search

Stugor i Fuglsö

Semester i Danmark nära hav och upplevelser

I mycket vackra omgivningar ligger våra stugor i Fuglsö för uthyrning. Här bor du med nära avstånd till många attraktioner och spännande sevärdheter som du kan njuta av när du väljer att tillbringa din semester på Djursland.

Fuglsö är en riktig naturpärla på Djursland. Detta är närmast det perfekta valet för dig som söker en semester i Danmark i lugna omgivningar, där det samtidigt finns gott om möjligheter att vara aktiv i naturen och få många nya upplevelser med hem. Då du väljer att hyra stuga på Djursland har du närhet till många sevärdheter och attraktioner. Här finns det något för alla åldersgrupper och intressen. Dessutom finns det flera bra städer på Djursland som erbjuder shopping och härliga stunder.

Havsutsikt från en stuga i Fuglsö

Naturupplevelser nära din stuga i Fuglsö

För dig som gillar att spendera tid i naturen finns det många olika möjligheter när du hyr ett semesterhus i Fuglsö. Nära semesterhusen i Fuglsö kan den lokala stranden besökas, där det finns badbrygga och lugna omgivningar - en riktigt bra strand för barnfamiljer. Från stranden har du en vacker utsikt, där du också kan njuta av härliga timmar i solen på sommaren och känna vinden i håret under hösten.

Området av stugor i Fuglsö omgivs av Fuglsö Bakker, ett naturskyddat område med en kuperad terräng, perfekt för en rask promenad. Tänk dig en ljummen sommardag där fåglarna sjunger och semesterhumöret är på topp, grillen hemma i din stuga värms upp medan du bygger upp en aptit i den friska luften. Ett semesterhus i Danmark kan knappast vara bättre än så.

I området runt Fuglsö finns det också bra fiskeplatser och om ni tar kikaren med på tur så kan du få syn på många fåglar och vilda djur. De många vandringslederna och cykelvägarna gör det enkelt att komma runt i det vackra landskapet. Ett besök till Mols Bjerge Nationalpark är ett måste. Där kan du till exempel följa den vackra ”italienska stigen”, som är en markerad vandringsled, där cyklar och kopplade hundar också är välkomna. I Molsbergen finns också många gamla monument och gravhögar. Önskas en lite annorlunda promenad, ta en tur till Kalö slottsruiner. Här går du över en naturlig damm från fastlandet till den lilla ön där resterna av Kalö slottsruiner finns - det är en riktigt vackert utflyktsmål.

Upptäck naturen på Djursland

Attraktioner i närheten

Som redan nämnt finns det en mängd bra attraktioner nära våra stugor i Fuglsö. Bara en kort bilresa bort och du är mitt i vackra Ebeltoft. Här finns flera charmiga gågator med kullerstenar och gamla hus. Även bra affärer och massor av konsthantverk samt ett stort utbud av bra caféer och restauranger. Du kan också styra kosan mot Jyllands huvudstad Århus. Där kan du exempelvis besöka Tivoli Friheden, Gamla staden och ARos konstmuseum, med den karakteristiskt färgade regnbågen på museets tak. I Grenå kan du besöka Kattegattcentret och den fina stranden, och i Randers väntar många spännande upplevelser i Randers Regnskog.

Väljer du att hyra hus på Djursland finns också flera attraktioner som passar perfekt för hela familjen. Djurs Sommerland är troligen den mest kända och här finns det allt möjligt att prova på för barn i alla åldrar. Blixtsnabba berg- och dalbanor och mysiga familjeattraktioner står sida vid sida mellan härliga grönområden där du kan hålla en skön picknick i gräset. I Ree Park, som ligger nära Fuglsö finns det roliga och spännande djurupplevelser i fokus. På de stora öppna områdena lever djur från hela världen och det finns riktigt bra möjligheter att studera djuren från nära håll.

Boka boende i Fuglsö hos NOVASOL

Om du vill ha en semester i Danmark full av många upplevelser som kan täcka alla önskemål, är det en god idé att hyra stuga på Djursland. Oavsett årstid är det alltid något att uppleva och många väljer att komma tillbaka till området för att hinna med alla upplevelser som området har att erbjuda. För att se vilka lediga stugor i Fuglsö vi har, är du välkommen att se vårt utbud här på hemsidan. Här kan du också boka ditt boende i Fuglsö direkt online. Tryggt, smidigt och enkelt. Välj den reseperiod som just du vill åka för att endast se semesterhus i Fuglsö som är lediga då just ni vill resa. Vi har arbetat med stugförmedling i Danmark sedan många decennier tillbaka och hoppas att även du kommer uppskatta vår stuguthyrning i detta härliga semesterland. Varmt välkommen till Danmark och våra stugor i Fuglsö!