Hyra hus i Trieste

Den historiska staden Trieste ligger i norra Italien och är huvudstaden i Friuli-regionen. Staden ligger direkt vid havet, mycket nära den slovenska gränsen och erbjuder massor av intressanta sevärdheter samt en livlig atmosfär. När du hyr ett semesterhus eller en semesterlägenhet i Trieste bor du mitt i historisk mångfald.

Under århundradena har det bördiga området och det strategiska läget gjort staden eftertraktad, och staden har därför styrts av många olika folk. Först 1975 blev Trieste äntligen en del av Italien. I staden finns därför en kulturell blandning av historiska sevärdheter och gamla byggnader. På stadens många torg och marknadsplatser kan du koppla av med en förfriskning och njuta av den livliga atmosfären runt dig. 

När du hyr ett semesterhus i Italien finns det alltid gott om bra ställen att äta på i närheten, här är Trieste inget undantag - staden är full av bra restauranger och mysiga trottoarkaféer. Med en semesterlägenhet i Trieste har du nära till spännande utflykter i både Italien och Slovenien, så staden är den perfekta utgångspunkten för många upplevelser. Du kan enkelt njuta av en dag på stranden när du hyr ett semesterhus i Trieste, eftersom det finns flera utmärkta stränder nära stadens centrum.

Närhet till Trieste från semesterlägenhet

Upplev Trieste

Börja på en av Italiens största och vackraste torg, Piazza dell 'Unitá d'Italia, som också är stadens rådhusplats. Här har du en makalös utsikt över vattnet och torget är omgivet av imponerande palats och historiska byggnader. Missa inte Palazzo del Guverno (1905), Palazzo Stratti (1839), Lloyd Triestino Palazzo (1883), Palazzo Vanoli (1873) och Palazzo Pitteri (1770). Det finns flera kaféer med uteservering så att du kan njuta av den vackra utsikten medan du njuter av en kopp kaffe.

Efter torget ligger stadens gamla kvarter med mysiga kullerstensgator, affärer och trottoarkaféer. När du promenerar i stadens centrum längs Canal Grande, passerar du otaliga sevärdheter, pittoreska byggnader och historiska broar. Besök också San Giusto Castle och dess katedral. En speciell upplevelse är det judiska kvarteret, där du fortfarande kan uppleva synagogan och på gatorna finns antikaffärer och bokhandlar sida vid sida.

Upplev Trieste, Italien, från en semesterlägenhet

Upptäck Friuli och området kring Trieste

Med ett semesterboende i Friuli bor du mitt i ett underbart landskap och kan besöka några av de många vingårdarna och lokala producenter i området. Guidade vinturer arrangeras, men du kan också bara köra ut i det underbara landskapet och åka till platser du känner dig frestad av längs vägen. I Friuliområdet finns det många olika matlagningskurser och guidade turer med inriktning på vin och lokala specialiteter.

De lokala marknaderna dignar av färskt plockade frukter och grönsaker och med en semesterbostad i Trieste som bas kan du enkelt laga utsökta måltider som du kan njuta av i lugn och ro under bar himmel. Slutligen finns det gott om vandrings- och cykelvägar i området, där du passerar olivlundar och frodiga vingårdar.

Castillo di Miramare, Trieste

Utflykter och aktiviteter i Trieste och omgivningarna

Sju kilometer från Trieste, på en klippa i havet ligger det fantastiskt vackra slottet Castello di Miramare. Slottet är byggt av kejsar Maximillian och överdådigt inrett, både inifrån och ut. Ett av sovrummen är till exempel dekorerat som en kabyss på en fregatt och tronrummet är dekorerat med rött silke på väggarna. I den stora parken finns det gott om vattendrag och en mängd sällsynta blommor och träd.

När du hyr ett semesterhus i Trieste, innebär närheten till Sloveniens gräns att du med fördel kan ordna dagsutflykter till det spännande grannlandet. Ett besök på Bled sjön är ett måste. Du kommer att känna att du är mitt i ett äventyr. Sjön och dess omgivningar är romantiska och städerna pittoreska med massor av atmosfär. Du kan segla till den lilla ön i sjön med de berömda svanbåtarna. Kom ihåg baddräkten för ett häftigt dopp i sjön och undvik att korsa gränsen på lördag och söndag, då det kan vara mycket gränstrafik. Du har också möjlighet att uppleva de berömda grottorna i Postojna, som är Sloveniens mest kända attraktion.

Besök Bled sjön från ett semesterhus i Trieste

Semester i Trieste med allt du kan drömma om

Även om Friuli-regionen bara är några timmars bilresa från Venedig, är det en av de minst turistiska regionerna i Italien. Det är bra för dig som vill besöka regionen och oförståeligt för dem som har varit där först. Friuli har allt - kulturstäder, fantastiska vilda landskap med berg och speglade sjöar och inte minst en charmig kulturblandning från Österrike, Slovenien, Kroatien och Italien. När du hyr en semesterlägenhet i Friuli får du lite av allt och mer därtill.