Hyra hus i Terracina

Terracina är en otroligt vacker och historisk stad som bara ligger elva mil sydost från landets huvudstad – Rom. Staden nämndes i skrifter redan vid år 509 f.Kr., och har sedan dess gått igenom decennier av utveckling inom både dess kultur och historia. Att hyra hus i Terracina kan öppna många dörrar för fina minnen, då möjligheterna för vad man kan göra och besöka i staden är många. 

Terracina, som ligger i regionen Lazio, har idag över 46 000 invånare, men på somrarna så åker tusentals italienare ner till staden på sina semester för att njuta av kust solen och få bada i havet längs den 5 km långa stranden. Och om Italienarna själva åker hit, då vet man att det är härligt!

Hus i Terracina med pool att hyra

Populära semesterhus i Terracina

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Terracina

Loading...

Magnifikt, antikt och rikt

Om du ska hyra hus i Terracina så kommer du få möjligheten att besöka alla möjliga antika platser som staden och närområdet har att erbjuda. Till exempel så har du Abbazia di Fossanova – översatt  ”klostret i Fossanova”. En lugn plats nära Terracina. Ett kloster från så tidigt som 1200-talet, som trots sin tomma interiör har behållit sin skönhet och charm.

Helgonet Thomas av Aquino dog här år 1274, men idag kan du besöka platsen och få smaka på den kända mozzarellan ”Mozzarella di buffala”. Den äldsta delen av Terracina, innesluten i de polygonala stadsmurarna, byggdes på den västra sluttningen av berget Sant’Angelo, som sträckte sig till dalen och myrarna kända som Cannete. 

Berättelser från den romerska tiden berättar om tillväxt och utnyttjande av det bördiga landet i öst, och hur staden utvidgades och blev bebodd vid havet, medan den ursprungliga delen av staden på kullen förblev det mer eleganta området, rikt på herrgårdar och monument. 

Ett annat tips på vad man kan göra i Terracina är att besöka den underbara botaniska trädgården Ninfa, som bara har öppet ett par dagar i månaden. Här finner du flertalet olika sällsynta blommor och växter. Ofta kallat för ”det medeltida Pompeii”, då området blev övergivet på 1300-talet på grund av en epidemi.

Vid havet i Terracina, Lazio

Boka boende i Terracina med NOVASOL!

Om du känner att du skulle vilja besöka Terracina eller boka boende i Lazio så är NOVASOL det perfekta valet. Med över 50 år i branschen, och många års erfarenhet av att hyra ut semesterbostäder i Lazio, så sätter vi dina förhoppningar i fokus. Vi har kunnig personal som kontrollerar alla semesterhus i Italien innan de läggs till i sortimentet. Dina bokningar, inklusive dina betalningar går dessutom genom oss, så du kan alltid lyfta luren och ringa oss om du behöver hjälp med nåt. 

Utöver detta är även varje kund berättigad till NOVASOLS Trygghetspaket, som är inkluderat automatiskt i varje bokning. Trygghetspaketet inkluderar bland annat ett avbeställningsskydd och en bästa pris garanti, allt för att du som kund ska kunna känna dig trygg och säker med din bokning. Det funkar bra att boka ditt boende i Terracina genom hemsidan eller över telefon. Så tveka inte på att hyra hus i Terracina vid havet hos NOVASOL, för en oförglömlig semester. Välkommen till Terracina!