nästa semester i Bretagne kan du bland annat hyra hus i Finistère hos NOVASOL

Härliga Finistère bjuder på mycket mer än bara vacker natur och långa stränder, men förvånande nog har de stora turistströmmarna ännu inte hittat till Bretagne. Att hyra hus i Finistère innebär att du och din familj får lära känna den franska kulturen på djupet och ger fina möjligheter att besöka konstnärsstaden Pont-Aven och smaka den bretonska specialiteten Crêpe.

Finistère är ett departement i regionen Bretagne i nordvästra Frankrike. Finistères vackra kust vetter mot Engelska kanalen i norr och Biscayabukten i söder. Området har en 1200 kilometer lång kuststräcka och många stränder är perfekta för till exempel barnfamiljer och surfare. Lokalbefolkningen i de västra delarna av Bretagne talar både franska och det keltiska språket bretonska.

Det finns gott om naturupplevelser i Bretagne. Från ett semesterhus i Finistère är det lätt att åka på dagsutflykter till Arréebergen i norr eller Svarta Bergen i söder. En vandring i den mytomspunna skogen Huelgoat rekommenderas. Den naturintresserade måste även besöka naturskyddsområdet Le parc marin d’Iroise där man kan få syn på sälar, delfiner och många olika algarter.

Lär känna den spännande bretonska kulturen

”Borta bra, men hemma bäst” sägs det. Genom att hyra lägenhet eller semesterhus i Finistère får ni det bästa av två världar. Ett hem samtidigt som ni upplever något annorlunda. Ni får också möjlighet att vara mer flexibla. Det är ni som bestämmer om ni vill slänga ihop en enkel maträtt av närproducerade råvaror i ert eget kök eller ta med familjen ut på restaurang.

Om ni vill prova det traditionella köket är det lokala crêperiet alltid värt ett besök. Här kan ni njuta av den pannkaksliknande bretonska specialiteten Crêpes med både salt och söt fyllning. Crêpes serveras traditionellt med alkoholhaltig cider. Vill ni uppleva mer av den gamla bretonska kulturen, kan du ta dig till Morlaix och titta på Le Cairn de Barnenez à Plouézoc’h som är ett av världens älsta monument av megaliter, minnesstenar från Bretagnes forntid.

Bara ett klick från att hyra semesterhus i Finistère

Om du och din familj är intresserade av att tillbringa semestern i härliga Bretagne, kan ni hyra hus i Finistère via Novasols hemsida. Företaget Novasol har förmedlat semesterbostäder sedan 1968 och är i dag Sveriges största förmedlare av kvalitetssäkrade semesterhus och lägenheter. Novasol kan erbjuda semesterbostäder på många platser i Europa och har även servicekontor i Sverige.

Du är varmt välkommen att ringa vår kundtjänst om du till exempel har frågor om hur man bokar semesterlägenhet i Frankrike. När du hyr semesterbostäder via oss kan du vara säker på att din semester är i trygga händer, alla våra hyresobjekt besiktas regelbundet av vår personal för att upprätthålla en hög kvalitet. Välkommen till oss när du vill hyra hus i Bretagne och Finistère!